Арабистика 3

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

:D :D Браво, Аля, така те искам! Ти ще оглавиш този бунт на справедливостта, ако се наложи (дано да не се налага).

На зайците - УСПЕШЕН ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! Дано това е началото на един много ползотворен и щастлив период в живота ви :) Да научите много нови работи и да срещнете много нови и и нтересни хора! Нека силата бъде с вас :D :D
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Grimoire
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Grimoire »

и как мина? разделиха ли ви на групички? аз подслушах как се обяснява за звука "хамза" :lol: , после наблюдавах няколко ентусиазирани младежа..
има нещо много оптимистично в тази атмосфера
пожелавам ентусиазъм на всички. както и успех. особено на тези, на които им е необходим спешно (coup :)))
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

االهمزة!!! أحب الهمزة :lol:

Брей, какви ученолюбиви първокурсници... :lol: До колко часа ли ще учат днес в ЦИЕК.. :roll: :lol: :lol:

Grimore , Мерси за пожеланието - но ще ви моля да насочвате потоци позитивна енергия към моята скромна персона на 11 септември :lol: , когато имам морфология и история, и на 12 септември - да не става разпръскване на сила, моля , моля... :D

[/quote]
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Искам само да питам. Кой по дяволите беше Тошко ?! Няма толкова култов човек .. :lol: :lol:
Изображение Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Яко беше.
medicate, medicate
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Така си е ...."Учителю" :lol:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

:lol: A вие двамата обаче колко сте неучтиви, не дойдохте да се запознаем.
that's a no-no.
medicate, medicate
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Ами ами...
Аз се запознах с хората около мен ...май ти не си бил от тях...Коя група сте? Аз съм 1-ва.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Всички сме първа, eh :) Които пишем в форума, доколкото разбрах де.
medicate, medicate
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

А ние сме .... 3 - ма ? : )
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Толкова. bilbo, ти и аз.
Взе ли си учебника btw? Трябват ми дисковете да си ги копирам :)
medicate, medicate
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Хайде похвалете се де, скръндзи такива! :lol: Нали напирахте толкова за първия ден, ето, мина! Хайде сега разкажете на останалите как е минало. :) бяхте като треснати, нали?! :lol:
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Треснат...аз ?! Ами ами ... :lol:
Да phoebe взех си учебника и дисковете...само малкия речник го нямаше : ) Та той остава за по късно.
Иначе първия ден си беше ОК... Хубави колеги / колежки (а ако не хубави то поне интересни :lol: ). Тепърва предстои да се опознаем :/
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Ще ми ъъъ, заемеш ли дисковете, да си ги копирам? Или да ти дам празни да го направиш ти? :D
Айде накратко за първия ден:

Отивам в ЦИЕК към 9 без 20, влизам в почти празната зала 1 и се забатачвам на първия ред. Седя си, лала, чудя се защо съм най-отпред и постепено се напълни залата. Доколкото разбрах сме 36 първокурсници + 2ма от миналата година. Виктор говори за книжовния арабски, за диалектите, за системата на графично изписане, за свещенния характер на езика, абе все общи неща. Към 10 часа първата почивка. Запознах се и с първия колега, ходихме за по минерална водичка до метрото (кафето е там, ЦИЕКисти ;)), след това се върнах в залата и се позапознах с другите хора от моята група. Виктор пусна един лист и първите 19 отидохме при него, другите 19 при Наджарян, друг преподавател явно.
След това ни обясни за силуетите на буквите, че се изписвали различно в зависимост от позицията на буквата (свързана, самостоятелна и т.н.) и взехме азбуката. След това ни обясни доста подробно огласовките и правихме упражнение... Да напишем кратките срички "да, ди, ду, за, зи, зу" и техните дълги варианти и той мина и на всеки видя как се е справил, ако нещо поправяше, на мен ми каза как по-добре да въртя там буквите и така. Имаше и обяснения къде се образуват в устната кухина самите звуци, така че имаше бая "х-ъкане" и "д-ъкане' от наша страна, докато се опитвахме да кажеш буквичките ;)

И така, почваме :) Всеки ден, по 7 учебни часа по 45 минути, 0900 часа, ЦИЕК.
medicate, medicate
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Хехехе и Тошко ли е бил там :lol: Идилия просто! Айде, сладки мои, започна се, видехте Виктор, утре вероятно и Салим. Забавлявайте се доволно уводния курс! Първата седмица е песен просто. Първа група сте пак на Виктор, нали?
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”