6 неща, които не знаеш за мен :)

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Заключено
Аватар
dzenga
От дъжд на вятър

Мнение от dzenga »

Каракачанка съм :) Надявам се да няма предубедени хора тук :roll:
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ееееей, каракачанка...да не си от Каварна ?!
Знам, че там има страшно много каракачани.
Не съм предубеден, разбира се...Всъщност, не знам много за този етнос. Ако разкажеш нещичко, ще ми бъде много интересно. Може и ЛС да не флуудим темата...
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

dzenga написа:Каракачанка съм :)
Това не означаваше ли "черни изгнаници" или нещо от тоя род.
И на мен ми е интересно, я разкажи.До колкото знам каракачани
има само в Северна Гърция (Централна и Източна Македония)
и Южна България (Родопите имам в предвид).
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Hobbledehoy
В началото бе словото

Мнение от Hobbledehoy »

Това не бяха ли предполагаеми потомци на траките?Аз знам за такива само в Родопите.
Аватар
dzenga
От дъжд на вятър

Мнение от dzenga »

Да прав си именно предполагемите потомци на траките сме!А каракачанин в буквален превод е нещо такова кара- вълна,качани(н)-нещо като пастир е тази дума на бг.Мога да рзказвам доста , но немисля, че ще представлява голям интерес за повечето :wink:
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Е и аз да кажа нещо,то нещата,които не знаете за мен са доста повече от 6,но да видим...
1.Сменила съм три училища просто защото ми беше скучно :tongue:
2.Имам добра фото памент,но изобщо не ме търсете за слуховата,питам хората по 20 пъти как се казват :oops:
3Винаги съм искъла да мога да пея,но уви е препоръчително да няма хора около мен когато се опитвам :lol:
4.Пет години се занимавах с театрално изкуство,но не мога да твърдя,че мястото ми е на сцената,и все пак театралната трупа ми липсва :roll:
5.След 20 дена ще стане година откаакто официално се взехме с моя принц :D
6.повечето ми приятели изглеждат като излязли от картина на Тулуз Лотрек :wink:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
FataMorgana
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от FataMorgana »

1.никога нищо не изхвърлям с мисълта че все може да му се намери приложение(олицетворение на Плюшкин)
2.тренирала съм народни танци и волейбол
3.обожавам оригамите-мога с часове да си губя времето с тях
4.по склонна съм да изповядвам политеистична религия от колкото монотеистична
5.доста често правя нещо което не ми харесва само за да правя напук :twisted: (ми кво да направя обичам да съм в опозиция :roll: )
6.има още много неща който не знаете за мен :wink:
Stat rosa pristina nomine,nomina nuda tenemus.

Изображение
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

dzenga написа:Да прав си именно предполагемите потомци на траките сме!А каракачанин в буквален превод е нещо такова кара- вълна,качани(н)-нещо като пастир е тази дума на бг.Мога да рзказвам доста , но немисля, че ще представлява голям интерес за повечето :wink:
Вече сме 3ма,които ги интересува това!
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Himera написа:
dzenga написа:Да прав си именно предполагемите потомци на траките сме!А каракачанин в буквален превод е нещо такова кара- вълна,качани(н)-нещо като пастир е тази дума на бг.Мога да рзказвам доста , но немисля, че ще представлява голям интерес за повечето :wink:
Вече сме 3ма,които ги интересува това!
станахме четирима :wink:
Изображение
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

FataMorgana написа:1.никога нищо не изхвърлям с мисълта че все може да му се намери приложение(олицетворение на Плюшкин)
Това ще е до момента,в който "събираното старателно" ще започне да ти се мота из краката,да излиза от шкафове и гардероби, да се подава нахално изпод леглото.... :wink: Ще ти писне и повечето от полезните вещи ще отидат в боклука,където си им е мястото...Поне при мен стана така :lol: Но някои могат да намерят интересно приложение-а тогава човек се чувства най-изобретателен !
Общо взето лечима болест.Понякога... :wink:
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
dzenga
От дъжд на вятър

Мнение от dzenga »

Ами щом сте ми такива любопитковци ще ви напиша нещичко, но ми е малко трудно, защото темата е много обширна, а незнам какво точно ви интересува :roll:
Вече споменах за тезата на българската историческа литература, кочто смята каракачаните за потомци на траките. От друга страна гръцките историографи твърдят, че каракачаните са едно от най-старите гръцки племена.Те смятат, че сме едно от тези номадски племена живели на остров Янос и в последствие преместили се на гръцка територия.(Ходила съм в Гърция и там като разказвах за произхода си само дето не ми целуваха крака хихихи)
Иначе езика ни преминава през доста промени, ние говором нещо като гръцки диалект с малко българси примеси.
От антропологична гледна точка се твърди, че имаме характерни за траките черти.
А Паган е прав за превода на името, то има доста интерпретации и това е една от тях.Наричали са ни черни изгнанници, защото сме живели по най-затънтените места високо горе в планината, а черни, защото носиите ни са черни на цвят, дори носията на булката е черна(аз си имам такава :wink: )
Това се сещам дано ви заинтригувам поне малко :) Ако искате нещо да ме попитате заповядайте, на драго сърце ще ви отговоря :D
Поздрави! :wink:
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Абе остави гърците какво говорят. За тях ние сме още варвари...Тези хора нямат реална представа за нещата, пропити от фанариотската си мания...
Аватар
dzenga
От дъжд на вятър

Мнение от dzenga »

Vintersorg написа:Абе остави гърците какво говорят. За тях ние сме още варвари...Тези хора нямат реална представа за нещата, пропити от фанариотската си мания...
Ами виж сега аз съм длъжна да представя инфото, което имам :) А иначе откакто ги чух да се обиждат на българин ми е пределно ясно какво им е отношението :? Е не всички са на това мнение, но определено е преобладаващо :!:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

dzenga написа: дори носията на булката е черна(аз си имам такава :wink: )
Култово!
Аватар
Hobbledehoy
В началото бе словото

Мнение от Hobbledehoy »

xaxa да не забравиш Мегали идеята :) .Интересно ми е имената ви български ли са?И онези огрмони рунтави кучета ,на които викат каракачански овчарки,разпространени ли са при вас?(те вероятно оттам са се разпространили тук де,ама да питам аз.. :) )
Заключено

Обратно към “Потребители”