На колко условни години имаме право?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

abi
В началото бе словото
Обратна връзка:

На колко условни години имаме право?

Мнение от abi »

Здравейте, аз съм биология задочно, миналата година свършиха 5-те години на лекции и сега имам първа условна година за вземане на изпит... интереусва ме дали може да има и втора такава година или си губиш студентските права.
Държавният изпит до колко години след семестриално завършване можеш да го вземеш?
Благодаря ви много.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Не съм сигурна, но 3 със сигурност - имам позната, която е завършила семестриално 2000, но се е явила на държавни 2003.
Може би зависи и от факултета.
abi
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от abi »

Става дума за невзетите изпити от 5-ти курс през тази условна година.
Brainless Pirate
Гутенберг

Re: На колко условни години имаме право?

Мнение от Brainless Pirate »

abi написа: Държавният изпит до колко години след семестриално завършване можеш да го вземеш?
Както Крематори каза, 3 години може да се явяваш, аз ще добавя, че може и след това, обаче след това трябва да платиш сем. такси за годината, в която се явяваш (доколкото аз знам). Т.е. 3 години не плащаш за тоя изпит, а след това вече трябва.
Brainless Pirate
Гутенберг

Re: На колко условни години имаме право?

Мнение от Brainless Pirate »

Brainless Pirate написа:
abi написа: Държавният изпит до колко години след семестриално завършване можеш да го вземеш?
Както Крематори каза, 3 години може да се явяваш, аз ще добавя, че може и след това, обаче след това трябва да платиш сем. такси за годината, в която се явяваш (доколкото аз знам). Т.е. 3 години не плащаш за тоя изпит, а след това вече трябва.
Съжалявам, дезинформирала съм те. Можеш да се явяваш на още две последователни сесии след годината, в която завършваш. Т.е. две редовни сесии и две допълнителни. А какво става след това не знам :?
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”