И ти ли си приет социологияCezare написа:няма ли да се изкаже в тази тема и някой, който е завършил, или поне втори или трети курс?
Социология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Какво трябва да кажа примерно?!
Социологията е страхотна наука или какво ще правите след това. Нямам си на идея. Не е най-доброто от всички светове, но е по-добре от някой други измислени специалности. Друг е въпросът за нейното приложение извън академичното познание и практика. Както може би сте забелязали Българското общество отдавна не е задружно и дори не е общество, а някаква пасмина от разни групички и сингъл тарикати. Точни поради това няма никакъв интерес към това да им обяснявате кое, как, защо се е породило, какви са причините и т.н. Ако бяхте поне икономисти можеше да им обясните как да източат малко ДДС, да манифестират скъпи пратки като нискостойностни и да плащат по-малко такси а държавата... За сметка на това, когато чуете социолог какво си представяте. Един чичко, който ви говори кой с кого ще се коалира, кой за кого ще гласува и тем подобни неща. Нищо общо няма социологията като наука с тези дребни проблеми. За съжаление аз не съм най-добрият в курса, но не съм и най-зле
за това няма да се отпускам в задълбобчени анализи на специалността, а ще ви кажа, че някой от вас може да се окаже съвсем различно от това, което са очаквали... и все пак бъдещи колеги социолози - на добър час в начинанието. По-добре социолог, отколкото "дървен философ" /но не като колегите от специалност философия/.
Социологията е страхотна наука или какво ще правите след това. Нямам си на идея. Не е най-доброто от всички светове, но е по-добре от някой други измислени специалности. Друг е въпросът за нейното приложение извън академичното познание и практика. Както може би сте забелязали Българското общество отдавна не е задружно и дори не е общество, а някаква пасмина от разни групички и сингъл тарикати. Точни поради това няма никакъв интерес към това да им обяснявате кое, как, защо се е породило, какви са причините и т.н. Ако бяхте поне икономисти можеше да им обясните как да източат малко ДДС, да манифестират скъпи пратки като нискостойностни и да плащат по-малко такси а държавата... За сметка на това, когато чуете социолог какво си представяте. Един чичко, който ви говори кой с кого ще се коалира, кой за кого ще гласува и тем подобни неща. Нищо общо няма социологията като наука с тези дребни проблеми. За съжаление аз не съм най-добрият в курса, но не съм и най-зле
-
Cezare
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
не, нямам шанс със 3,67 по математика в дипломата, но винаги съм искал да уча това и планирам след втори курс да я запиша като втора специалност...lo_flo написа:И ти ли си приет социологияCezare написа:няма ли да се изкаже в тази тема и някой, който е завършил, или поне втори или трети курс?
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
-
lo_flo
- Драскач
- Курс: втори
Баловете за момчета са ниски, не пречи да се опиташCezare написа:не, нямам шанс със 3,67 по математика в дипломата, но винаги съм искал да уча това и планирам след втори курс да я запиша като втора специалност...lo_flo написа:И ти ли си приет социологияCezare написа:няма ли да се изкаже в тази тема и някой, който е завършил, или поне втори или трети курс?
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Здравейте и от мен....и се радвам ,че сте вече част от нашето голямо семейство...
Като се сетя, че преди година и ние бяхме тук и задавахме хиляди въпроси...това, което разбрах през тази година е че каквото и да учиш, ако не не го усещаш, че това си ти, не е за теб. Изумявах се защо няма работа за горките висшисти...не, има работа, няма квалифицирани и добре подготвени хора, и това не е по вина на университета или преподавателите, а от самите хора и грешния им приемр т.е безумния принип на прием, което си е друга тема на разговор.....
но, за това ви пожелавам това да е нещото , което ще събуди амбициите Ви, както се получи с мен... ние сме тук, ако можем да помогнем с нещо 
Половината от нашите грешки в живота идват от чувства там,
където сме длъжни да мислим и от мисли там, където трябва да чувстваме.
където сме длъжни да мислим и от мисли там, където трябва да чувстваме.
Ами то както е тръгнало срещичката ще остане за началото на учебната година. Тогава почти сигурно е, че ще се срещнете. А и като гледам при нас как вървят нещата и колко народ избяга... чак ми е чудно с кой д' фак ще се срещам. А тия дни ако ви се пие бира в студград се обаждайте... командировка съм там за ... не определено време. Колегите знаят кога става така.megalodon написа:Айде и аз се отбелязвам тук към социолозите. Верно нещо срещичка ала бала.. ?
Че какъв е проблема... избирай най-високите оценки и се джойнвай... после ще разбереш що се влиза с к'вото искаш.Bamfi написа:Здравейте. А аз искам да ви попитам с каква оценка от какъв изпит сте влезли, защото явно в тази специалност се влиза с каквото ти е най-удобно;)?