И с коалиция не можа ни надви !!!!!!!!!Lanfaer написа:incontrastofsin коалиция ?много ти е сложен ника
докато го копирам въх
![]()
Заформя се епична битка
Арабистика 3
Модератор: Don Horhe
- sibirskaya...
- От дъжд на вятър
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Тъй като обръщението е към първокурсницитеsibirskaya... написа:абе,първокурсници!!!верно ли е,че тази година изпитите са били много по-лесни от предните години???
Тази година изпитите наистина бяха лесни. Има и причини за това, разбира се, от които ние, студентите, черпим най-вече. Като например фактът, че тази година като цяло кандидатстващите в СУ са били с 3000 по-малко, като фактът, че в УНСС въведоха тестова система и на който му се чете, но не и зубри, отива в УНСС да се пробва на теста, а не да развива теми в СУ. Казвам го на базата на лични впечатления и без преднамерени упреци към учащите в УНСС. Факт е все пак, че този университет стана силна конкуренция на СУ в привличането на студенти най-вече. Това, което ме дразни по принцип е, че кандидат-студентите не се стремят към специалността, която ги влече, а към това да се "закачат", дори и за нещо, което съвсем, ама съвсем не им харесва. Не осъждам никого, а и знам, че за повечето, които не влязат никъде, нещата се преобръщат и започват да работят, а ученето остава на заден план. Така са застрашени изобщо да си останат без образование.
Та заради всичко това СУ не можеше да си позволи да даде нещо твърде трудно и съвсем да оредеят редиците на университета. Все пак заплатите на учителите трябва да ги плаща някой.
И въпреки старанието ми да отговоря на въпроса, струва ми се, че не е хубаво да генерализирам. Всеки има своите впечатления, това са моите за момента.
Специално за изпита по немски мога да кажа, че миналата година беше катастрофален - 90% двойки мисля, че сочеше статистиката? И тази година нямаше как да не го направят по-лесен, при положение, че миналата година е нямало нито един приет в скандинавистика с немски език? Освен това в останалите специалности, където е можело да се влезе с немски, бройката е била запълнена от други езици.
И така, тази година само 25% двойки.
А за историята... всички очакваха да е Средновековие, аз очаквах да е Нова история и се надявах всъщност да е Нова... но уви...
Само ще ти кажа какви бяха реакциите в Ректората на самия изпит.
Седя си аз и си говоря с две девойки, точно в 9:00 на един от етажите се чува бурно вълнение. И ние естествено се сконфузихме, явно темата беше изтеглена (Леле, звучи като трилър!). Вече си мислех, че е Стамболов, Стамболов, Стамболов.. Балканските войни... не, не, Съединението... ами ако е ВРУ?!?!? Не, искам БЗНС!!! Ако се падне БЗНС май ще остана самичка в залата...
Идва темата... чакам аз Нова история... квесторката започна да пише на дъската темата, всички станахме и се събрахме зад гърба й да прогнозираме какво ще бъде по първите букви.. Първата... трябва да е половина! Ха, сега де, може да е Стамболов без Стоилов?! Може да е Крум... Ха, Крум е!!!! Подяволите, защо го прочетох вчера за 3 минути!!! Нищо... събери си акъла... дишай...
И все пак само тричките, които седяхме заедно (абе аз май не трябваше по регламент да седя с още две момичета?! Но никой не ми и направи забележка
Ха, отплеснах се с впечатления от изпита... извинявам се
Та поуката е... че няма поука и това КСК поне за мен беше лесно, въпреки, че постоянно бях под напрежение! Ама това си е в рамките на нормалното... при положение, че си седнал в последния месец да научиш темите..
П.С.: Надали ви интересува, но аз осъзнах, че в СУ на изпит никога няма да дадат БЗНС или Балканските войни...
- sibirskaya...
- От дъжд на вятър
Аз вече се чудя дали има арабист, който да не е кандидатствал и с история
А за ученето на думи - да, първоначално малко бавно става, после - всичко идва на мястото си.
А за ученето на думи - да, първоначално малко бавно става, после - всичко идва на мястото си.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
No more turning away?
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Тази година ли?sibirskaya... написа:ми,бавничко става...
![]()
![]()
![]()
и благодаря ти FeelingSad,аз съм съгласна с доста от нещата,които каза,защото и аз кандидатствах с история...
Ха-ха! Засега имам две колежки, които също са кандидатствали с история. Едната дори е теглила темата на предварителния. Тогава исках да удуша някого, сега ще имам и възможността
- sibirskaya...
- От дъжд на вятър
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Е, това ми се струва малко крайно отношение към историята, но ти си знаеш.sibirskaya... написа:аз кандидатствах миналата година,но впечатленията и усещанията ми от този ужасен предмет са сходни...мразя исория от тогава и за това не можах да си взема изпита по странознание...
Уф, и при мен изпитът по история имаше такъв ефект:някак не ми харесва вече тази наука.
Особено в частта, когато трябва да се помнят походи, дати и всякакви такива неща, които не изискват разбиране 
Just a world that we all must share
No more turning away?
No more turning away?
- sibirskaya...
- От дъжд на вятър