До пушачите!!!!! - Volume 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено

ПУШИТЕ ЛИ?

ДА.
42
29%
НЕ.
96
65%
ВЕЧЕ НЕ.
9
6%

Общо гласове: 147

Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Мда така е ...дори и да пушиш пак някой ако ти се издуха в лицето ще ти стане адски неприятно и ще почнеш да размахваш ръце раздразнено...познавам много хора които си пушат обаче не обичат да им е задимено.
В крайна сметка всеки да си прави каквото си иска, дали за добро или за зло това ще си проличи след одини...аз съм жив пример за поговорката "никога не казвай никога", защото до преди 6 месеца бях върл потивник на цигарите и много ги мразех, казвах си че никога няма да пуша а сега какво... по една кутия на ден, особено ако не съм в града си и ако съм с приятели!

Друго нещо се сетих че исках да кажа... някой тук беше питал дали сме се целували с пушач и че било адски гадно...ами аз да отговоря пряко на въпроса - да целувала съм се и помня само парфюмът му и меката му нежна кожа... а не цигарите, така че не мисля че има знечение дали се целуваш с пушач или непушач- щом го харесвам и ме привлича за мен е все едно какво пуши,колко пуши и така нататък. :wink:
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Pisobella написа:доста голям процент от хората реално изобщо не им пука за здравето им,особено на крехките 20-21-22..,когато не се замисляш кое колко ти вреди.Димът-че е задимено някъде и не виждаш,или просто кълбото дим през което не ти е особено приятно да минеш,миризмата са главният проблем-затова го сравнявам с други подобни дразнители ;)

Иначе реално за мен димът не е най-големият проблем за дробчетата в град като София :) Даже хич.Кофтито идва вече в една зверски задимена кръчма.Те иначе и пушачите не обичат да им е задимено и да не могат да дишат.

Така че някой да твърди че точно пък цигареният дим е най-голямото зло за въздуха ми се струва малко абсурдно,при положение че има и други неща,които замърсяват супер много.
Типични разсъждения на "крехка 20-21-22"...
Осъзнай, че тук не мерим кое е по-вредно - цигарите или газовете от автомобилите. Нито пък твърдим, че това е най-големият ни проблем - цигарите. Факт е, че димът Е вреден. Колко - не ме интересува! Повярвяй, има хора, за които далеч не миризмата и кълбото дим са "главният проблем".
Когато пораснеш, ще разбереш, че има и хора, които имат лекарско предписание да не вдишват такъв дим, а са принудени да го правят всекидневно - на места, където не могат да го избегнат, ако не ходят с противогаз.
Според теб нормално ли е личният ми лекар да ме пита пуша ли, при положение, че съм върл непушач?
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Nightfall написа:
[Както пушачите са "егоисти" , щото си пушат където си искат и си правят кефа,така и непушачите са "егоисти" щото искат никъде да не се пуши и щото квичат че ги опушват и щото никой с никого не се съобразява.
Ако едните и другите са по-разбрани мисля че нещата щяха да са по-различни :)

Поне така си мисля аз.

напълно те подкрепям, пушенето не е престъпление, всеки може да отиде да си купи цигари - въпрос на личен избор.
въпросът кой има повече права-пушачът или непушачът, според мен е неразрешим.съжалявам, че ще прозвучи прекалено философски, но все някой някъде за нещо ще ви пречи/дразни/досажда....не може да се достигне до състояние в което отделния човек да се чувства абсолютно идеално сред тълпата.....защото това на практика би означавало всеки да иска същото като всички останали
Кой има повече права?
Този, който убивайки бавно и доброволно себе се, затрашава здравето на приятелите си и околните?
Или този, които се опитва да предпази собственото си здраве и това на (евентуалното) бъдещото си поколение?

Дори да приемем, че и двете страни са егости, едните са просто егости, а другите са егоисти-убийци. Непушачите застрашават ли с нещо пушачи, сравнимо с това което последните им причиняват?

Не си противоречете, защото всички ревете за Европа, а там масово се забранява по обществените места.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

аз лично не рева за Европа :)
Иначе от моите познати няма човек,който да мисли за здравето си,освен един единствен.Всички други им е все тая. Че е вредно - вредно е,спор няма.Прав/а си за това,че едните са "убийци" и е редно да се съобразяват,за да не вредят на другите.Но все пак толерантност ми се струва че ако няма и от непушачите,никога няма да има и от пушачите.

Освен това спокойно мога да кажа че след толкова години дето пуших белите ми дробчета нямат и спомен от цигарения дим, т.е. съвсем добре са си.Всеки организъм е различен - ако ти се скапваш супер лесно,други не.Сещам се за едни мои приятели-братя.Единия пушеше супер много - белите му дробове бяха съвсем наред.Брат му не пушеше и белите му дробове бяха все едно е пушил доволно :)

А ти ако мислиш че на 20-21-22 си много пораснал и много осъзнаваш всичко около теб.....съвсем "крехки" са си - познавам много хора на тая възраст дето изобщо не мислят.

Когато пораснеш, ще разбереш, че има и хора, които имат лекарско предписание да не вдишват такъв дим, а са принудени да го правят всекидневно - на места, където не могат да го избегнат, ако не ходят с противогаз.
Според теб нормално ли е личният ми лекар да ме пита пуша ли, при положение, че съм върл непушач?
Не познавам хора,които по лекарско предписание не бива да вдишват цигарен дим.Това е като да имаш слънчева алергия,алергия от прах и прочие-рядкост.Наистина за тези хора е изключително гадно това,че се пуши почти навсякъде и те нямат избор,освен да ходят с маска.
А е абсолютно нормално личният ти лекар да те пита дали пушиш,не разбирам кое му е ненормалното :") Или просто не ти схващам логиката.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

1. В какво по-точно трябва да се изразява нашата солидарност към пушачите?
2. Не знам по какво съдиш за състоянието на дробовете си, честно.
3. Няма нищо общо с алергия и не е рядкост, малко хора имат съзнанието на ходят на профилактични прегледи у нас, ако не са на умиране.
4. За протокола, на 26 съм.
5. Лекарят ми попита явно заради съмненията му, че съм пушач... И явно има доказателства.
6. "Брат му не пушеше и белите му дробове бяха все едно е пушил доволно" - оставям без коментар...
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

1.Солидарност не само към пушачите,а към всеки.И това,че всеки има право на избор и той трябва да бъде уважаван.Не може ти да се държиш менторски,да раздаваш правосъдие наляво надясно само според твоите възгледи така че само на тебе да ти е кеф,без да се съобразяваш.Факт е,че когато към един човек се държат разбрано,той също е много по-склонен да се държи по същия начин и да прави компромиси.

2.Съдя по рентгеновите снимки и по медицинските прегледи :)

3. За да ти вреди до такава степен цигарения дим,че да не бива да го вдишваш по лекарско предписание,аз стигам до извода че трябва да ти вреди повече от на другите хора - т.е. имаш по-особен или задълбочен проблем.Даже хора дето са с астма познавам които пушат или които нямат проблеми да вдишват дима. Явно обаче ти имаш нещо друго предвид,което аз отново не разбирам :")

4.Все ми е тая на колко си :") Годините не са много показателни за начина на мислене :) Но за протокола - да,по-голям/а си от мене :)

5.Като гледам не си особено убеден/а в причините лекарят да те попита дали си пушач? Това за мен е един напълно рутинен и едва ли не задължителен въпрос :)

6. :) това показва че всеки организъм е различно податлив.

Честно казано не съм била свидетелка,но си спомням че приятелят ми,който беше пушач,каза така.Не знам реалното състояние на дробчетата на брат му :) Може и наред да са си били,може и да не са били толкова зле.Но мисля че историята беше такава.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

1. Аз се съобразявам с всички, включително и пушачи - те какво правят за мен - едно голямо НИЩО.
2. Поздравления!
3. и 6. Когато запалиш на спирката, ти не знаеш човека до теб с каква поносимост е - влияят ли му цигарите, свикнал ли е с дима, има ли по-сериозни проблеми, все ли му е тая - и точно по тази причина си длъжен да се съобразяваш. Не знаеш как ще му повлияе, не го познаваш. Най-малкото можеш да попиташ "Имате ли нещо против да запаля", това е солидарността, за която говориш. Това е отговорността да не си сам, а на обществено място. Това е като да не си хвърляш угарката и да не пресичаш на червено. Отговаряш за чуждото здраве (че и живот, докато караш), докато си навън.
4. Точно затова и написах "за протокола".
5. Опитвам се да ти обясня, че от пасивното пушене имам дробове на пушач.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Pisobella написа:1.Солидарност не само към пушачите,а към всеки.И това,че всеки има право на избор и той трябва да бъде уважаван.Не може ти да се държиш менторски,да раздаваш правосъдие наляво надясно само според твоите възгледи така че само на тебе да ти е кеф,без да се съобразяваш.Факт е,че когато към един човек се държат разбрано,той също е много по-склонен да се държи по същия начин и да прави компромиси.
В никакъв случай не искам да те обиждам, но като твърдение и като начин на мислене това горе е крайно неиздържано. Все едно да съм солидарен към някой психопат който изнасилва и убива бебета защото му е кеф?
"Той е доказано болен и обществото го отхвърля" - ще каже някой.
Тютюнопушенето пък е болест на обществото и вредата също е доказана.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

1.,3 и 6. Има и такива дето се съобразяват - не ги слагай всичките под един знаменател. Познавам пушачи,които пушат само на балконите-извън апартаментите си(било то и у дома),не пушат в компания на непушачи,не пушат по улиците и спирките. :) Прав си обаче - точно за това отношение говоря,което не е много срещано.

5.Съжалявам за което,но предполагам обаче че не е САМО от пасивното пушене - има толкова боклуци из чистия безоловен софийски въздух че не е истина :)

Точките стават все по-малко и по-малко ;Р
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Pisobella написа:1.,3 и 6. Има и такива дето се съобразяват - не ги слагай всичките под един знаменател..
Изключения и аз познавам.. И какво от това?
Pisobella написа:5.Съжалявам за което,но предполагам обаче че не е САМО от пасивното пушене - има толкова боклуци из чистия безоловен софийски въздух че не е истина :)
Темата е за вредатата от тютюнопушенето и какво още ми причинява болести, ще ти напиша като пуснеш тема за мръсния въздух.
Че цигарите не са единствената смрад не ме успокоява. А ако разсъждаваш, че с тях или без тях... жалко.
Pisobella написа:Точките стават все по-малко и по-малко ;Р
Напротив, точките са си същите, просто имаш склонност да им отдаваш минимално значение.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Forester Казваш че се съобразяваш,а те нищо не правели.После казваш, че познаваш изключения - значи и с теб се съобразяват,не е като да е съвсем нищо.

Не казвам че с цигарите или бяз тях е все тая,но все пак не можеш да кажеш че САМО заради това си на такъв хал с дробовете си.

отдавам на точките толкова значение,колкото и ти.

Methuselah не се обиждам толкова лесно ;) ако изнасилването беше толкова често срещано и масово явление,сигурно нещата щяха да стоят по съвсем друг начин :) Точно този пример ми се струва неуместен,освен това ако ме изнасилят веднъж,мога да полудея,а ако някой изпуши една-2-3-4-5 цигари около мен нищо няма да ми стане,т.е. дробовете ми няма да здадат багажа.

Както и да е - разбирам ви кво искате да кажете.

Прави сте да искате да не се пуши около вас,обаче явно единственото решение е както във Европа да се забрани това да се прави на определени места,защото не всички хора са толерантни и склонни на компромиси.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Може би примерът не е подходящ, но следващия път като видиш комар да ти пие кръвта си помисли "нищо няма да ми стане" и бъди солидарна :wink:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Methuselah написа:следващия път като видиш комар да ти пие кръвта си помисли "нищо няма да ми стане" и бъди солидарна :wink:
:lol: :lol: :lol:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Някъде да съм написал, че само цигарите са ми виновни? Нали тях обсъждаме, стига се извинява с останалите отровители.

Говоря за единични случаи. Какво ме грее, като 1 на 100 човека се съобразява с мен? Какво ме грее, като във влака си взема място за непушач, но в коридора пред купето се пуши? Върлува простотия и невежество, гарнирани с наглост.
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Pisobella написа:... ако изнасилването беше толкова често срещано и масово явление,сигурно нещата щяха да стоят по съвсем друг начин :) Точно този пример ми се струва неуместен,освен това ако ме изнасилят веднъж,мога да полудея,а ако някой изпуши една-2-3-4-5 цигари около мен нищо няма да ми стане,т.е. дробовете ми няма да здадат багажа.
Приеми тогава това, което ни причинявате като едно баааааавно и мъчително изнасилване нон стоп през целия ни живот.
Има ли значение степента на отровата и бързодействието й?
Pisobella написа:Прави сте да искате да не се пуши около вас,обаче явно единственото решение е както във Европа да се забрани това да се прави на определени места,защото не всички хора са толерантни и склонни на компромиси.
Някой беше казал, че да разделиш заведение на пушачи и непушачи е като да разделиш басейн на пикаещи и непикаещи в него.

Забрани и сега има, но българите сме над законите. Само защото няма кой да събира глобите.
Заключено

Обратно към “Мнения”