Чуждестранни студенти
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Petronii
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Чуждестранни студенти
Здравейте! Аз съм от бесарабски българин и съм студент в Софийски университет. Интересува ме колко са чуждестранните студенти в СУ и от кои държави са те. Предварително благодаря на тези, които могат да ми помогнат с такава информация, както и да ми посъветват как мога да завържа контакт с тях.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ау, много сложен въпрос.
Би трябвало да има отдел, в който да попиташ.
Аз лично познавам турци и македонци, които учат в СУ, но живея до ИЧС и там съм виждала и араби, и азиатски студенти...Но от кои страни точно и колко са на брой не мога да ти кажа.
Може би си имат и някаква организация...
Намерих контакти на отдела:
име: Елена Ценкова
длъжност: Инспектор - прием на чуждестранни студенти
телефон: (+359 2) 9308 548
факс: (+359 2) 9460 255
e-mail: foreignstud@admin.uni-sofia.bg
сграда: Ректорат
стая: 214
За съжаление, само това намерих
Би трябвало да има отдел, в който да попиташ.
Аз лично познавам турци и македонци, които учат в СУ, но живея до ИЧС и там съм виждала и араби, и азиатски студенти...Но от кои страни точно и колко са на брой не мога да ти кажа.
Може би си имат и някаква организация...
Намерих контакти на отдела:
име: Елена Ценкова
длъжност: Инспектор - прием на чуждестранни студенти
телефон: (+359 2) 9308 548
факс: (+359 2) 9460 255
e-mail: foreignstud@admin.uni-sofia.bg
сграда: Ректорат
стая: 214
За съжаление, само това намерих
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Точно днес четох една статия в "168 часа" за чуждестранните студенти в българските университети. С приемането ни в ЕС вече почти няма гърци, защото в рамките на ЕС не плащат големите такси от по 3000 евро и университетите не ги искат особено. За сметка на това няколко пъти е нарастнал броят на студентите от Турция, Индия, арабските страни и т.н. Абе да има и да носят пари, защото не искам да с е повтаря отново комедията с парното...
Ако не се лъжа пишеше, че в СУ имало около 300 чужденци, но вероятно бройката се е увеличила.
Ако не се лъжа пишеше, че в СУ имало около 300 чужденци, но вероятно бройката се е увеличила.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
ми време е да се понамали гръцката реч в моя факултет.. много е гадно да варвиш по коридорите и само някакви гърци да те гледат надменно все едно си последния боклук.. е не всички гърци са такива, аз имам няколко приятелки гъркини , които са много готини.. но е адски гадно да има повече гърци отколкото българи в български университет.. (факултет)
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
- marsa
- В началото бе словото
Колега недей пренебрегва колегите българи:))) според мен колегите и студентите не бива да се делят на групички на наши, ваши и чужди, аз поне съм останала с впечетлението , че обикновено така се получава Аз лично винаги с удоволстви бих помогнала и пообщувала:)) Приятни студентски изживявания в дебрите на СУ и разбира се на студентски град 
keep trying
-
Petronii
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Thanks guys za infoto. Shaho, aз не съм от Украйна, а от Молдова. повечето студенти като мен от Молдова и Украйна са чисти българи и понякога даже е обидно да ни наричат чужденци... Иначе ще се радвам да се запозная с такива като мен. Относно деленето на групи аз съм съгласен с marsa и съм против такова нещо - имам вече добри приятели от местните българи и много ги уважавам. Те ми помогнаха много да науча български език и да се интегрирам в българската общност и култура.