Съвет!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

TaRaNTyLa
В началото бе словото

Съвет!

Мнение от TaRaNTyLa »

Здравейте!

Нова съм във форума, но наистина е много интересен и има полезна информация.
Тъй като видях, че повечето от вас са как да кажа :roll: ...разбрани хора, та искам да се допитам до вас за нещо.
Значи, тази година трябва да съм 12 кл, но бях в Испания 1на година и изпуснах.Карах половината на 11, но нямам даже срочни оценки, а само текущи, които едва ли ще ми свършат работа. :? Водих се частна ученичка, демек да си взимам изпитите в края на годината, но си дойдох чак сега, бях несериозна и изпуснах срока. :(
Отидох, говорих в училище дали има начин да изкарам 2те години в една (11-и и 12-и).Те казаха, че няма да има проблем първия срок да съм 11-и, а втория 12-и.
И сега идва моментът да ви попитам според вас.....при положение, 4е ще има и матура за набор 89, а и аз ще кандидаствам с история и литература...възможно ли е според вас всичкото това нещо за една година, или е по-добре да презапиша една година и да повтарям, което разбира се няма да е много приятно, ама... :( какво да се прави?
Е?Вие как бихте постъпили, ако бяхте на мое място?
Знам, че много ще кажат..."всичко си зависи от човека", но... :( :(
Благодаря на тези, които са отделили време да ми четат... :lol: :P
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Според мен е по-добре да повтаряш. Ако избереш да си вземеш двата класа за една година, няма да се представиш добре на изпитите. Все пак половината година ще трябва да учиш материала за 11клас, после в 12 сътветния за 12клас, а не мисля, че ще ти остава кой знае колко време да се готвиш за матури и за кандидатстване. Още повече, че вероятно от голямото натоварване и оценките ти в училище няма да са блестящи и дипломата ти ще бъде ниска. Съответно и балообразуващите ти оценки няма да са супер. Още повече, че ти ще се пробваш по история и литература, където материалът не е никак малък.
Според мен е добре да си повтаряш 11клас, за да си изкараш добри оценки, догодина да си си 12клас и да си се готвиш за кандидатстване и матури. Хем оценките ще са добри, хем шансът да те приемат ще е по-голям.
Изображение
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

наистина зависи главно от човека :)
бих те посъветвала на първо място да се замислиш доколко е важно за теб как ще завършиш училище.виждам че вече си избрала предметите с които ще кандидатстваш. в повечето случаи те ще са ти и балообразуващи.останалите от дипломата поне на етапа кандидатстване няма да ти трябват и можеш и 3 да имаш, само колкото да се брои че си изкарала 11 и 12 клас.ако обаче държиш на успеха си от училище, ще ти бъде много много трудно.
не е зле също да проучиш точно по кои предмети ще трябва да държиш матури и по възможност да направиш така че да съвпадат с тези с които ще кандидатстваш.така ще се подготвиш едновременно за двете неща
Nie aufgeben!
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Аз бих те посъветвал следното...
Седни един хубав следобяд, изключи всичко което създава някъв шум и помисли.Ако решиш да изкараш 2те години в една трябва да имаш няколко неща впредвид.Едното е, че ще забравиш да излизаш често с приятели да ходиш по дискотеки, кафета и прочие.Задай си въпроса можеш ли да се концентрираш така като едва ли не се откъсваш от света.Колкото до оценките не бери толкоз грижа.Там трябва да процедираш по следния начин(аз така направих и съм доволен щото също ми беше ограничено времето):Това го каза баща ми:Ти по балообразуващите предмети гони да имаш 6ци(при мен бяха мат и физика), а по-другите кат ти остане време учи ама гледай така да наредиш нещата, че да ги минеш поне с 3ки.Аз по един предмет минах с 3...ма не ми трееше поече, а за повече трябваше доста по-сериозно да уча:)Та в повечето случаи балообразуващите ти оценки са тези на които ще ходиш и на изпити било то и на матури.Поне едната ще съвпада, а в повечето случаи ти трябват 2.Едната матура май е по математика а другата по избор.Ако кандидатстваш с история и БГ едната матура може да ти е по български примерно и дори да не гониш няква кой знае ква оценка в училище(ако даскалката е гадна).Комбинирайки нещата се направи извода можеш ли да се отделиш от света, в който си била досега и да залегнеш над ученето.Така и ще решиш какво да правиш:)Успехи ти пожелавам:)
П.С. Който иска нещо много силно намира начин да го постигне, а другите просто си намират оправдания:)
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

ПО-добре си изчакай .. не се напъвай толкова много ... дай го по-спокойно и си карай нещата по ред .. Дори и само за кандидатстване стресът и зора е голям пък представам си ако карах 2 години за 1 .. :)) най -искренно те съветвам да изчакаш .. зада си по-спокойна и да мине всичко по-леко .. пък университета няма да избяга :) успех ти желая :)
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

Вземи си 2-те години за 1 и си дай една година да се подготвиш за кандидатстване ;)
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Щом ще кандидатстваш с история и литература няма да ти е трудно да изкараш и хубави оценки по тези два предмета, а то това е важното.
Как обаче стоят нещата с матурите сега? По математика задължителна ли е? Защото на нас като ни говореха, че може да имаме матури и тази по математика щеше да ни бъде задължителна. Което би било кофти в твоя случай, защото математиката е един от предметите с най-натоварена програма и освен ако на човек не му се удава ми се вижда трудно да се вземе материала за две години за една, че и да се издържи матурата.
TaRaNTyLa
В началото бе словото

Мнение от TaRaNTyLa »

Оффф.....не знам, ама ако матурата е по математика, по която съм толкова "добра" :lol: :lol: направооо съм загинала :)
Мислих, че матурата ще е по български, ама и аз съм си в математическа паралелка, тъй че май ще стане доста сложно : :roll:

П.С. Благодаря на всички отговорили!Успех и на тези от вас, на които предстои кандидатстване тази година. :)
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Матурата по литература е задължителна. Другата сами си я избирате!
Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Всъщност нямам представа как стоят нещата с матурите.
Помня отчасти това, което ни обясняваха преди да отложат матурите с две години. Тогава казаха, че едната матура със сигурност е по български, а другата е или по математика или избираема между профилиращите предмети (не помня кое от двете). Също така казаха, че за всяка матура има по две нива на трудност, в зависимост от това какъв профил си.
TaRaNTyLa
В началото бе словото

Мнение от TaRaNTyLa »

Ами...именно, че аз съм в профил с математикаа :( , ама ще я видим тая работа.Дано да си е само по литература :)
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Изображение
TaRaNTyLa
В началото бе словото

Мнение от TaRaNTyLa »

Оф, Kuln, благодаря ти страшно много.Успокои ме! :) {}{}{}
Аватар
wwayfarer
В началото бе словото

Мнение от wwayfarer »

Аз бях в някаква такава сходна ситуация. Не бях в България целия 6ти клас и трябваше да се върна в България за 7ми и да кандидатствам.
Почнах направо 7-ми клас след като майка ми беше проучила въпроса, ходейки безброй пъти до МОН и т.н. и ми уважиха чуждата диплома все едно съм минала 6-ти клас, но без българския език и литературата ,защото там, където бях не се изучаваше. Цяло лято като луда ходех на уроци по български и математика, за да наваксвам с българската система и към средата на първия срок в 7-ми клас училището ми организира изпит, с който да покажа,че имам знанията по български език и литература за 6ти клас и официално минах в 7ми и си кандидатствах и всичко. Предполагам поне си учила в Испания в испанско,частно или не знам си какво у-ще.. иначе не знам. Иначе учителка по литература ми каза,че тея матури не са кой знае колко трудни ама все пак тва е учител..за тях всичко е лесно..:))
Аватар
funkz
В началото бе словото

Мнение от funkz »

Изпита след 7ми клас в сравнение с кск беше песен...
Но на въпроса на мацката според мен ще се справиш, пък дори и да
не влезеш 1во желание ще се прехвърлиш следващата година ...
По-добре отколкото да си губиш цяла година само за 12 клас , който и без това е толкова безсмислен :roll:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”