До пушачите!!!!! - Volume 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено

ПУШИТЕ ЛИ?

ДА.
42
29%
НЕ.
96
65%
ВЕЧЕ НЕ.
9
6%

Общо гласове: 147

Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Vaskes написа:
Methuselah написа:На въпроса "Защо пушите?" не отговаряйте "Защото е забавно."
Едва ли това е единственият начин да се забавлявате. Освен това изкуственото стимулиране на забавление е доста жалко нещо...
Е ти по тая логика и алкохола ще отречеш :?
Има различни начини за забавление и преди да реша кои ми харесват и кои си струват трябва да ги пробвам, нали? Или друг вариант - да се спра само на един и да си цикля на него - не благодаря.
Опитвай, забавлявай се, но не за сметка на околните.
За разлика от алкохола, цигарите влияят негативно директно на тези около теб.

P.S. Резултатите от анкетата, ако са истински, могат само да ме радват :)
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Forester написа:Опитвай, забавлявай се, но не за сметка на околните.
Е това е ясно, има ли нужда от коментар въобще? Мислех че сте го изяснили някъде по-назад в темата.

Forester написа:За разлика от алкохола, цигарите влияят негативно директно на тези около теб.
Абе и пияните не влияят много позитивно - като почне някой, дето не знае къде се намира да ти обяснява или да иска нещо или в претъпкания автобус като се качи някой, дето лъха на медицински спирт не е много приятно :roll: Или като ти се издрайфа някой върху обувките :P
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Обувките се чистят. Дробчетата - не. :wink:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Jamesmagno написа:Обувките се чистят. Дробчетата - не. :wink:
Е аз не съм се опитвал да изкарам, че алкохолът вреди на околните също толкова, колкото и цигарите. Просто си говоря, иначе и моята позиция е, че пушачите трябва да се съобразяват с околните.

Btw, за пияните обаче се сещам и за друг пример, където са си по-опасни от пушачите - дробовете на жертвите на пияни шофьори трябва да се чистят не от пушек, ами от асфалта.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Не мога да разбера какво пищите всичкипротив пушачите.

Казавате - вредно е за тях. Когато живеем в един свят, който претендира в него всички да са свободни да правят каквото си искат, стига чрез тези си свои действия да не вредят или пречат на другите се предполага че всички могат да правят каквото си искат, когато това което искат не вреди на другите, нали? Когато аз пуша вредя на моите дробове. Дробовете са си мои, аз съм напълно наясно, че цигарите ми вредят, но те ми носят някаква форма на удоволствие или още по-лошо - задоволяват някоя моя нужда, поради което аз съм съгласен да заплатя цената на поражението, което ми нанасят. По същата причина ям и много повече от препоръчителното месо - знам, че когато ям много месо трупам холестерол и си ебавам майката на организма, обаче предпочитам да ям месо, защото ми харесва и съм склонен да си навредя, за да задоволя това си свое желание.

Пречело ви на вас - съжалявам, обаче обществото е приело, че пушачите не вредят на околните в такава степен, че да им се забранява да се пуши и освен това е отразило това свое становище по надлежния ред и го е скрепило с законови актове. Вярно е, забелязва се в последно време една тенденция това становище на обществото да се промени - нормално е, всичко се развива. (дали в добра или лоша посока не е тема на отговора ми) Когато това становище се промени, че на всичкото отгоре и бъде отразено и скрепено по съответния ред - тогава ще имате право да пищите и ще сте прави. Както например е отразено желанието му да не се пуши в градския транспорт и там, ако видите някой, който пуши бихте могли да му се накарате и да му изгасите цигарата (съвсем друг е въпросът, че вие не сте съответния компетентен орган, който трябва да направи тези работи и после ще си носите отговорността за постъпките, но тук не става дума и за това) На този етап обаче не е забранено да се пуши по спирките, в частта за пушачи на заведенията и т.н. Когато някой започне да дими около вас на някое от тези места - ами никой не ви е вързал там. Съвсем спокойно можете да се махнете и той няма да ви вреди. Така че, съжалявам много, но неизправността, когато някой ви пречи може и да е във вас. Замислете се малко преди да почнете да дуднете глупости и да променяте мирогледа на хората.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Ето ви и другата гледна точка:
Аз съм непушачка и искам да кажа колко готино се живее без цигари. 8)
Никога не си успокояваш нервите в тютюнев облак. Винаги търсиш вътрешни сили, за да се справиш с нещата.
Никога не изпадаш в нервна криза, защото нямаш цигара до себе си.
Когато си непушач, знаеш какво можеш и не те е страх, че ако ти дръпнат патерицата (цигарата), няма да се справиш.
Най-важното за мен: Каквото и да ми се случи - добро, лошо, нямам нужда от допълнителни вещества, за да го преживея. С една дума, като човек - непушач съм по-НЕЗАВИСИМА от пушачите (тютюно-ЗАВИСИМИТЕ). :wink:
Та, да ви кажа с най-добри чувства, скъпи пушачи, непушачите си живеят СУПЕР ДОБРЕ! Ако някой си мисли, че не пушим, защото сме задръстени или мазохисти, които се лишават от удоволствията на живота, жестоко се лъже. :wink:

ДА СИ НЕПУШАЧ Е СУПЕР ГОТИНО! :rr:

П.П. Който (пушач) иска, да се замисли над този факт.
Изображение
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

хаха да...интересна логика, обаче аз искам да кажа че не всеки пушач е такъв какъвто ти го описваш. Не всеки смята цигарата за патерица без която не може и която е жизнено важна за него. да, така са само страстните пушачи... аз не съм така. :wink: :wink:
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

аз не съм така. :wink: :wink:
Оо, значи ти харесва?! Е, какво е да ти харесва да пушиш? Питала съм, питала съм толкова много хора и като започнат да обясняват, все излиза, че всъщност изпитват нужда, а не желание да пушат.
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Първо, la_cazadora, евала за страхотното изказване! :D

После:
Smoking Mirror написа:Когато живеем в един свят, който претендира в него всички да са свободни да правят каквото си искат, стига чрез тези си свои действия да не вредят или пречат на другите се предполага че всички могат да правят каквото си искат, когато това което искат не вреди на другите, нали?
Да, точно така. Случаят с цигарите не е такъв. Нали затова е целият този шум? Вече изяснихме: не е важно КОЛКО вредни са, а ЧЕ са такива.
Smoking Mirror написа:Когато аз пуша вредя на моите дробове. Дробовете са си мои, аз съм напълно наясно, че цигарите ми вредят, но те ми носят някаква форма на удоволствие или още по-лошо - задоволяват някоя моя нужда, поради което аз съм съгласен да заплатя цената на поражението, което ми нанасят. По същата причина ям и много повече от препоръчителното месо - знам, че когато ям много месо трупам холестерол и си ебавам майката на организма, обаче предпочитам да ям месо, защото ми харесва и съм склонен да си навредя, за да задоволя това си свое желание.
Слушай, Георги:
Аз умирам. Състоянието ми е изключително тежко. Боли ме. Не ми се живее. Сами сме в болничната стая. Аз не искам да товаря близките си и повече от всичко искам болката да спре. Моля те, Георги, моля те, изключи системите ми. Убий ме. Ще го направиш ли? А позволено ли ти е? Моята смърт няма да навреди на никого. Ще ме отървеш от мъките ми. Въпросът е дали АЗ знам стойността на думите си, дали имам реална представа от последствията, дали ОСЪЗНАВАМ, че ще умра в пълния смисъл на думата. Заслужава ли си, Георги? Възможно ли е след половин година да скоча на крака и да кажа: "Боже, колко е прекрасно да живееш! Как съм могъл дори да си помисля за смърт?! Мисля, че помъдрях. Благодаря ти, приятелю, че не се подлъга по думите ми на отчаяние и запази живота ми! Благодаря ти!" Да. Възможно е. Затова нямаш право да ми дръпнеш щепсела. Затова нямаш право да се осланяш на преценката на човек, който не знае какво говори.
Така е и с цигарите: ТИ си болния. ТВОЯТА преценка е нетрезва. Да, знаеш фактите, чуваш разни числа и проценти, разни заболявания и увреждания. Дали ги ОСЪЗНАВАШ - не вярвам. Точно там е проблемът - осезаемият ефект от тютюнопушенето се появява след мноооого време. На теб ти е все тая, защото си тъп човек. Такива сме си - Щом сега не ми пречи - е*ал съм му майката на бъдещето. Въпросът е, че ти пречи. Въпросът е, че не знаеш какво е чувството да усетиш реалните резултати от това продължително "пречене". Не си боледувал от рак на белите дробове. Не знаеш какво е. Така или иначе не те интересува, защото ТИ няма да се разболееш. Така си мислиш. Така си мисли всеки. Съзнанието ти автоматично отхвърля възможността да ти се случи нещо, което не познава. Малкото дете хиляди пъти е чувало, че ако пипне котлона, че се опари. То обаче, няма представа какво е чувството и пренебрегва думите на възрастните. Боли го. Вече е късно - нетрезвата му преценка го е подвела. Попитай някой умиращ пушач дали да пушиш. Какво ли ще ти отговори? Никой не осъзнава опастността. Ничия преценка не е трезва. Ако беше такава, повярвай ми, НИКОЙ нямаше да пуши. Ако почувстваш само за миг болката, страданието, депресията, смазващото отчаяние на болния, няма да пушиш, Георги. Ти обаче, като всеки друг си казваш: "Откъде-накъде пък ТОЧНО АЗ ще се разболея?? Толкова народ пуши, без да има каквато и да е вреда за него." Да, ама не. Вреда има - умират по-бързо, по-лесно, по-сигурно. Твоето постно, непатило човешко съзнание не ти дава да го приемеш, защото една цигарка сутрин с кафенцето е божа работа! НЕТРЕЗВА ОЦЕНКА - това е. Пречиш и на мен, ина другите, и на внуците ми. Човечеството си е поставило някакви цели в дългосрочен план. Искаме децата, внуците, правнуците ни и техните внуци да ядат плодовете на нашия труд, на нашия прогрес. Никой обаче, не мисли за големия климатичен К*Р, който ще изядат потомците ни. Никой не мисли за големия К*Р, който ще гризне бебето в утробата на майката-пушачка - ДОРИ И ПАСИВНА. Никой пушач не мисли. Никой пушач не знае. НЕТРЕЗВА ПРЕЦЕНКА.

Ето тук се намесваме ние. Ние сме ТЕБ, Георги, ние сме теб в болничната стая. Ние сме тези, които осъзнават, че живота на болния е ценен. Ние държим този живот в ръцете си. В нас е ОТГОВОРНОСТТА. С тази разлика, че, ако оставим болния да умре, той ще ни вземе със себе си. Ти не искаш да умирам, Георги. И аз не искам ТИ да пукнеш. Не искам обаче и да ме тровиш. Спасявам НИ от твоята неосъзнатост. Или искаш да страдаш? Искаш да умреш? Искаш ли евтаназийка? Искаш МЕН да ме боли? Осъзнаваш го наистина, така ли? - И за убийците, и за самоубийците си има специални заведения.
Smoking Mirror написа:...обществото... е отразило това свое становище по надлежния ред и го е скрепило с законови актове.... Когато това становище се промени, че на всичкото отгоре и бъде отразено и скрепено по съответния ред - тогава ще имате право да пищите и ще сте прави.
Гошко, тия закони, злато, се създават, щото някой се оплаква. Представи си, душице, да не сме казвали и "гък" откак има законодателство. На какво дередже, мислиш, щяхме да бъдем? Малко мисъл вложи в тия изказвания. Ако отсега те изкривява правото, ш'се хванем с няколко човека и ш'ти попречим да завършиш! :shock:
Smoking Mirror написа:Когато някой започне да дими около вас на някое от тези места - ами никой не ви е вързал там. Съвсем спокойно можете да се махнете и той няма да ви вреди.
Абе за какво говорим ние толкова време????? За климат, за бъдеще, за принципи - к'ви са тия работи сега?
Smoking Mirror написа:Така че, съжалявам много, но неизправността, когато някой ви пречи може и да е във вас. Замислете се малко преди да почнете да дуднете глупости и да променяте мирогледа на хората.
Ще те цитирам: "живеем в един свят, който претендира в него всички да са свободни да правят каквото си искат, стига чрез тези си свои действия да не вредят или пречат на другите " Ако наречеш усилията ни "глупости", се показваш като груб, зъл, тъп, затворен егоист, да не говорим, че ме обиждаш. Е, аз искам да променя мирогледа ти и съм в това си право. Не само, че не ти вредя, ами ти помагам.

Скъпи пушачи, явно не мислите, не осъзнавате или просто не ви пука за вредата, която причинявате на себе си, на нас - непушачите и на света, в който живеем заедно. По тази причина НИЕ решихме да вземем нещата в свои ръце. Ще спасим всички ни. Ние сме същите онези, които искат електрически автомобили, разделно изхвърляне на отпдъците, филтри за комините, закони за защита на екваториалните гори, на пандите, на тигрите. НИЕ ПОЕМАМЕ ОТГОВОРНОСТТА, КОЯТО ВИЕ НЕ ИСКАТЕ ДА ПОЕМЕТЕ.
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

la_cazadora написа:
аз не съм така. :wink: :wink:
Оо, значи ти харесва?! Е, какво е да ти харесва да пушиш? Питала съм, питала съм толкова много хора и като започнат да обясняват, все излиза, че всъщност изпитват нужда, а не желание да пушат.
Мда ...сладко ми е с бирата и с компания като сме... това на нужда да ти прилича? Когато съм сама почти не пуша да ти кажа, не ме интересува какви са всеобщите статистики и не ме интересва какво излиза. :wink:

YOUR FUCKING SOUL!!!
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

сладко = успокоява те + повдига ти настроението Тъй ли?
Изображение
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Smoking Mirror написа:Пречело ви на вас - съжалявам, обаче обществото е приело, че пушачите не вредят на околните в такава степен, че да им се забранява да се пуши
Когато обществото е "приело" така нещата, е било модерно да се пуши и никой не е мислел за здравословните проблеми, причинявани от пушенето. За щастие тези времена вече са отминали. Вече не е модерно да се пуши. Да, не е! Не гледайте как е при нас!
Smoking Mirror написа:Когато това становище се промени, че на всичкото отгоре и бъде отразено и скрепено по съответния ред - тогава ще имате право да пищите и ще сте прави.
Това становище в редица развити страни вече се промени и се уреди със съответните закони. Постепенно се променя и при нас.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

la_cazadora написа:сладко = успокоява те + повдига ти настроението Тъй ли?
Мда...нещо такова, но чак пък да ми повдига настроението, не, това все пак не е трева или хапченце за да ти повдига настроението. :lol:

YOUR FUCKING SOUL!!!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Nemesis написа:не ме интересува какви са всеобщите статистики и не ме интересва какво излиза.
Похвално.
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Jamesmagno написа:
Nemesis написа:не ме интересува какви са всеобщите статистики и не ме интересва какво излиза.
Похвално.
Ухаааа!! намери се някой да ме похвали! Беше крайно време! :P :P

YOUR FUCKING SOUL!!!
Заключено

Обратно към “Мнения”