Кореистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Не мога да повярвам как нападнахте д-р_Хауз. Това форум ли е или кокошкарник? Извинявам се за израза, но моля ви се! Защо трябва да генерализираме изобщо? Напълно съм съгласна с Пу, че като си некадърен, каквото и да захванеш, все няма да ти се отдава и кел файда от учене и университети! Не съм и Майка Тереза, че да защитавам някой, на когото се надявам, че не му пука много какво говорят тук и как го оплюват. Смейте да ме намразите! :lol:

Хора всякакви, аз лично го уважавам, въпреки, че не се познаваме. Човекът показа кадърност като успя да влезе Скандинавистика например. :) Иначе се израдвах особено на изказванията за Студентски град. Не всеки може да си позволи квартира, камо ли на друго място. Хора всякакви, пак го казвам. И аз не бях особено впечатлена като ме замъкнаха в тамошните дискотеки и.. :shock: .. имаше доста изцепки.

Аделл, я стига! Тук един човек ме научи да не обръщам внимание на конфликти по Интернет! А и Пу е душичка, вярвам, че ако я познаваше нямаше да приемеш така нещата.

Circle Line, теб просто те обожавам вече! :lol: С тази непрекъсната агитация и окуражаване! Хаа! На 1 октомври ще дойда да ти поднеса букет. ;) Смей да не го вземеш само! :lol:
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

И сега за да ви докажа, че от всичко може да се прави пари, ще ви дам нагледно един пример.

Кои мислите, че са хората, които биха се развивали най-успешно в информационната сфера на услугите? - Социопатите, разбира се! Защо ли? Ами като такива, те биха давали най-качествена и пълна информация за ново построени сгради, изобщо информация за обновяването и развитието на инфраструктурата!

Например вчера така излязох с един познат, който си пада леко социопат и като си говорихме, той спомена крайно изненадан, че до тях били построили блок! :lol: Излиза и ми казва: "Абе до нас вече има блок, знаеше ли?!?!??!?!?!?!?!?!" :shock: :lol:

Е, идеята е осъществима ако успеете да намерите убедителен довод да рефрешвате отвреме-навреме програмата и да ги изкарвате на оживени места! :lol:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Хм, работил съм малко в сферата на информационното обслужване, но не знаех, че имало такова особено изискване. :o :)
Иначе не се учудвам на случката, като имам предвид как никнат сградите напоследък. Като се прибирам три пъти годишно във Варна, и всеки път се улавям да казвам "Брей, какъв билдинг се е издигнал тука!". :lol:
За УНСС мисля, че никога няма да приключат споровете, защото е твърде противоречиво място. Аз пък имам приятелка, която завърши едновременно Счетоводство и МИО в УНСС, ходи да учи и в чужбина, много е доволна. И работа има. Така че явно истината е някъде по средата.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Тъй като доста започна да се обсъжда кредитната система и благодарение на което всъщност разбрах за какво става дума, бих искала да попитам кои точно дисциплини биха ми били от най-голяма полза при евентуален държавен изпит след това? И също така искам да попитам горните курсове какви и по колко дисциплини записват? Минимумът на факултативите е 4, нали така? Надхвърляте ли го или се придържате към него?

Още нещо - какви са ви впечатленията от Методология на писмена разработка? Какво представлява това? Остав ада попитам "А има ли почва у нас?" :lol: , но смятам да пропусна...

А Музикалната култура в Източна Азия?

Ще ви помоля всеки да си каже впечатленията от досегашните избрани факултативи през годините. БИ ми било от полза, въпреки, че смятам да говоря и с някои преподаватели. ;)
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Избираемите дисциплини нямат отношение към държавния изпит. Формата и начинът на провеждане на държавен изпит са регламентирани предварително (при това от факултатета, а не от катедрата), има си специални конспекти за него, така че откъде ще взимаш кредити няма никакво значение за крайния изпит (който е още далече да го мислиш :wink: ).
По принцип не е нужно да се насилваш да взимаш повече кредити от необходимото, но ако имаш един предмет в повече няма да навреди. Заради тъпа бюрокрация се случва накрая преди дипломирането да се окаже, че еди-си кой предмет, взет от теб преди 2 години, всъщност няма статут на кредитоносител поради незнам-си-какви промени, и се чудиш накрая какво да измислиш, за да стане бройката. Това са инцидентни случаи, но в държавата Румба винаги си имай едно наум!
За Методологията на писмените разработки нали ти писах. Тя е към японистиката и категорично и безусловно трябва да я задраскаш от списъка си с предмети. Там аз лично няма да те пусна. :lol: Не знам и дали го провеждат още; той беше замислен като форма на отмъщение и тормоз срещу един конкретен курс. Просто не.
За някои от останалите предмети също ти писах, виж си по-старите лични бележки. :wink:
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Александър написа:Избираемите дисциплини нямат отношение към държавния изпит. Формата и начинът на провеждане на държавен изпит са регламентирани предварително (при това от факултатета, а не от катедрата), има си специални конспекти за него, така че откъде ще взимаш кредити няма никакво значение за крайния изпит (който е още далече да го мислиш :wink: ).
По принцип не е нужно да се насилваш да взимаш повече кредити от необходимото, но ако имаш един предмет в повече няма да навреди. Заради тъпа бюрокрация се случва накрая преди дипломирането да се окаже, че еди-си кой предмет, взет от теб преди 2 години, всъщност няма статут на кредитоносител поради незнам-си-какви промени, и се чудиш накрая какво да измислиш, за да стане бройката. Това са инцидентни случаи, но в държавата Румба винаги си имай едно наум!
За Методологията на писмените разработки нали ти писах. Тя е към японистиката и категорично и безусловно трябва да я задраскаш от списъка си с предмети. Там аз лично няма да те пусна. :lol: Не знам и дали го провеждат още; той беше замислен като форма на отмъщение и тормоз срещу един конкретен курс. Просто не.
За някои от останалите предмети също ти писах, виж си по-старите лични бележки. :wink:
Да, вярно, благодаря още веднъж. :)

Докато се ровех из Интернет тази нощ, се натъкнах на нещо, което ми хвана окото и което ми се иска да споделя с останалите.

Става дума за това:
Изображение

Дано и на вас да хареса поне малко, колкото на мен ми допадна! :)
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Страхотно е!!!
Ако има още подобни неща ....моля те пиши на ЛС :)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Lanfaer написа:Страхотно е!!!
Ако има още подобни неща ....моля те пиши на ЛС :)
Имам доста, да, просто ми кажи жанр. :) Вече сериозно се замислям как да разчиствам компютъра от всевъзможни картинки. Май ще опра до дискове. :) Ха, може направо след 1-ви, като се запознаем, да ти дам записаните дискове и ти да си ги гледаш?

А сега един апел към кореистите!
Дами и Господа кореисти! Мили ми студенти! :lol: Някой случайно да може да ми препоръча корейска музика? :?
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Страхотно! :) Но сигурно ще стане след 1ви, че точно на първи сигурно ще е голяма дандания :)
А бтв още не се знае от колко часа сме....нали?
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Не, на 27 ще се обадя в ЦИЕК на Мария Тодорина, за да попитам пак и ще обявя часа тук за всеки случай.

П.С.: Егати скуката нощем.... :x Все едно Редбул ми тече във вените вместо кръв... А остават още две седмици и нещо...
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Позволявам си да дам някои линкове, до които успях да стигна изобщо и се отнасят до Корея. Единствено бях разочарована, че посолството на Корея в България си няма страница в Интернет!

И все пак:
:arrow: SNU
:arrow: Ето това е нещо, на което ми се иска да ида някой ден, но така и не намерих опцията за сменяне на езика :?
:arrow: За анлоговорящи
:arrow: Auf Deutsch
:arrow: Международен фестивал на анимацията в Сеул... Уф, искам и аз :?
:arrow: Това е интересно.. и странно..
:arrow: Обречени сме да ядем кимчи!
:arrow: И накрая нещо събрано и на български

Поразрових се и в блога на някакъв човек, който през 2004 г. е пътувал до Северна Корея и разказваше. Имаше доста интересни неща, но щеше да бъде крайно нагло да пусна в цял форум адреса на дневника му. :? А и Южна Корея е далеч по-интересна! :lol:

Изображение
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

FeelingSad, слънце, незнам как и защо, но ми върна ентусиазма :lol: Сериозно. Мерси.
Може ли да ми дадеш линк към въпросния блог на ЛС?
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Silver touch
В началото бе словото

Мнение от Silver touch »

FeelingSad, tozi Korean Problem Solving Flowchart e strahooten!!! :D az ucha koreiski ot 3 godini, no dosega ne biah popadala na neshto toolkova zabavno(i viarno).
Аватар
pavlin
В началото бе словото

Мнение от pavlin »

Благодаря за картинката, FeelingSad. :)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Pu написа:FeelingSad, слънце, незнам как и защо, но ми върна ентусиазма :lol: Сериозно. Мерси.
Само по себе си, това звучи като анекдот предвид ника ми! :lol:
Silver touch написа:FeelingSad, tozi Korean Problem Solving Flowchart e strahooten!!! az ucha koreiski ot 3 godini, no dosega ne biah popadala na neshto toolkova zabavno(i viarno).
Радвам се, че някак ви развеселих. :) По едно време само аз бях останала да си пиша тук, още по-парадоксално е, че именно аз съм непоклатимият ентусиаст тук! :lol: Или google.bg ме обича, или съм болна от някаква странна болест, наречена щастие. :) Трябва да премисля ника си... Хаха. :)
pavlin написа:Благодаря за картинката, FeelingSad.
Моля. ;) Понякога ми се струва, че е по-добре да не се взимаме твърде насериозно, иначе рискуваме да превърнем удоволствието и интереса от корейския и бъдещата специалност във фанатизъм. :? А и всяка нация има своята история и своите "национални" комплекси. Корейците горките са били и още са между Китай и Япония. Какво да се прави... ;)
Заключено

Обратно към “ФКНФ”