Биология - КСК - 2007
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- mirchetu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
- Курс: втори
В допълнителния прием пише
ІІ. БИОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ:
- специалност БИОЛОГИЯ:
редовно обучение – 10 места
задочно обучение – 16 места
_malko_zlo_ , може би това обяснява защо не се обажда никой от биология задочно - няма записани. Щом документите се подават от 10.09 до 14.09, не би ли трябвало да ви се сформира групата по-късно?
20 – 21 септември 2007 г. – записване на новоприетите студенти.
След това трябва да започнете.
ІІ. БИОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ:
- специалност БИОЛОГИЯ:
редовно обучение – 10 места
задочно обучение – 16 места
_malko_zlo_ , може би това обяснява защо не се обажда никой от биология задочно - няма записани. Щом документите се подават от 10.09 до 14.09, не би ли трябвало да ви се сформира групата по-късно?
20 – 21 септември 2007 г. – записване на новоприетите студенти.
След това трябва да започнете.
- _malko_zlo_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И аз съм така. Нз дали да уча молекулярна биология, дали да я продължа в германия или да я продължа в америка. Нз дали да кандидатствам в му отново, но това май ще го разбера в последствие. Бтв чувала съм, че дори да завършиш биология тук, имаш възможност в германия да направиш магистратура молекулярна или биотехнологии.
- alteia
- В началото бе словото
В 501 се провеждат упражнения, но ако целият курс е от 9 човекаDeni_tsa написа:Не е вярно, че няма записани биология задочно , по-малко сме само 9 жени. Първата ни лекция е на 10.09. по АМР от 14 часа в 501 БФ.Това е за malko_zlo, няма да си сама
АМР в първия семестър? На нас ни беше втория, аз съм биология- редовно.
- Sanniya_yan
- В началото бе словото
Доволни ли сте от специалността в която Ви приеха? Аз се чудя с тази МБ каква реализация ще имам, дали наистина няма да се окаже че екологията е най- переспективната специалност в БФ както някой беше казал "екологията рулира" и наистина сме свидетели на този факт всеки ден!? Имам приятели еколози , 4 курс и вече работят по специалността, а на мен ми се струваше някак не толкова престижна тази специалност, но те вече се реализират преди да са завършили!
Очаквам мненията ВИ!
Очаквам мненията ВИ!
- _malko_zlo_
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
???
Абе сигурно ли е тва, че утре сме от 14 часа в БФ за първи очни??
Ако продължа да уча МБ, сигурно няма да остана в България и даже още 2рата или третата година ще продължа някъде, най-вероятно в Германия.BB написа:Доволни ли сте от специалността в която Ви приеха? Аз се чудя с тази МБ каква реализация ще имам, дали наистина няма да се окаже че екологията е най- переспективната специалност в БФ както някой беше казал "екологията рулира" и наистина сме свидетели на този факт всеки ден!? Имам приятели еколози , 4 курс и вече работят по специалността, а на мен ми се струваше някак не толкова престижна тази специалност, но те вече се реализират преди да са завършили!
Очаквам мненията ВИ!
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Има си начини да разучите какви възможности за работа ви се предлагат.Не разбирам защо сте решили, че МБ предоставя по-малко такива от останалите специалности в БФ.Това, че не знаете, не значи, че няма.Отворете сайт на клиниките за ин витро оплождане и репродуктивно здраве например и забележете, че сред специалистите наред с лекари има и ембриолози - а това е една от възможностите за магистратури след МБ (дори в БФ).Биолози работят и във фармацефтични предприятия в БГ, има сектори по вирусология в болниците, в клиники работят и криобиолози.Зависи от магистратурата, казвам го за 150ти път и не само аз.Реализация - никой няма да ти предложи работа ей така, ама това не важи само за биологическите науки, важи за повечето сфери.Вероятно мн малък процент от студентите в СУ са сигурни каква реализация ще имат, след като завършат.Има някякво странно, необосновано, но широко разпространено схващане, което се споделя от всякакви хора, най-вече такива, които представа нямат за какво става въпрос - "О, с тая МБ какво ще правиш после?".Аз това мога да го кажа за много голяма част от специалностите в СУ, и не само. Как ще се реализираш зависи от това какво ти ще направиш по въпроса.Ако искаш сигурна работа, по-добре се заеми със занаят.
P.S. За да съм по-точна : В 1ва АГ болница Света София работят 4ма биолози, 1 микробиолог и 1 биохимик; в Център за репродуктивно здраве "Надежда" -3ма ембриолози и 2ма криобиолози, в медицински център "Репробиомед" - клиничен микробиолог, ембриолог (завършила е БФ , вкл. магистратура), молекулярен биолог (също БФ, вкл. магистратура)
Това е една част, открих още подобни заведения, само в областта на репродуктивното здраве, защото мен ме интересува тази сфера.
P.S. За да съм по-точна : В 1ва АГ болница Света София работят 4ма биолози, 1 микробиолог и 1 биохимик; в Център за репродуктивно здраве "Надежда" -3ма ембриолози и 2ма криобиолози, в медицински център "Репробиомед" - клиничен микробиолог, ембриолог (завършила е БФ , вкл. магистратура), молекулярен биолог (също БФ, вкл. магистратура)
Това е една част, открих още подобни заведения, само в областта на репродуктивното здраве, защото мен ме интересува тази сфера.
Кофти е да си порастнал.
-
cherveiche
- В началото бе словото