Какво мислите за масовата поп музика?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- make_silence
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
наистина, въпрос на вкус. ето, например, аз метъл не слушам, или пък техно, електронна музика и т.н., което не значи, че не ги одобрявам като стилове или че казвам за тях "тва е боза и прочие". просто ги приемам, без да ги харесвам, това е.Sw1tched написа:Е да, за почти всичко си има изключения. Досега единствено от чалгата не съм чул нещо стойностно. Ама в крайна сметка всеки си има разбиранията за стойностно де.
да се върна (за последно надявам се) на рап-а - не си мислете, че в песните се "пее" само за пари, наркотици, кучки и т.н.. мога да ви кажа, че има рап парчета, които могат доста здраво да ви сдухат, просто са някакси по-социални, душевно ангажиращи, ако това е точното определение.
за чалгата - според мен това си е начин и стил на живот, който определено отричам обаче!!
the shadow proves the sunshine
- Анна
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Отврат. Убедена съм че тази музика и "културата" към нея, МТВ в частност са някаква световна конспирация за затъпяване на населението с цел по-лесно управление.
Днес прещраквайки каналите попаднах на някакво предаване с Джесика Симпсън, облечена като уличница, дъвчеща дъвка с отворена уста и всяка втора дума и беше like. Представям ви модела за подражание на средностатистическата съвременна тийнейджърка. 
съгласна съм.Има нещо вярно...Анна написа:Отврат. Убедена съм че тази музика и "културата" към нея, МТВ в частност са някаква световна конспирация за затъпяване на населението с цел по-лесно управление.Днес прещраквайки каналите попаднах на някакво предаване с Джесика Симпсън, облечена като уличница, дъвчеща дъвка с отворена уста и всяка втора дума и беше like. Представям ви модела за подражание на средностатистическата съвременна тийнейджърка.
Това изказване в най-голяма степен съвпада с моето мнение по въпросаSw1tched написа:Бритни и Агилера са като Колата и Пепсито, олицетворение на комерсиализма, продукт за ежедневна и еднократна употреба, подправени и захаросани. Разликата, че напитките по стават за консумация от повечето поп изпълнители.
make_silence написа:
да се върна (за последно надявам се) на рап-а - не си мислете, че в песните се "пее" само за пари, наркотици, кучки и т.н.. мога да ви кажа, че има рап парчета, които могат доста здраво да ви сдухат, просто са някакси по-социални, душевно ангажиращи, ако това е точното определение.
Даа определено съм съгласна, такава е и музиката на Kanye West, на който съм голям фен =)
ето малки части от 2 песни :
"Jesus Walks"
Yo, We at war
We at war with terrorism, racism, and most of all we at war with ourselves
(Jesus Walks)
God show me the way because the Devil trying to break me down
...
I want to talk to God but I'm afraid because we ain't spoke in so long
To the hustlas, killers, murderers, drug dealers even the strippers
(jesus walks with them)
To the victims of Welfare for we living in hell here hell yeah (...)
We rappers are role models we rap we don't think
I ain't here to argue about his facial features
Or here to convert atheists into believers
I'm just trying to say the way school need teachers The way Kathie Lee needed Regis that's the way yall need Jesus
So here go my single dog radio needs this
They say you can rap about anything except for Jesus That means guns, ..., lies, video tapes
But if I talk about God my record won't get played Huh?
Well let this take away from my spins
Which will probably take away from my ends
Then I hope this take away from my sins
And bring the day that I'm dreaming about
...
"All falls down"
(...) I say .... the police, thats how I treat em
We buy our way out of jail, but we can't buy freedom
We'll buy a lot of clothes when we don't really need em
Things we buy to cover up what's inside
Cause they make us hate ourself and love they wealth
...
.. а има и много други стойностни неща.. просто в момента съм на вълна Kanye West =)
Ако знаете колко време spacе-ирах!! Направо не е истина!!
--> 

- popfolk star
- В началото бе словото
моят отговор
Обичам поп музиката!!!!!!
От Де Блек Айед Пиис,Кели Кларксон,Мишел Бранч до Ашанти, Мисси Елиът, Benassi Bros, Paul Okanfold...обичам всичко. Това е най-хубавата и позитивна музика...

''Тъмно е, навън вали, 4акам да се върнеш ти, стая с 4етири стени пропита от цигарен дим...''
- Lord de Sword
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
ми моето не особено скромно мнение по въпроса е, че това е направено за масовия потребител => за хора, които са толкова глупави и ограничени, че сами незнаят какво обичат и искат и следователно се носят по течението с останалите, аз мо'е да съм безвкусен и да не приличам на нищо, ама поне си знам, че сам си избирам какво да слушам, обличам и т.н. Имам достатъчно нещо в главата (най-вероятно са бръмбари, ама поне не е вакуум) за да мога сам да си определя какво искам.
Българино, помни своя род и родина!
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
For and with my Honor shall I die...
---><---
Тя не знае какво знае, но го знае по-добре от мен
Женен за жена с естествен силикон - 22.09.05
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
For and with my Honor shall I die...
---><---
Тя не знае какво знае, но го знае по-добре от мен
Женен за жена с естествен силикон - 22.09.05
- make_silence
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
на Kanye West не се кефя никак, няма да споделя защо, че да не се избиемgitty написа:make_silence написа:
Даа определено съм съгласна, такава е и музиката на Kanye West, на който съм голям фен =)
ето малки части от 2 песни : ...
иначе ето текста на една песен и най-вече на една група, която ми допада доста..
the shadow proves the sunshine
Евала! Каза ли им гоLord de Sword написа:ми моето не особено скромно мнение по въпроса е, че това е направено за масовия потребител => за хора, които са толкова глупави и ограничени, че сами незнаят какво обичат и искат и следователно се носят по течението с останалите, аз мо'е да съм безвкусен и да не приличам на нищо, ама поне си знам, че сам си избирам какво да слушам, обличам и т.н. Имам достатъчно нещо в главата (най-вероятно са бръмбари, ама поне не е вакуум) за да мога сам да си определя какво искам.
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Защо имам чувството, че сме братя близнаци с 2 (3) години разлика от различни майки....Lord de Sword написа:ми моето не особено скромно мнение по въпроса е, че това е направено за масовия потребител => за хора, които са толкова глупави и ограничени, че сами незнаят какво обичат и искат и следователно се носят по течението с останалите, аз мо'е да съм безвкусен и да не приличам на нищо, ама поне си знам, че сам си избирам какво да слушам, обличам и т.н. Имам достатъчно нещо в главата (най-вероятно са бръмбари, ама поне не е вакуум) за да мога сам да си определя какво искам.
Напълно подкрепям.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
-
MadMaster
- В началото бе словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Лично аз, много се дразня от тази т. нар. музика, която MTV бълват. Само до затъпяване води следването на тази комерсиална псевдо-култура. Тази муизка е за по-ограничени хора (а те за жалост никак не са малко), които започват да губят всякаква идентичност и се оставят на други да определят вкуса им. А вкусът им се мени всяка седмица с класацията на MTV...
Но, аз гледам да си нямам взиване-даване с тази музика. Игнорирам я разчитайки единствено на собствения си вкус.
Но, аз гледам да си нямам взиване-даване с тази музика. Игнорирам я разчитайки единствено на собствения си вкус.
NON HOMINES SED DEO