ИЗПИТЪТ ПО ЛИТЕРАТУРА - за новите кандидатстуденти

Архив на теми от раздел "Студенти"
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

Отново аз да кажа.. много отзивчива го раздавам днес :oops: Мисля, че е 14 страници (най-много 16). Казвам го, защото по история си исках листове и ги номерирах, а книжките и за двата изпита бяха еднакви. Ако греша - поправяйте!
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

Поленца - може със, може и без. Ама ти какво си се запритеснявал/а за такива неща отсега.. квесторите всичко ще ти кажат... по-добре си мини по няколко пъти произведенията, а за другото ще се тревожиш, когато дойде време. :)

Ти какво искаш да следваш?
Bendjamen
В началото бе словото

Мнение от Bendjamen »

Право.

А бе впрегнал съм се, щото ме стряскат доста познати (не само тук във форума)

Две мои приятелки изкараха 3 -ки и не можаха да влязат право, а бяха много умни и двете..
No limits
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

виж са,тва кой колко е изкарал не е критерий колко е умен...
пък и тва колко си умен не ти дава гаранция за никва оценка...сичко е бошлаф работа и сички са маскари ти тва не го ли разбра :)
ИзображениеИзображениеИзображение
Bendjamen
В началото бе словото

Мнение от Bendjamen »

Мда, имаш право, но тези двечките бяха големи философки. Приказваха така, както пишеха. А пишеха като Валери Стефанов, колкото и да ми е противен, а на моменти и смешен с разсъжденията си, стигащи до абурдна задълбоченост, търсеща под вола теле :lol: . Е явно са нямали късмет горките. Другата година ще си кандидатствам заедно с каките, те са ми съседки. :)
No limits
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Имам въпрос относно темата по цитатите - става дума за литературно есе,тъй ли?Демек,че разсъжденията не трябва да се простират само върху тематиката от въпросните произведения,но и трябва да пишеш по съответния проблем "по принцип".
А също и-колкото и да е субективно това-горе-долу колко страници е минималният обем на една работа (от "втория" тип-есето по цитати),за да бъде приемлива-и колко страници би представлявало едно "средно голямо" есе?
Бих бил благодарен на всяка насока по тази тема. :wink:
Да,и да не забравя,че изпитът по БЕЛ съм си го предвидил за резервен вариант за УФ,в случай че се издъня по английски.Демек, 3,50-4 би ми стигнало. :wink:
offtopic:xgirl,на Дайнов името му е ЕвгениЙ :lol:
Бе,що не дадат някой цитат от Буковски.. :roll:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Norwegian Wood написа:Имам въпрос относно темата по цитатите - става дума за литературно есе,тъй ли?Демек,че разсъжденията не трябва да се простират само върху тематиката от въпросните произведения,но и трябва да пишеш по съответния проблем "по принцип".
А също и-колкото и да е субективно това-горе-долу колко страници е минималният обем на една работа (от "втория" тип-есето по цитати),за да бъде приемлива-и колко страници би представлявало едно "средно голямо" есе?
:
?! Някой?!
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
ИзображениеИзображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

@Bendjamen - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=8400 - направих тази тема преди да видя, че в тази са писани толкова много и смислени неща. Иначе нещата, които каза Мура за разни тези и подтези са точно така. Също имай предвид, че заключението трябва да има същия смисъл като тезата, но този път преставен като извод.

@Norwegian Wood - трябва да разсъждаваш върху проблема в цялото творчество на авторите. Личното ти мнение не е от значение и би се смятало за отклонение в темата. В страницата факултета по Славянски филологии можеш да намериш подробни изисквания за двете теми.
Аватар
YasenNikolov
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YasenNikolov »

hypnosssa написа:виж са,тва кой колко е изкарал не е критерий колко е умен...
пък и тва колко си умен не ти дава гаранция за никва оценка...сичко е бошлаф работа и сички са маскари ти тва не го ли разбра :)
Браво. Отдавна го разбрахме.
Право, I курс, 10 група
Аватар
YasenNikolov
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YasenNikolov »

Скъпи Bendjamen,
кандидат-студенти се пише полуслято, а не слято, както си го написал в заглавието на темата. (Кандидатстудентски обаче се записва слято.) Мога да ти кажа, че ако правиш такива грешки в кандидаТСтудентската си работа, трудно би получил повече от 4. И ето - тъкмо това това е първото условие за добра оценка - пунктуационната и правописна изрядност. Оттук насетне идва ученето на литературата.
Право, I курс, 10 група
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Е би трябвало да е така...При мен е обратното..Първо заобичах да пиша и лителатурата като цяло..Пък съм мн зле с правописа :?
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”