Студентските столове
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Да, отиваш плащаш си левчето и ядеш първо, второ и десерт,обаче асортимента на предлаганата храна винаги е един исъщ и логично след половин месец ядене тама и после вече ти се отщява да ядеш едно и също.Затова си има и друго решение
втората каса с по-засуканите манджи,често е някаква скара или нещо от тоя сорт и съответно се плаща отделно за всяко ядене, но пък десертите обиконвено са много готини там
тортички,еклери и такива вкусотии, но малко по-евтини отколкото в сладкарница
Като птичка в небесата 
- incontrastofsin
- В началото бе словото
- DevilFighter
- В началото бе словото
Долу на лукаra4e^f написа:Хммм..трябва и аз някой път да пробвам,но от втората/другата/по-добрата касаИ без това не съм мн мн ентусиазирана,тъй като не ям мазно,а колкото пъти да отида с колеги да обядват,толкова пъти е МАЗНО
или с лук
Софтуерно Инженерство - I курс
Bonney Nem - Life is life
:)
А бе не ги лъжете децата бре, ще умрат от глад и ще се тъпчат с гадории.
Ето ви доста по-изчерпателно инфо:
Столове за хранене на студенти:
1 - Мензата - в Приземния етаж на Ректората в СУ.
Цена за студенти: 1лв
Обяд - Първо, второ, трето
Вечеря - Второ и трето.
Качество на храната - готвят зле, но има и втора каса за диетични храни, на които са посочени и евентуални алегени в храната. Цената е по-висока и е за всяка храна различна.
2 - УАСГ - на първия етаж в сградата на УАСГ
Цена за студенти: - отделните храни имат цени, избирате и си вземате и трупате сметка, на студентите им се прави отстъпка от крайната цена (излиза средно 1-2лв)
Обяд - колкото се вземете
Вечеря - колкото се вземе
Качество на храната - готвят добре, често има пържолки, кебапчета, бананчета, баклавички...
3 - Студентски стол на близо до пресечката на "Графа" и "Славейков"
Цени: - 1-1,20лв
Обяд - първо, второ, трето
Вечеря - второ и трето
Качество на храната - задоволително/добро
4 - Студентски стол на "4-ти километър" до стадиона
Цена - 1,20 -1,50
Вечеря - второ, трето
Качество на храната - добро.
Внимание - често се иска докумет, че си студент!!!
5 - Студентски столове в Студентски град
60ти блок, 59ти блок, 54ти блок, 53ти блок, 33ти блок
Цена - 1лв
Вечеря - второ, трето
Качество на храната - задоволително - често има и щъкащи хлебарки наоколо, но това не е до вкуса и качеството на храната, а до хигиената!
56ти и 40ти блок
Цена - 1,20лв
Вечеря - ПЪРВО, второ, трето
качество на храната - много добро до отлично ( като на мама и баба:)
"Четворката" -
Цена - 1 лв
Вечеря - второ, трето
качество на храната - много зле, но за ходили в казармата става!!!
Столове има и около 4ти, 5ти блок, 33ти блок, в Ректоратите на други университети (Медицинска академия), но за тях инфо липсва, ако знете - пишете и вие.
Общо - как се процедира
Няма записване, няма регистрация! Влизаш, оглеждаш си храната, избираш си, вземаш с и на табла и минаваш непосредствено след това на касата. Плащаш, ядеш и си връщаш чинията и таблата. ИЗКЛЮЧЕНИЕ е да ти искат докуемнт, че си студент ( в студентски град и в университети не искат), но ако не си на 20-25г, а на 40г - може и да ти поискат.
)))))) Надявам се да съм помогнал... но и аз нямам нищо против някой да дойде да ми сготви нещо, пък ако не - поне може да отидем заедно на стол в студентски. Лично препоръчвам за Студентски град столовете в 56-ти блок и 40Б. Вярно са малко по-скъпи (1,20лв), но пък си заслужава - повече храна като качество и количество, на мен поне ми допада като стил на готвене, по-добра хигиена, по-добра обстановка, та дори и по-добра музика за храносмилането 
П.П. В стаята си в студентски имам и котлон, и печка, и скаричка, но вече една година не съм си готвил, не съм купувал хляб, а само по столове и по кафенца и ресторантчета (излиза колкото цената на продуктите, но не цапаш чинии и не ги миеш). Все пак ако някоя лолежка реши да ми сготви - добре е дошла, няма да я върна!
Ето ви доста по-изчерпателно инфо:
Столове за хранене на студенти:
1 - Мензата - в Приземния етаж на Ректората в СУ.
Цена за студенти: 1лв
Обяд - Първо, второ, трето
Вечеря - Второ и трето.
Качество на храната - готвят зле, но има и втора каса за диетични храни, на които са посочени и евентуални алегени в храната. Цената е по-висока и е за всяка храна различна.
2 - УАСГ - на първия етаж в сградата на УАСГ
Цена за студенти: - отделните храни имат цени, избирате и си вземате и трупате сметка, на студентите им се прави отстъпка от крайната цена (излиза средно 1-2лв)
Обяд - колкото се вземете
Вечеря - колкото се вземе
Качество на храната - готвят добре, често има пържолки, кебапчета, бананчета, баклавички...
3 - Студентски стол на близо до пресечката на "Графа" и "Славейков"
Цени: - 1-1,20лв
Вечеря - второ и трето
Качество на храната - задоволително/добро
4 - Студентски стол на "4-ти километър" до стадиона
Цена - 1,20 -1,50
Вечеря - второ, трето
Качество на храната - добро.
Внимание - често се иска докумет, че си студент!!!
5 - Студентски столове в Студентски град
60ти блок, 59ти блок, 54ти блок, 53ти блок, 33ти блок
Цена - 1лв
Вечеря - второ, трето
Качество на храната - задоволително - често има и щъкащи хлебарки наоколо, но това не е до вкуса и качеството на храната, а до хигиената!
56ти и 40ти блок
Цена - 1,20лв
Вечеря - ПЪРВО, второ, трето
качество на храната - много добро до отлично ( като на мама и баба:)
"Четворката" -
Цена - 1 лв
Вечеря - второ, трето
качество на храната - много зле, но за ходили в казармата става!!!
Столове има и около 4ти, 5ти блок, 33ти блок, в Ректоратите на други университети (Медицинска академия), но за тях инфо липсва, ако знете - пишете и вие.
Общо - как се процедира
Няма записване, няма регистрация! Влизаш, оглеждаш си храната, избираш си, вземаш с и на табла и минаваш непосредствено след това на касата. Плащаш, ядеш и си връщаш чинията и таблата. ИЗКЛЮЧЕНИЕ е да ти искат докуемнт, че си студент ( в студентски град и в университети не искат), но ако не си на 20-25г, а на 40г - може и да ти поискат.
П.П. В стаята си в студентски имам и котлон, и печка, и скаричка, но вече една година не съм си готвил, не съм купувал хляб, а само по столове и по кафенца и ресторантчета (излиза колкото цената на продуктите, но не цапаш чинии и не ги миеш). Все пак ако някоя лолежка реши да ми сготви - добре е дошла, няма да я върна!
Без лук на маса не сядамDevilFighter написа:Долу на лукаra4e^f написа:Хммм..трябва и аз някой път да пробвам,но от втората/другата/по-добрата касаИ без това не съм мн мн ентусиазирана,тъй като не ям мазно,а колкото пъти да отида с колеги да обядват,толкова пъти е МАЗНО
или с лук
Ladies and gentlemen
I know what you want
She hot as a stove
Her name is Nicole
I know what you want
She hot as a stove
Her name is Nicole
- DevilFighter
- В началото бе словото
zmey, евала за информацията! Аз лично ще си търся ястия без лук

Софтуерно Инженерство - I курс
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
:)
Ако почнат да ходят повече студентки, няма съмнение - най-якото място за хранене ще е.. а и не само за хранене
))
Все пак както казах, нямам нищо против да дойдат да ми готвят и вкъщи - осигурявам всякакви продукти и пособия... и още нещо!
Все пак както казах, нямам нищо против да дойдат да ми готвят и вкъщи - осигурявам всякакви продукти и пособия... и още нещо!