ИЗПИТЪТ ПО ЛИТЕРАТУРА - за новите кандидатстуденти
Мда, имаш право, но тези двечките бяха големи философки. Приказваха така, както пишеха. А пишеха като Валери Стефанов, колкото и да ми е противен, а на моменти и смешен с разсъжденията си, стигащи до абурдна задълбоченост, търсеща под вола теле
. Е явно са нямали късмет горките. Другата година ще си кандидатствам заедно с каките, те са ми съседки. 
No limits
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Имам въпрос относно темата по цитатите - става дума за литературно есе,тъй ли?Демек,че разсъжденията не трябва да се простират само върху тематиката от въпросните произведения,но и трябва да пишеш по съответния проблем "по принцип".
А също и-колкото и да е субективно това-горе-долу колко страници е минималният обем на една работа (от "втория" тип-есето по цитати),за да бъде приемлива-и колко страници би представлявало едно "средно голямо" есе?
Бих бил благодарен на всяка насока по тази тема.
Да,и да не забравя,че изпитът по БЕЛ съм си го предвидил за резервен вариант за УФ,в случай че се издъня по английски.Демек, 3,50-4 би ми стигнало.
offtopic:xgirl,на Дайнов името му е ЕвгениЙ
Бе,що не дадат някой цитат от Буковски..
А също и-колкото и да е субективно това-горе-долу колко страници е минималният обем на една работа (от "втория" тип-есето по цитати),за да бъде приемлива-и колко страници би представлявало едно "средно голямо" есе?
Бих бил благодарен на всяка насока по тази тема.
Да,и да не забравя,че изпитът по БЕЛ съм си го предвидил за резервен вариант за УФ,в случай че се издъня по английски.Демек, 3,50-4 би ми стигнало.
offtopic:xgirl,на Дайнов името му е ЕвгениЙ
Бе,що не дадат някой цитат от Буковски..
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Sun Shine
- Драскач
?! Някой?!Norwegian Wood написа:Имам въпрос относно темата по цитатите - става дума за литературно есе,тъй ли?Демек,че разсъжденията не трябва да се простират само върху тематиката от въпросните произведения,но и трябва да пишеш по съответния проблем "по принцип".
:
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
@Bendjamen - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=8400 - направих тази тема преди да видя, че в тази са писани толкова много и смислени неща. Иначе нещата, които каза Мура за разни тези и подтези са точно така. Също имай предвид, че заключението трябва да има същия смисъл като тезата, но този път преставен като извод.
@Norwegian Wood - трябва да разсъждаваш върху проблема в цялото творчество на авторите. Личното ти мнение не е от значение и би се смятало за отклонение в темата. В страницата факултета по Славянски филологии можеш да намериш подробни изисквания за двете теми.
@Norwegian Wood - трябва да разсъждаваш върху проблема в цялото творчество на авторите. Личното ти мнение не е от значение и би се смятало за отклонение в темата. В страницата факултета по Славянски филологии можеш да намериш подробни изисквания за двете теми.
- YasenNikolov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- YasenNikolov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Скъпи Bendjamen,
кандидат-студенти се пише полуслято, а не слято, както си го написал в заглавието на темата. (Кандидатстудентски обаче се записва слято.) Мога да ти кажа, че ако правиш такива грешки в кандидаТСтудентската си работа, трудно би получил повече от 4. И ето - тъкмо това това е първото условие за добра оценка - пунктуационната и правописна изрядност. Оттук насетне идва ученето на литературата.
кандидат-студенти се пише полуслято, а не слято, както си го написал в заглавието на темата. (Кандидатстудентски обаче се записва слято.) Мога да ти кажа, че ако правиш такива грешки в кандидаТСтудентската си работа, трудно би получил повече от 4. И ето - тъкмо това това е първото условие за добра оценка - пунктуационната и правописна изрядност. Оттук насетне идва ученето на литературата.
Право, I курс, 10 група