Е, виж, има разни "промоутъри", които могат верно да ти извадят с памук душата и не можеш да им откажеш, веднъж дадох на едно момиче 20 стотинки, какво да правя, беше много любезно, не знам, тва е изключение, иначе не давам, откъде-накъде, и ще те кълне, да вземе да се зарие някъде тоя, измет...
Давали ли сте пари на просяци?
Тия просячета - циганчета за жалост са пратени от родителите, които съсвем не са за оплакване.Така си заработват, то вече и децата не им вярват.А и българските просяци не са по-добри, просто някви мутри си разпределят територии най-нагло...
Е, виж, има разни "промоутъри", които могат верно да ти извадят с памук душата и не можеш да им откажеш, веднъж дадох на едно момиче 20 стотинки, какво да правя, беше много любезно, не знам, тва е изключение, иначе не давам, откъде-накъде, и ще те кълне, да вземе да се зарие някъде тоя, измет...
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами жал ми е пък! И аз на цигани не давам по принцип- само на деца, но... 
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
Аз наскоро дадох към 1лв, на човек изпаднал в нужда.
И той почна, както казвате, да ми се обяснява, че е с висше образование, че е в града по здравословни причини и не му стигат пари да се върне в своя град. И най-дружелюбно ме помоли и се извини че ме притеснява. А накрая каза "Здравето ти желая"
После чак се усетих
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Оооо тея дето разправят, че не им стигат пари да се върнат еди къде си, са изтъркани вече. Има един редовен на автогарата...
А веднъж пред пощата на Оборище една девойка ми предложи билет за градския транспорт срещу 70ст., колкото му е цената. Ми дадох и, тя ми даде билетчето, погледнах го, беше си ново и неизползвано. Майка ми е срещала май същото момиче. Не разбирам в този случай каква е схемата и има ли въобще такава
А веднъж пред пощата на Оборище една девойка ми предложи билет за градския транспорт срещу 70ст., колкото му е цената. Ми дадох и, тя ми даде билетчето, погледнах го, беше си ново и неизползвано. Майка ми е срещала май същото момиче. Не разбирам в този случай каква е схемата и има ли въобще такава
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
- MyMoon
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
аз също давам когато имам.. а и когато преценя че си струва
и понякога както Kleo ... получавам едни такива анатеми, заклинания, магии и проклятия дето даже най-пекания трансцедентален специалист, яхнал метла .. с дръжка от пескадорски бамбук ... :lichmalignus: ..... не мо'е посмъртно да отлепи
как да не им се изгавриш с едно "аиди чао, лека вечер! Всичко най-хубаво, много здраве, довиждане! " ...
винаги се ядосват много .. не знам защо
те 100% "работят" за някой ... по-голям циганин и в крайна сметка от него не получават почти нищо от това дето са извадили
да ама ако не извадят получават ......
ГОЛЯМОТО
шамарене
и понякога както Kleo ... получавам едни такива анатеми, заклинания, магии и проклятия дето даже най-пекания трансцедентален специалист, яхнал метла .. с дръжка от пескадорски бамбук ... :lichmalignus: ..... не мо'е посмъртно да отлепи
как да не им се изгавриш с едно "аиди чао, лека вечер! Всичко най-хубаво, много здраве, довиждане! " ...
е пък точно те са най-хитрата и доходоносна .. луда бизнес схема... тука въпроса дали да им дадеш или не е малко като хвърляне на монета .... ези/тура и толковаBlood Countess написа: дечица циганчета, които те гледат с един такъв влажен, умоляващ поглед, зовящ за помощ
те 100% "работят" за някой ... по-голям циганин и в крайна сметка от него не получават почти нищо от това дето са извадили
да ама ако не извадят получават ......
ГОЛЯМОТО
шамарене
Последно промяна от MyMoon на 04 Сеп 2007, 08:05, променено общо 1 път.
"......But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams. "
--W.B. Yeats
/*KEEP IT REAL! */
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams. "
--W.B. Yeats
/*KEEP IT REAL! */
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Давам на възрастни хора, но само на тези, които си стоят кротко и мизерстват, без да молят всеки минувач. На музиканти най-много давам, въобще на тези, дето правят нещо. Има един пич на НДК, имитира Майкъл Джексън - мооооу ме радва, като имам, давам. Вярно е също, че огромната част си имат "работодатели". Затова, като видя някое нещастно дете (баба, дядо...), принудено да проси, някой да рови из кофите и т.н. купувам му една баничка/кифла/боза/кашкавалка/тутманик/рогче/лодка и то гладно/жадно впива зъби в нея и на мен ми става готино, че цакам мафията! Гладни ги държат бе, д'ее*а... Рядко ги хранят. Има, разбира се и някои с по десетки левове в джоба на стотинки, но не говоря за тях. То на гладните си им личи - рядко казват, че са гладни.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Има, от специфичните места билетките са по най-много 20-30 стотинкиcastelo написа:Оооо тея дето разправят, че не им стигат пари да се върнат еди къде си, са изтъркани вече. Има един редовен на автогарата...
medicate, medicate
- Ira_dei
- Драскач
давам на баби,които съм сигурен че си ги вземат за себе си,а не на цигани с изкуствено отрязани крайници които се преструват.Когато имам давам с кеф,защото знам че помагам,дори и малко
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
- Ira_dei
- Драскач
измамници има всякакви,а една баба,която едвам се крепи на краката си на някой ъгъл на улицата протегнала ръка,не мисля че има и смелостта и акъла вече да ме излъже,просто иска да се нахрани колкото да оцелее и днес...
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Да, давам. Може би е възможно най - тъпия начин за благотворителност, но когато видя възрастни хора, които спят по стълбища ми става гузно едва ли, не че сутринта съм имала какво да закуся и че вечета ще спя в легло. Не давам пари на деца - колкото и да ми е болно за тях, няма шанс и една десета от парите да отидат за него. За съжаление мога да помогна много по-малко отколкото искам. Но за съжакение заплатата ми е доста под това, което се определя за "нормална софийска заплата". Просяци винаги ще има, просто защото няма съвършено общество. Обаче е тъжно, че съвсем нормални и достойни хора са принудени да го правят, просто за да оцелят... пък макар и на абсолютния жизнен минимум
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Между другото не подценявай бабите!
Дядовците по-малко лъжат, даже почти никога. Бабите се възползват от вида и годините си, някои се прегърбват и куцукат още по-усилено, за да събудят съжаление (това някои и в градския транспорт го правят редовно). Аз лично знам за една позната на дядо ми, която е от нечовешки богато семейство, синът и снахата й изкарват зверски пари, но тя си облича най-скапаните дрипи и излиза на улицата, да проси - просто изпитва желание да да го прави!