Ако си кандидат за Факултета по Журналистика - идвай тука :)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- TeDuS
- В началото бе словото
Добре де....съгласна съм, че не трябва да се гледа само визията...това би било смешно, но предполагам че и визията има някакво значение...в противен случай каква е целта на този изпит...само да видят дали комуникативен и имаш представа къде се намираш и какви са основните проблеми в обществото!!!! А искам да попитам...някои може ли да формулира 6-те основни клаузи за приемането ни в ЕС??? 
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Или по-скоро нещата, които трябва да издокусорим до мониторинговия доклад, който ще бъде изготвен през септември, а представен към 16-ти октомври? А ако са предпазните клаузи - то май най-основната е една - тази, свързана със съдебната система - наш'те присъди няма да са валидни и да се взимат под внимание никъде другаде в ЕС.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Комисарят по евроразширяването за БГ и Румъния Оли Рен + евронаблюдатели от ЕС съставят мониторингов доклад за икономическото и не само състояние на страната - БВП, бюджет, отделен за различните отрасли, сфери, реформи в съдебната система, здравеопазването, културата, образованието и науката. И този целият доклад се представя пред европейската комисия...Последният мониторингов доклад мина на 16 Май таз година, а следващият - около 16 октомври и точно тогава ще се реши кога и как влизаме в ЕС - т.е. дали на 1.1.2007, по-късно, с предпазни клаузи или нещо друго. Туй накратко и не много точно, ама в крайна сметка не сме журналисти.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
да, благодаря ти много!
Аз се обадих на информация в 10.00 и ми казаха, че до 12.00 ще излязат резултатите........в 12.00 им звъннах и ми казаха, че до час, два щели да излязат.
Опитах се най-спокойно да им обесня,че дори и да не съм се представила добре искам да знам, защото съм от варна и трябва да знам дали ще пътувам и те ми казаха, че тях това не ги засяга.....

Аз се обадих на информация в 10.00 и ми казаха, че до 12.00 ще излязат резултатите........в 12.00 им звъннах и ми казаха, че до час, два щели да излязат.
Опитах се най-спокойно да им обесня,че дори и да не съм се представила добре искам да знам, защото съм от варна и трябва да знам дали ще пътувам и те ми казаха, че тях това не ги засяга.....
- erquebrand
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- TimShel_Girl
- Драскач
- TimShel_Girl
- Драскач
Целта на устния изпит според мен е все пак да отделят хората, които могат да мислят в движение, да импровизират, да разсъждават. Все пак, всеки който е изкарал средното може да напише горе долу снонсо есе, пък макар и не особено оригинално. Поточна продукция, колкото искаш. Устния изпит отделя хората, които освен, че могат да пишат. Пример: може да си Хемингуей на есето, гениален автор, да пишеш увлекателно, интерсно и оригинално, а на живо да не можеш да вържеш две думи на кръст. Какъв ПР може да си тогава (журналист може и да успееш да станеш, но само в случай, че никога няма да ти се наложи да правиш интервю).TeDuS написа:Добре де....съгласна съм, че не трябва да се гледа само визията...това би било смешно, но предполагам че и визията има някакво значение...в противен случай каква е целта на този изпит
Едва ли точно за изпита по журналистика някой може да те подготви. Може да те научат да пишеш есе. Може да те светнат горе долу какво се случва в политиката. Ако ти нямаш интерес към тези неща, не си следил новините и не си си правил изводите, всичко което кажеш на изпита ще изглежда заучено, кухо и един по-нетрадиционен въпрос ще те накара да блокираш.Sun Shine написа:Има ли някой който се е готвил сам?!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens