Сашо, защо??? Сърцето ми е на ранена птица. За мен глаголът "подигравам се" е почти непознат. Аз просто искам да открия истината и понякога се заяждам, но не от злоба, а от педантизъм. Радвам се, че пак сме в контакт. Ти доста дълго беше в Япония, брей,аха да си помисля, че групата ви е решила да остане там завинаги. Ще се радвам, ако се видим и си побъбрим за това-онова
Интересно ми е, какво ли е било това национално движение със странно име, Фийлинг сед? Запомни ли го?
Абе за ентусиазма...ако го изгубите някога, то не бива да е докато следвате Кореистика. Ако се случи, по-добре я напуснете, защото това което му трябва на човек, за да се задържи тук, е именно ентусиазъм. Разбира се зависи с какви очаквания си започнал. Защото в Кореистика ще има разочарования от рода на тъпчене на едно място в граматиката без практика, налагане на авторитети от страна на корейските преподаватели и използване на човешкия ресурс (така да се каже) без отплащане.
Вярно е, че до голяма степен Кореистика, като много специалности в България, не намира реално приложение след завършването. Но не мисля, че човек, който е решил да успее на подобно място, може да бъде спрян. Напротив-тук успяват най-добрите. Всеки носи в себе си потенциал. Въпрос на желание е обаче да проявиш постоянството, което ще ти помогне да се реализираш като кореист (и в професионално отношение).
Добре е да се знаят следните неща. Казаха ми, че с корейския
най-добре си намираш работа в Корея. Иначе тук вариантът е да градиш кариера в академичната сфера или като преводач. Това е решение, макар е не от доходоносните засега (кой знае). Много малко са тези (и то са само момчета), за които се намира робата в корейските фирми тук и експлоатацията е страшна. Вярвам, че има и други добри опции, за които ще бъда светната. Много зависи какво иска всеки един от нас. Аз казвам нещата такива, каквито са, някои друг може да разкрие и друга истина. Все пак за хора, които обичат езиците и се интересуват от чуждите култури, любознателни и отворени към новото и необичайното, мисля, това е Подходящата специалност. Тук могат да се срещнат много интересни и културни хора, да се открие един съвсем нов свят, да се развие творчески подход към нещата да се постигне
максимума на личните способности. Аз съм доволна, че съм тук. Вярвам, че зависи най-много от човека дали ще бъде доволен тук, или не.