Йоу от мен паднал в боя за Японистика,че и за Кореистика ^_^(")
Така като ви слушам(чета де

) ,започвам да се разколебавам за евентуално местене до година в която и да е от двете специалности. Излиза ,че човек е най-добре да си завърши нещо друго с което поне може да си немаери уж работа и после за удоволствие да учи азиатски език?!?! Не знам как би станал този номер, след 4-5 години в една специалност ти изпиват мозъка, и най-вероятно вече няма да е в същото цветущо здраве и производителност за втора,особено от този тип филологии. Ако пък си завърши човек казвате,че няма къде да се работи по специалността. Ох кофти,много тъпо. Добре ами в Япония и Корея какво биха могли да работят завършилите такава филология от България??! Не е като да сме цъфнали от добросъседски отношения и бизнес с Корея...с Япония е по-добре ми се струва ,но пак не достатъчно.
Как смятате?
Човек трябва да избира м/у това какво иска и какво евентуално ще му е полезно ~
П.П.Относно негативните мнения на хората към тези филологии ще споделя една случка. Там наложих си се аз ,че ще ги пиша тези филологии и наще мрънкаха и после се съгласиха. Срещат някакви сипатяги майка ми(доста пъти и се е случвало) и на отговора и кво ще кандидатствам се получава от среща: Ми като имаш пари да си е издържаш и да си я храниш цял живот!!!

Как да не ги пребие човек,тези мили сладури. Но се опасявам,че има някаква истина в тва. Но не искам да го приемааааааааааа