Защо София е мръсна?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

София е мръсна,защо ли?Онзи ден когато навлизах в града се очертаваше един добре забъркан разпрострял се тъмен облак дим на града...не ми приличаше на дъждовен.Мръсна е защото гъмжи от потребители,от коли,от Кремиковци и 1110000 неща още
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Ще си признае ли някой от пишещите тук, че си хвърля угарките на улицата, през прозореца на колата/влака, целофана от цигарените кутии, обвивките на вафлите и всички онези дребни нещица, които смятаме за маловажни... и че понякога дори не осъзнава, тоест прави го по навик, машинално.

Защото като чета тук такива умни изказвания, за миг се залъгвам, че обществото ни се променя. Навън реалността обаче е друга. Получава се някаква адска бездна между хората вън и тези тук. А всъщност, такова разделение не съществува. Това сме едни и същи хора. С малката разлика, че за някои (фалшивата) анонимност, даваща виртуалносто пространство, е поле за също толкова фалшивата роля на човек с активна гражданска позиция.

Няма нужда да "крещите" по форумите. Знаем какви сте отвън :P
Нищо лично :)
Последно промяна от Forester на 30 Авг 2007, 13:14, променено общо 1 път.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

и това го има,няма изградени навици
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

и това го има,няма изградени навици,а няма изградени навици защото има безнаказаност,ако имаше кой да съблюдава чистотата...щеше да е друго яче
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Forester написа:Ще си признае ли някой от пишещите тук, че си хвърля угарките на улицата, през прозореца на колата/влака, целофана от цигарените кутии, обвивките на вафлите и всички онези дребни нещица, които смятаме за маловажни... и че понякога дори не осъзнава, тоест прави го по навик, машинално.
Мога съвсем искрено да заявя, че и с кимометри съм готов да си нося боклучето! И още нещо... аз не съм пушач, но имам доста познати пушачи и сред тях има и такива, които винаги си хвърлят фасовете на правилните места, като естестевно преди това ги загасяват подобаващо, за да не запалят някой кош :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Мии лично аз си нося опаковката на вафлата, докато не намеря кошче. Не хвърлям фасове по земята, защото не пуша.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

castelo написа:Мии лично аз си нося опаковката на вафлата, докато не намеря кошче. Не хвърлям фасове по земята, защото не пуша.
Е това се вика съвестен човек, ама ти си бил цяло съкровище :lol: :wink:
Като птичка в небесата :)
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

castelo написа:Мии лично аз си нося опаковката на вафлата, докато не намеря кошче. Не хвърлям фасове по земята, защото не пуша.
И аз съм така ма ние двамата не компенсираме сички мизерници дето си хвърлят боклуците насекъде...
Ladies and gentlemen
I know what you want
She hot as a stove
Her name is Nicole
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

София е мръсна защото хората са чиста проба дебили. Поне повечето. В България е съвсем нормално да си изхвърлиш фаса през прозореца на колата докато караш. Малки хартиики и опаковки се хвърлят къде ли не, а нищо не пречи да си ги поносиш 10-20 метра до най-близката кофа. Да не говорим за кифлите, които като си хвърлят буклука просто подмятат торбата в горе долу същата посока, в която е и кофата, и ако не уцелят, както и най-често се случва защото нямат елементарна двигателна култура, просто си продължават, да не би случайно да им замирише на гадно или, Боже опази, да се изцапат.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Ще ви разкажа една интересна случка от вчера. Прибирахме се след едно пейка-парти в градинката до НДК и точно на ул.Витоша (до Патриарха, там където спира трамвая) видяхме огромна купчина пресни конски лайна. А някаква възрастна жена (може би чуждестранна туристка) с голям интерес ги снимаше с фотоапарата си. Това е то, екзотиката - на пъпа на София! :lol:
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

-Грета, какво видя в София?
-Фъшкии.
Изображение
Изображение
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

:lol: Откъде е този лаф?
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Все повече пътувам по света и все повечв установявам, че проблема не е само в хората, който хвърлят боклуци, защото такива има навсякъде и даже много повече в чужбина, където има много повече туристи, които смятат, че щом не са си в родината всичко им е позволено. Например в Рим е ужасно мръсно ВЕЧЕР, но след това излизат хората от чистота и си вършат съвестно работата.. Още си спомням като бях малка как идваха камионите от чистота и миеха уличката пред нас... От 10 години не е минавал камион. Каква е причината? И градинката пред нас беше чиста! Дали хората са се променили толкова много за 10 години или просто София не се почиства?
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Тая тема пак ще стане проблемна ... :) Айде моля ви стига с тия простотии ... Ми мръсна е , защото няма кой да я чисти. А иначе най-правилният билборд на земята беше "Защо българия е мръсна " снимка на един човек хвърлящ боклука си и 2ри надпис "Защото така мислиш ти и още 7 200 000 българи... ама моля ви стига с темите защо на София и има нещо ..
In vino verittas
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

Xenon написа::lol: Откъде е този лаф?
Е съчиних го във връзка с жената, за която писа (евентуална туристка) :lol:
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”