Понеже не си, ще кажа само това:
До пушачите!!!!! - Volume 2
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- la_cazadora
- Драскач
Това за успокояването е другата страна на нещата: "Успокоява" = "прави човека по-малко чувствителен", "изкуствено приспива настоящите му емоции".Nemesis написа:Мда...нещо такова, но чак пък да ми повдига настроението, не, това все пак не е трева или хапченце за да ти повдига настроението.la_cazadora написа:сладко = успокоява те + повдига ти настроението Тъй ли?
В този смисъл непушачите са много по-отворени към света. Колкото по-малко манипулираш съзнанието си с външни вещества, (които природата не е направила жизнено важни за теб), толкова повече усещаш ритъма на живота, тоест живееш по-истински . Това е всъщност едно от нещата, които ме карат да се чувствам добре като непушач. Просто, защото знам, че съм лице в лице с живота и не изпускам нищо. Иначе си представям колко реален живот щях да живея, ако на всеки половин час палех по една цигара, 5 минути я пушех и още 10 се възстановявах от нея.
От тази гледна точка, Nemesis, е добре, че цигарката не ти е ежедневие.
Та, по отношение на трезвеността Jamesmagno има много право, защото зависимите наистина нямат трезва преценка. Как да имат като чрез веществата, които погръщат, тъкмо от нея се опитват да избягат - от ТРЕЗВЕНОСТТА и ОТГОВОРНОСТТА. Затова се налага "трезвите" да взимат решения вместо тях. То наистина прилича малко дете, което трябва да бъде вразумено. Сега тук ще се намесят човешките права, демокрацията, свободата и т.н., но дайте да погледнем прагматично на нещата. Пушачите твърдят, че вредят само на себе си. ГЛУПОСТИ! Не вредите само на себе си, защото не можете да локализирате дима, който произвеждате. И дори да предположим, че измислите някакъв супер-хипер абсорбатор за дим или всеки ден ходите в гората, за да пушите, като умрете на 30г., и оставите децата си без родител, няма ли да им навредите?!
Ами държавата? Държавата инвестира във ВСЕКИ свой гражданин, защото очаква, че той ще работи 40-50 години и ще и върне инвестицията. Добре де, ами ако 70% от гражданите станат пушачи, и вземат, че се изпонатръшкат на по 30-40 години?! Какво става с тази държава?!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Първо - НЯМА ДА МИ ТРОВИТЕ ГОРИЧКАТА!!!la_cazadora написа:...или всеки ден ходите в гората, за да пушите, като умрете на 30г., и оставите децата си без родител, няма ли да им навредите?!
Ами държавата? Държавата инвестира във ВСЕКИ свой гражданин, защото очаква, че той ще работи 40-50 години и ще и върне инвестицията. Добре де, ами ако 70% от гражданите станат пушачи, и вземат, че се изпонатръшкат на по 30-40 години?! Какво става с тази държава?!
Само тя ми остана!! Второ - За да изпопукат на по 30-40 всички, верно трябва едно 80-90% от народа да пуши редовно...
Трето - Шо треа' пушите, като мое и' не пушите?
- la_cazadora
- Драскач
Jamesmagno, говорех хипотетично за горичката, споко.
Ето това трябва да се ЗНАЕ и то ДОБРЕ!
Та, да му мислим, докато му е време викам аз.
А най-хубавото на тютюнопушенето знаеш ли кое е? Че наистина зависи от всеки един от нас. Това не е като парниковия ефект - да трябва да затвориш хиляди предприятия, за да го спреш. Да обречеш на глад милиони хора, за да го спреш.
Тук става дума за избор, който ВСЕКИ може да направи за себе си. А най-хубавото е, че направи ли го, нито ще гладува, нито ще мизерства, а ще ЖИВЕЕ и то ще живее НОРМАЛНО.
Е, пред такива дилеми да беше изправено човечеството. Хем решението е ясно, хем да спечелиш, ако го вземеш.
Толкова е ясно, а е толкова сложно да се прозре ...
С теб сме на едно мнение в тази тема, така че няма какво да ти обяснявам .
За това трябва да се знае, че невъзможни неща за човека НЯМА. Само ни дай време и ще направим всичко - ама НАИСТИНА всичко.Второ - За да изпопукат на по 30-40 всички, верно трябва едно 80-90% от народа да пуши редовно... Пази, боже!
Та, да му мислим, докато му е време викам аз.
Тук става дума за избор, който ВСЕКИ може да направи за себе си. А най-хубавото е, че направи ли го, нито ще гладува, нито ще мизерства, а ще ЖИВЕЕ и то ще живее НОРМАЛНО.
Е, пред такива дилеми да беше изправено човечеството. Хем решението е ясно, хем да спечелиш, ако го вземеш.
Толкова е ясно, а е толкова сложно да се прозре ...
С теб сме на едно мнение в тази тема, така че няма какво да ти обяснявам .
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
леееееко /off:
Имах доброто желание да изчета цялата тема, но не можах...
Знаете ли кво ме вбесява?!
Популярните обосновки.
Няколко юзъра драматично се жалваха: 'знаете ли вие какво е да се целуваш с пушаааач, все едно си облизал пепелнииик' ---> ОООООООООО, БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! Това ми е едно от любимите клишетаааа!
ДРАГИ ДЕЦА, НИМА НЯКОГА СТЕ ОБЛИЗВАЛИ ПЕПЕЛНИК, ЧЕ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ПРАВИТЕ ТОВА НЕЛЕПО СРАВНЕНИЕ?!
Прощавайте, че не се изказвам *по темата*.
Сега отивам да си допрочета пропуснатите мнения *по темата*.
Имах доброто желание да изчета цялата тема, но не можах...
Знаете ли кво ме вбесява?!
Популярните обосновки.
Няколко юзъра драматично се жалваха: 'знаете ли вие какво е да се целуваш с пушаааач, все едно си облизал пепелнииик' ---> ОООООООООО, БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! Това ми е едно от любимите клишетаааа!
ДРАГИ ДЕЦА, НИМА НЯКОГА СТЕ ОБЛИЗВАЛИ ПЕПЕЛНИК, ЧЕ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ПРАВИТЕ ТОВА НЕЛЕПО СРАВНЕНИЕ?!
Прощавайте, че не се изказвам *по темата*.
Сега отивам да си допрочета пропуснатите мнения *по темата*.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Ей ме пак.
Да започна с това, че НЕ МОГА да имам негативно отношение към пушачите/цигарите. Причината е, че майка ми и баща ми пушат... и аз нищичко, нищичко не мога да направя, за да променя този факт.
Да продължим с това, че пасивният пушач е много по-голям егоист от активния.
"Омирисвал се" -- НЕ РАЗБРАХ, КЪДЕ СЕ НАВИРАТЕ ВИЕ? И аз съм пасивен пушач, и аз се возя по автобуси, и аз уча в Университета, и аз контактувам с пушачи, и аз вървя по улиците -- странно, да не би да имам някакъв непробиваем имунитет, че никога не съм се усещала да мириша на цигари!? И още нещо. Хубаво, миришеш на цигари. Ма като се изкъпиш и забравяш, нали? Що праим драма ся?!
"Димяло му" -- това няма да го коментирам, защото хора преди мен са се обосновали достатъчно добре. Поздравления за което.
"Вредяло му" -- това продължава да ме озадачава. Все си мисля, че историята с пасивното поглъщане на вредни газове е пропаганда някаква. Хубаво, Джеймсманьо, цигарите имат филтри, носовете ни нямат. В същия дух: пушачът си слага цигарата в устата и поглъща, докато димът, който изпуска, не се разпространява ДИРЕКТНО към нечий нос, с целеустремеността на сперматозоид към яйцеклетка. Не може, просто не може да е толкова вредно, колкото НЯКОЙ СЕ ОПИТВА ДА ГО ИЗКАРА.
В този ред на мисли... Наблюдавам една такава тенденция през последните години... Някаква хилава теория да се раздухва максимално, да се прикрепят към нея най-високопоарни доказателства, да се правят изследвания, протести, репортажи в нейна чест, да се дават цифри, таблици, готови за смилане изводи... Дет се вика, една лъжа, уверено разнесена от еди-си-колко души, вече придобива статут на истина.
Ми по същата логика аз мога ей сега да ви отворя една тема с 'неопровержими' доказателства, че розовите дъвки "Орбит" са канцерогенни!
Да започна с това, че НЕ МОГА да имам негативно отношение към пушачите/цигарите. Причината е, че майка ми и баща ми пушат... и аз нищичко, нищичко не мога да направя, за да променя този факт.
Да продължим с това, че пасивният пушач е много по-голям егоист от активния.
"Омирисвал се" -- НЕ РАЗБРАХ, КЪДЕ СЕ НАВИРАТЕ ВИЕ? И аз съм пасивен пушач, и аз се возя по автобуси, и аз уча в Университета, и аз контактувам с пушачи, и аз вървя по улиците -- странно, да не би да имам някакъв непробиваем имунитет, че никога не съм се усещала да мириша на цигари!? И още нещо. Хубаво, миришеш на цигари. Ма като се изкъпиш и забравяш, нали? Що праим драма ся?!
"Димяло му" -- това няма да го коментирам, защото хора преди мен са се обосновали достатъчно добре. Поздравления за което.
"Вредяло му" -- това продължава да ме озадачава. Все си мисля, че историята с пасивното поглъщане на вредни газове е пропаганда някаква. Хубаво, Джеймсманьо, цигарите имат филтри, носовете ни нямат. В същия дух: пушачът си слага цигарата в устата и поглъща, докато димът, който изпуска, не се разпространява ДИРЕКТНО към нечий нос, с целеустремеността на сперматозоид към яйцеклетка. Не може, просто не може да е толкова вредно, колкото НЯКОЙ СЕ ОПИТВА ДА ГО ИЗКАРА.
В този ред на мисли... Наблюдавам една такава тенденция през последните години... Някаква хилава теория да се раздухва максимално, да се прикрепят към нея най-високопоарни доказателства, да се правят изследвания, протести, репортажи в нейна чест, да се дават цифри, таблици, готови за смилане изводи... Дет се вика, една лъжа, уверено разнесена от еди-си-колко души, вече придобива статут на истина.
Ми по същата логика аз мога ей сега да ви отворя една тема с 'неопровержими' доказателства, че розовите дъвки "Орбит" са канцерогенни!
- la_cazadora
- Драскач
MERCES_LETIFER съществуват 2 потока дим - главен димен поток и страничен димен поток. Главният димен поток се образува в горящия край на цигарата в момента на вдишване. Той преминава през неизгорялата част на цигарата, филтъра, дихателната система на пушача и чак след това замърсява въздуха. Страничният димен поток се отделя от тлеещата цигара между всмукванията. Той директно замърсява въздуха като съдържа многократно по-големи количества никотин, катрани и т.н. от главния поток. Точно този страничен поток трови пасивните пушачи. Погледни втория линк от този списък.
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0 ... 0%B5&meta=
Това е Power Point презентация, качена на сайт-а на Министерство на здравеопазването. Щом и от там го признават, мисля, че няма какво да кажем повече за вредата от пасивното тютюнопушене.
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0 ... 0%B5&meta=
Това е Power Point презентация, качена на сайт-а на Министерство на здравеопазването. Щом и от там го признават, мисля, че няма какво да кажем повече за вредата от пасивното тютюнопушене.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
-
AzoN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Това, което направи в предпоследния си параграф е отричане на очевадната научно доказана истина, чиято правота пушачите усещат най-добре, защото не са привикнали с цигарения дим и са по-чувствителни към него. Аз лично като вляза в задимено помещение след 10 мин. започвам да кашлям и усещам, че изкарвам от себе си целия дим, който съм надишал и имам 'вкус' на цигари в устата си...
Пушенето В Р Е Д И и това е доказан факт, а не 'разработка на военните' и конспирация на Бай Шиле...
Пушенето В Р Е Д И и това е доказан факт, а не 'разработка на военните' и конспирация на Бай Шиле...
ЮФ - Право(Р) - 1 курс, 4гр.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър