колко е важно да бъдем отличници (пълни) (21.08.2005)

Архив на всички останали категории.
Публикувай отговор
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

user-1209 написа:Да Ви пикам на оценките!
Пикай, кой те спира :lol: :lol: :lol:
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Грубо,но от сърце,а? :wink:Може и да с*реш,аз последните два семестъра това напраих в мойта книжка :lol: :lol: :lol:
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

mushroomhead написа:
Грубо,но от сърце,а? :wink:Може и да с*реш,аз последните два семестъра това напраих в мойта книжка :lol: :lol: :lol:
Аз от 6 години си пикая и к'во ли още не на оценките първо в гимназията, а сега тук.
Himera написа: Пикай, кой те спира :lol: :lol: :lol:
На мойте си пикам като пикам на чуждите се сърдят. :lol: :lol:
Последно промяна от user-1209 на 02 Сеп 2005, 08:17, променено общо 1 път.
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

:lol: Ахаха ти си нечовек-кефиш ме! :lol:
Аватар
anthares
В началото бе словото

Мнение от anthares »

Lettuce Eater написа: А в тези страни образователната система е на светлинни години пред нашата в повечето отношения, защото там излизаш от университета или от техникума и почваш да работиш по специалността си. Докато тук няма нищо такова.
Малко ги смесваш нещата, това че тук не започваш да работиш по специалността не е защото тукащните студенти разбират по-малко от германците или който си искаш. Проблема е в системата като цяло и това няма нищо общо със образованието. Проблема е в безработицата, проблема понякога е и в консервативните работодатели, които наемат работници само ако имат "поне 2 години стаж" и т.н.
Аватар
anthares
В началото бе словото

Мнение от anthares »

А като цяло за темата. Не мога да разбера какво ви пречат "зубрачите" и какво толкова ви бърка че след като излизали от изпит нищо не помнели. В повечето случай такива хора, си намират някаква посредствена работа (секретарка, домакинка без да искам да обидя никой) и да там спира развитието им. Просто заради ограниченото им виждане за нещата, което пък е нпряко следствие от това че цял живот са чели и сега нищо не могат да приложат на практика. И какво ви интересува канчето на другите, щом на тях така им харесва и щом не ви настъпват по мазола като се разхождат оставете ги да си живеят.
Всеки работи за себе си в крайна сметка.

Относно това че изпитите подтиквали за зубрене и т.н. Може би да, но не всички. Според мен в математиката зубренето не минава и това е мн явно на кандидат-студентските изпити (или поне за мен е така). Факт е че изкарах по-високи оценките от всички "зубрачи" около мен и то като през всичките години съм имал 1-2 едници по слаби оценки от тях. Е, това е моето мнение!

Колкото до filosoff, имам чувството че много се впускаш в теории и размишления без да се замисляш за практическата им част.
Lettuce Eater
В началото бе словото

Мнение от Lettuce Eater »

DID_miss написа:
Александър написа:бунтарската оригиналност и нагла пробивност (която всъщност се крие зад паравана "лични качества")
Ахх,много мразя необмислените твърдения.Първо,защо оригиналността трябва да е непременно бунтарска?Второ,защо да си пробивен означава да си нагъл?Трето,защо ако си оригинален и пробивен трябва да се криеш зад някакви паравани?Четвърто,много е плоско да кажеш,че личните качества са еквивалентни на бунтарство и наглост.Пето,подобни твърдения само доказват колко ограничен може да бъде човек,независимо колко щестици има в книжката си.
Напълно съгласен. Доста еднозначно гледаш на нещата. Никой не говори за оригиналност в смисъл на тотално отричане на системата или за пробивност, подобна на тази на лелките, които се чудят как да те изпреварят на опашката в магазина.
И още нещо относно пълните отличници - те са перфектни за чиновници.
You know the day destroys the night
Night divides the day
Tried to run
Tried to hide
Break on through to the other side
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Дипломата ми е 5.98 и не е резултат на безмозъчно зубрене. По-скоро бих го нарекал манталитет, стремеж към максимални резултати. Съучениците ми ме гледаха изумено, когато вместо да се задоволя с 5-ица си давах зор по предмети, които не са ми нужни за КСК, казваха ми "К'ва полза от тая шестица?", е ползи има:
1. There is no knowledge that is not power ...като пишеше в добрия стар Mortal Kombat
2. Получаваш вътрешното удовлетворение, че си дал всичко от себе си.
3. Доказваш способности, амбициозност, трудолюбие, конкурентоспособност и т.н. качества, които не бих нарекал ненужни.
4. Ако ползата от въпросната 6-ица не е голяма то ползата от това да се задоволиш с минимума, когато за повече ти е нужно единствено малко старание, е още по-малка.
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Да,и ти си прав.Всеки е индивидуален,според мен обаче,масата отличници не разсъждава като теб.Продължавай в същия дух.Никой не отрича ученето.Има много хора,които си учат и са умни,има много хора,които не си дават много зор и пак са умни,има и такива,които уж много учат ,а са много тъпи(темата е за тях),а пък да си от последните-хич да не учиш и да си много тъп-на никого не го пожелавам.:)Само нека всичко да е с мярка,да не се превръща в мания,защото маниите не са полезни за никого.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Много се лъжете, ако си мислите, че чиновниците в българската администрация са отличници. И старите, и младите са пълни некадърници, и това е факт. Неслучайно мързеливите мечтаят за чиновническа работа.
Обикновено отличниците заминават да работят в чужбина, където "чиновник" (особено ако е в добра фирма) никак не звучи зле.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

вярно е тва.И аз имам непоносимост към чиновниците. Тяхната дейност се описва от 1 дума - "нищоправене". :evil:
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Тук е засегната и друга тежка тема...възпитанието в България. В предишните страници се засегна вечната тема старо и ново поколение. Бих поспорил за това, че хората са били по-интелигентни и т.н., но мисля, че ще се съгласите, че по възпитание родителите ни ни водят категорично (макар в някои случаи то да е било по-строго от необходимото, но това е друга тема).
И така какво става в семейството? Болшинството от случаите могат да се разпределят в две крайни категории - 1. занемаряване и 2. вманиачаване. В първия случай родителите почти "не им дреме к'во става в даскалото" и стига да не се стига до изключване, поправителни изпити, телефонни обаждания и бележки от училището, няма страшно - "то детето е умно, нали си е мое, ще се справи, пък аз си имам достатъчно мои проблеми". В другия случай още от 1-ви клас родителите промиват мозъка на детето с това колко е важно да носи вкъщи само 6-ици и то в тази крехка възраст, толкова зависима от родителите смее ли да ги разочарова. В последствие с този модел на поведение се свиква и ученика става едва ли не робот ..или по-модерното - бот.

Поздрав с Контрол - Пазете си децата.
Аватар
Анна
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Анна »

А не е ли възможно и новаторството и оригиналността и старанието и труда да се оценяват и поощряват? :D И двата типа хора ще бъдат полезни един ден. Ключа е в разнообразието: нито общество пълно само със работливци, нито общество само с новатори биха били проспериращи.

Не исках да се намесвам, защото тук водите изглеждат много дълбоки :wink: , но въпроса за квотите на Философа ми се наби на очи още от първото мнение и после по-нататък в темата. Философ, интересно ми е защо мислиш че именно момчетата са ощетени.
1. Смятате ли че в университетите има момчета, неправомерно заели местата на момичета - както намекват от хелзинския комитет?
На този въпрос който си задал по-горе ще отговоря с да и даже ще се обоснова. ;) Бройките за момчетата са по-малко, но баловете им все пак излизат по-ниски, а именно те са от значение. Всичко се свежда до крайния резултат а той е че има момичета които не са били приети и момчета с по-нисък бал от тях които са вътре. Нагледен пример е моя милост. :oops: Все още ми е криво че не успях да вляза психология с бал 26.86, докато минималния бал на момчетата е 26.10 за второ класиране. Т.е. някой с по-ниска оценка от мен сега ще учи психология, а аз няма само защото той е имал късмета да се роди мъж. Вярно е обаче че при някой математически специалности е обратното, там момчетата са ощетените. И изобщо съм твърдо за премахването на квотите. :D
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Както каза един мой преподавател "вие учите за безработни..."
Нямам какво повече да добавя
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Анна, въпросните квоти не ги е измислил някой понеже е бил мъж или за да влезне сина му по-лесно в университета. Вече беше даден пример с тенисистки мисля, но понеже е "твърде различно" нека бъде шахмат...защо се съзтезават поотделно? Щяха ли да имат шанс жените да се доберат до 1-вите места? Либерализма е хубаво нещо ама нека не се правим на безполови същества. Паритета на половете е резултат на еволюцията и за да го има си има и причина.
Публикувай отговор

Обратно към “Други”