Кореистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Спокойно. Съмнявам се краснописа ти на корейски и български да е еднакъв :) Много от бившите ми колеги пишат доста по-добре на арабски, отколкото на бг. Аз вадя страховит кракопис на български, но см убедена, че пишех красиво арабицата. Принципно ми се отдава по-хубаво на вс др езици. Има надежда, значи :wink:

Ей, вярно бе, трябва да си купя някоя друга канцеларска принадлежност. :lol:
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Аз пък и на български, и на японски пиша грозно. :roll: :?
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

Александър написа:Аз пък и на български, и на японски пиша грозно. :roll: :?
Дарба! :lol:
A Mind is a terrible thing to waste!
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Ще видиш ти една дарба. :twisted:
Я кажи откога докога се плащат семестриалните такси, че то сайтът на СУ да не е информационно бюро. :roll: :roll:
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Александър написа:Ще видиш ти една дарба. :twisted:
Я кажи откога докога се плащат семестриалните такси, че то сайтът на СУ да не е информационно бюро. :roll: :roll:
3. Заплащането на такси за учебната 2007/2008 г. за студенти - II, III, IV и V курсове / редовно, задочно обучение / в бакалавърска сепен и за студентите / редовно и задочно / в магистърска степен на обучение след завършена степен "бакалавър" да става на равни вноски в началото на всеки семестър в следните срокове:

3.1. зимен семестър / редовно и задочно обучение /
за образователно-квалификационна степен на обучение "бакалавър"
3.1.1. - преди започване на учебната година до 08.10.2007 г.
за образователно-квалификационна степен на обучение "магистър"
3.1.2. - преди започване на учебната година до 09.11.2007 г.
Мисля, че е това. :roll:

За още информация: :arrow: Тук
И тук
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Мерси! :wink:
Silver touch
В началото бе словото

Мнение от Silver touch »

Реших и аз да разгледам форума и се оказа, че присъствието на кореисти от по-горните курсове клони към нула :D Нищо, сега вече и аз ще се включа, надявам се, че не е прекалено късно :D
Първо исках да поздравя първокурсниците - сладури, звучите мнооого радостни и ентусиазирани! (въпреки, че Circle Line се опитва да ви охлади ентусиазма и има основания ) Има доста хубави моменти в нашата специалност, но има и доста трески за дялане, все пак е млада катедра. Надявам се да ви хареса културата и езика и да не съжалявате, когато ставате в шест без петнадесет всяка сутрин, а на предишната вечер сте изпуснали най - голямото шоу на купона :x

А за спорта - напълно подкрепям, че качването на стълбите във всяка почивка се брои! 8) Дори не до петия, само до 4-тия етаж да се качваш (на нас тази година по-голямата част от лекциите ни си бяха все в един кабинет)
Naki
В началото бе словото

Мнение от Naki »

Ентусиазъм има чак в излишък бих казал :) Айде да идва 1ви, че искам да видя колегите :)
Изображение
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Silver touch написа:Реших и аз да разгледам форума и се оказа, че присъствието на кореисти от по-горните курсове клони към нула :D Нищо, сега вече и аз ще се включа, надявам се, че не е прекалено късно :D
Първо исках да поздравя първокурсниците - сладури, звучите мнооого радостни и ентусиазирани! (въпреки, че Circle Line се опитва да ви охлади ентусиазма и има основания )
Късно е разбира се! :lol: Апокалипсис чука на вратата дори! Особено на тази на Circle Line, защото ако я има сенсей-системата със студенти от по-горните курсове на Кореистиката (съжалявам, не знам как е на корейски), то аз смятам да се възползвам максимално и да поизмъча някого :lol: . И понеже с него именно се имаме още от самото начало.. ха-ха.. тежко му завбъдеще!

В този ред на мисли, има ли я наистина тази система?

Още нещо, сигурно ли е, че лекциите ни ще започват от 7:15 сутринта и ще свършват към 13:15 да кажем?
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

FeelingSad написа:сенсей-системата
Семпай. ;)
Изображение
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

fan4battle написа:
FeelingSad написа:сенсей-системата
Семпай. ;)
Грешката е вярна :lol: . Не съобразих изобщо...
GERI_K
В началото бе словото

Мнение от GERI_K »

Знае ли някой на 1-ви кога и къде трябва да се събираме!
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Трябва или да звъннем на Мария Тодорина или да се разходи някой до ЦИЕК-а за тази информация :)
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Звънях на Мария Тодорина и ми каза, че едва в края на месеца ще се знае. Сега още не е определено!
Руслана
В началото бе словото

Мнение от Руслана »

На всички бъдещи колеги от първи курс-добре дошли в Кореистиката. Първо, радвайте се, че сте влезли, защото местенцето е уникално. Ще научите интересни неща не само за Корея, но и за Изтока въобще. Второ- не бързайте да се разочаровате, защото тук добрите резултати идват след време и с много труд. (Някои тъй и не дочакват добрите времена) :D . Все пак по интензивното включване във форума разбирам, че сте активни, а това е най-важната предпоставка за специалност като нашата. По въпроса за помощта от сонбетата (колегите от горните курсове)-ще я получавате винаги, когато я потърсите, естествено. Верно, че японистите са ги ОРГАНИЗИРАЛИ от години да вършат това, но при нас това може да става и по неписан закон :D. За това, че ще ставате рано първата година се радвайте, защото поне ще имате време да посвършите и нещо друго през деня, освен да учите. Във втори курс програмата е направена така, че да се връщате вкъщи неадекватни към 4-5 часа следобед и да не ви се иска да учите за утре, но ще претръпнете. Много се цени личната изява и ако дадете на преподавателите да разберат, че сте си дали зор да научите нещо по дисциплината, което не влиза в лекциите, толкова по-добре. А, за първи октомври-обикновено в ЦИЕК се събираме в 14.00ч. след откриването в Ректората, на което може и да не присъствате. А ако дотогава има още въпроси, питайте, и въобще-питайте си на воля през цялата година :wink:
Заключено

Обратно към “ФКНФ”