Преди имах и декоративни рибки,и хамстер,и морско свинче.После се заех с екзотика-бръмбари,а сега се грижа за една сухоземна костенурка-много яко животно и учудващо умно.Като е гладен(мъжка е)и ме види веднага тръгва срещу мен-понякога блъска по къщичката,която съм му направил-малко я разбива.И много ме кефи когато хапва грозде-чвно му присядат леко костилките защото се уригва.Това май е единственият звук дето издава.
Сиамец, не помня кога го взехме, така и не му измислихме име и си остана с "мачо". Тежък характер е, което вероятно се дължи на тежките му..така де не е кастриран .
Понеже много обичам животни и най-вече котки и затова гледам вкъщи една от 7 години. Казва се Чита. Невероятна е. И ако трябва да съм честна тя е дресирала мен, а не аз нея.
А иначе е много разбрана и умна. Разбира какво й се казва и когато иска нещо знае как да го поиска. Няма друга такава котка.
dzenga написа:Моето мило котенце пък едно наистина зло дете от моята улица го хвърли от четвъртия етаж Но мацито си оцеля и сега се оправи съвсем, вече нищо му няма
радвам се, че поне твойто е оживяло, на мойто му дойдоха в повечко етажите пък и беше нощ, имаше няква буря, не знам, явно е имало усложнения при падането
pity86 написа:И много ме кефи когато хапва грозде-чвно му присядат леко костилките защото се уригва.Това май е единственият звук дето издава.
Да, костенурките не могат да издават глас. Могат да съскат обаче, като се прибират бързо в черупката си и изхвърлят въздух от дробовете си за да направят място.
Аз имам водна костенурка. Точно като тези които може би сте виждали по магазините за животни е с тази разлика че онези са по 3-4 сантиметра, а моята е 20. Ето снимка.
dzenga написа:Моето мило котенце пък едно наистина зло дете от моята улица го хвърли от четвъртия етаж Но мацито си оцеля и сега се оправи съвсем, вече нищо му няма
радвам се, че поне твойто е оживяло, на мойто му дойдоха в повечко етажите пък и беше нощ, имаше няква буря, не знам, явно е имало усложнения при падането
Моето падна от 7-мия (не можа да се задържи на тънките профили на остъклението в кухнята), размаза се на плочките пред блока и оцеля. Размина се само с временна парализа и счупена челюст. Сега е на 100% възстановено след операцията, може би с изключение на някои части от мозъка, поради което е лееееко по-ненормално от преди. Иначе спасяването му си беше просто низ от малковероятни случайности, поради което май трябваше да го прекръстим на Лъки