На зайците - УСПЕШЕН ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! Дано това е началото на един много ползотворен и щастлив период в живота ви
Арабистика 3
Модератор: Don Horhe
На зайците - УСПЕШЕН ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! Дано това е началото на един много ползотворен и щастлив период в живота ви
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
No more turning away?
االهمزة!!! أحب الهمزة
Брей, какви ученолюбиви първокурсници...
До колко часа ли ще учат днес в ЦИЕК..
Grimore , Мерси за пожеланието - но ще ви моля да насочвате потоци позитивна енергия към моята скромна персона на 11 септември
, когато имам морфология и история, и на 12 септември - да не става разпръскване на сила, моля , моля...
[/quote]
Брей, какви ученолюбиви първокурсници...
Grimore , Мерси за пожеланието - но ще ви моля да насочвате потоци позитивна енергия към моята скромна персона на 11 септември
[/quote]
Just a world that we all must share
No more turning away?
No more turning away?
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Ще ми ъъъ, заемеш ли дисковете, да си ги копирам? Или да ти дам празни да го направиш ти?
Айде накратко за първия ден:
Отивам в ЦИЕК към 9 без 20, влизам в почти празната зала 1 и се забатачвам на първия ред. Седя си, лала, чудя се защо съм най-отпред и постепено се напълни залата. Доколкото разбрах сме 36 първокурсници + 2ма от миналата година. Виктор говори за книжовния арабски, за диалектите, за системата на графично изписане, за свещенния характер на езика, абе все общи неща. Към 10 часа първата почивка. Запознах се и с първия колега, ходихме за по минерална водичка до метрото (кафето е там, ЦИЕКисти
), след това се върнах в залата и се позапознах с другите хора от моята група. Виктор пусна един лист и първите 19 отидохме при него, другите 19 при Наджарян, друг преподавател явно.
След това ни обясни за силуетите на буквите, че се изписвали различно в зависимост от позицията на буквата (свързана, самостоятелна и т.н.) и взехме азбуката. След това ни обясни доста подробно огласовките и правихме упражнение... Да напишем кратките срички "да, ди, ду, за, зи, зу" и техните дълги варианти и той мина и на всеки видя как се е справил, ако нещо поправяше, на мен ми каза как по-добре да въртя там буквите и така. Имаше и обяснения къде се образуват в устната кухина самите звуци, така че имаше бая "х-ъкане" и "д-ъкане' от наша страна, докато се опитвахме да кажеш буквичките
И така, почваме
Всеки ден, по 7 учебни часа по 45 минути, 0900 часа, ЦИЕК.
Айде накратко за първия ден:
Отивам в ЦИЕК към 9 без 20, влизам в почти празната зала 1 и се забатачвам на първия ред. Седя си, лала, чудя се защо съм най-отпред и постепено се напълни залата. Доколкото разбрах сме 36 първокурсници + 2ма от миналата година. Виктор говори за книжовния арабски, за диалектите, за системата на графично изписане, за свещенния характер на езика, абе все общи неща. Към 10 часа първата почивка. Запознах се и с първия колега, ходихме за по минерална водичка до метрото (кафето е там, ЦИЕКисти
След това ни обясни за силуетите на буквите, че се изписвали различно в зависимост от позицията на буквата (свързана, самостоятелна и т.н.) и взехме азбуката. След това ни обясни доста подробно огласовките и правихме упражнение... Да напишем кратките срички "да, ди, ду, за, зи, зу" и техните дълги варианти и той мина и на всеки видя как се е справил, ако нещо поправяше, на мен ми каза как по-добре да въртя там буквите и така. Имаше и обяснения къде се образуват в устната кухина самите звуци, така че имаше бая "х-ъкане" и "д-ъкане' от наша страна, докато се опитвахме да кажеш буквичките
И така, почваме
medicate, medicate
- Pu
- Пишете, о, братя
- Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Хехехе и Тошко ли е бил там
Идилия просто! Айде, сладки мои, започна се, видехте Виктор, утре вероятно и Салим. Забавлявайте се доволно уводния курс! Първата седмица е песен просто. Първа група сте пак на Виктор, нали?
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.