Кореистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Silver_Surfer написа:...1-ви курс какви ще са :?:
:arrow: такива :shock:
:arrow: такива :albino:
или пък :arrow: такива :study:
Опитай с такива 8)

Примерно...:laughing8:
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Pu написа:Опитай с такива 8)
то това не изразява определена емоция
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

*въздиш*

Все едно.
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Привет на всички!

Искам да сондирам мнения за отделните спортове, тъй като се чудя между няколко и ми се ще някой, който ги е записвал, да си каже мнението. :)

И така:

1. Спортно катерене; предполагам, че тук иде реч за скално или стенно катерене. И тъй като е в Ректората, би трябвало да е стенно, освен ако наскоро не са организирали бригада алпинисти за катерене по университета...

2. Бокс; понякога просто имам нужда да удрям нещо, което няма душа и което знам, че няма да нараня, но пък да си изкарам бесовете. Доста примитивно може да изглежда, но става дума и за техника, в друг смисъл и за самоотбрана.

3. Фехтовка; тренирала съм професионално сабя и ми е познат спортът. Но пък се чудя дали има сабя или изборът е само между шпага и рапира. Как е преподавателят иначе? Залата и обстановката са ми добре известни, имам си и екип и оръжие, така че за друго няма да питам по този спорт.

4. Йога; някой да има впечатления от заниманията с йога към университета? Звучи ми добре за разпускане, но не и за избиване на нерви. Поне в един момент кошчето с душевните отпадъци и емоции се препълва и трудно могат да се отстранят без да избие някъде на агресия.

Други предложения за спорт да имате? Очаквам аргументирани отговори, а не догадки.

Освен това какъв брой часове ни се отпускат? Предполагам е по график, защото надали има волни изпълнения и свободна програма по желание.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

FeelingSad написа:4. Йога
НЕ, не, просто не. Това е, което мога да кажа, някои колежки ходиха и знам. Опасно е, доста е опасно. Не искам да обяснявам защо и как. Просто стой далеч от това. Иди млати боксовата круша по-добре.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Александър написа:
НЕ, не, просто не. Това е, което мога да кажа, някои колежки ходиха и знам. Опасно е, доста е опасно. Не искам да обяснявам защо и как. Просто стой далеч от това. Иди млати боксовата круша по-добре.
Кратко, точно и ясно. :) Благодаря. Всъщност от всичко клонях към бокс именно, но все пак реших да опитам почвата и при другите спортове преди да се запиша.
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Александър написа:
Мисля, че бъркаш. Просто защото това за което си мисля че си мислиш не е към университета, а пък и университетската май не е същата, от която се уплашихме в първи курс. Може и да греша, де. :lol: Не съм пробвал конкретно и точно това, така че...

Но мога да препоръчам бокса и катеренето. Първо бокса, за мен поне. Много по-физически натоварващо беше. Не че на катеренето няма натоварване, тъкмо напротив! Но в бокса също научаваш някои работи, дето са много полезни. :)
Изображение
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Йогата би трябвало като почне да се практикува да се практикува сериозно, но нищо не пречи да се чопне само туй-онуй, поне според мен.
А иначе си направих страхотно катерене по скалите на н. Харманите в Созопол :lol:
да управляваш означава да служиш
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

fan4battle написа:Мисля, че бъркаш. Просто защото това за което си мисля че си мислиш не е към университета, а пък и университетската май не е същата, от която се уплашихме в първи курс.
Какво като не е същата? Я си спомни някои колежки как лепяха плакатите на онази програма за усъвършенстване на мозъка навсякъде из ЦИЕК. Случайните студенти много ще разберат коя е към университета и коя не.
Ами онзи йога Станко Станков ли беше, дето като привидение ходеше из стаите да набира членове?
Пристрастен съм, не ангажирам никой с мнението ми, но говоря от преки наблюдения. И ти добре знаеш какво и кого имам предвид.
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

За съжаление, има и такива "просветлени" йога-дейци, които промиват мозъците на хората. Но всред тази помия има и добри преподаватели, които ти представят упражненията и ти разясняват, че е важно да се съсредоточиш в твоя начин на изпълнение (да не се пресилваш, щом не можеш) и най-важното- това,което правиш да ти е приятно, защото в йогата насилие над ума и тялото не трябва и не може да има. Това е, което аз научих от моята преподавателка :)

А най-забавното беше, когато в края на заниманията трябваше да полежим на постелките, да се отпуснем, слушайки тиха и ненатрапчива музика (имаше звуци на поточета, птички) и да не мислим за нищо. По принцип аз се заслушвах в музиката и точно след 2 минути бях тотално отпусната и... заспивах! Та, след всяко занимание трябваше да ме поизчакват няколко минути докато се събудя сама :lol:
Въпорсът е да намериш нещото, което ти допада и тогава да се присъединиш към него- аз обиколих и огледах всички йога центрове в града, докато си намеря тази преподавателка (тя беше и единствената, която като ми отвори вратата ми се усмихна):) :wink:

А иначе по темата: Някой може ли да разясни катеренето какво представлява, ако го е записвал като спорт? Катериш ли се или гледаш само стената :)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Kira написа:А иначе по темата: Някой може ли да разясни катеренето какво представлява, ако го е записвал като спорт? Катериш ли се или гледаш само стената :)
И аз това исках да попитам въпреки всичко. И най-вече колко пъти в седмицата може да се посещава? Относно екипировката - ходех и на катерене по едно време и знам, че без еспадрили, осигуровка и добри карабинери, си е доста опасно! Там ли ни ги осигуряват или всеки сам се грижи за своята екипировка? Колко големи са групите или е по-редно да попитам колко бройки са предвидени за този спорт?

И най-вече - кога стават записванията за спорт?
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Александър написа:Какво като не е същата? Я си спомни някои колежки как лепяха плакатите на онази програма за усъвършенстване на мозъка навсякъде из ЦИЕК. Случайните студенти много ще разберат коя е към университета и коя не.
Ми да, ама за тази имаше големи плакати, като освен това се и плаща! Никой няма да се излъже да плати, освен ако не бъде много убедително убеден. Пък дори и не е йога, а само има някои упражнения от нея.

Ако си спомням правилно, записването за спорт почва след откриването на учебната година. Трябва да се осведомите, в департамента по спорт има графиците за записвания. С катеренето поне е лесно - намира се в Ректората. Но е препоръчително възможно най-скоро да се отбележи човек, защото сравнително бързо свършват бройките за катерене. Лимитът не помня какъв е, но наплив има голям. Иначе по принцип е предвидена една тренировка седмично, мисля. В последствие доста хора не са много редовни и рядко ще бъдат всичките записани на тренировка, така че като започнете да ходите ще можете да говорите с треньора дали може и по-често или други дни да посещавате, обикновено няма проблем с това. В зависимост как си направи програмата човек, теоретически е възможно пет дни в седмицата, че и следобед някой път. :lol:
Осигуряването е с екипировка на университета, като студентите се осигуряват един-друг. Нужно е да си носиш само удобни дрехи и обувки. Изкачва се стената в Ректората. На нея има място за двама, максимум трима едновременно, така че хората се изчакват и се редуват. Но ако нямаш солидна бойна подготовка, в началото мисля че на тренировка трудно можеш да изкачиш стената повече от три-четири пъти, мускулите почват да не държат много.
Какво представлява - първият път ни обясняваха нужното, възлите, как се осигурява, как се катери и т.н. После вече само се катерим. :)
Изображение
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Супер!
Значи - на нисък старт отсега за Департамента по спорт :D
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

На първи там обикновено не може да се размине човек поне до един-два часът. ;)
Изображение
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Александре, ти познаваш ли лично Станко Станков? Защото аз да и впечатленията са ми добри. Голям пич е. Ходих един срок (в училище, 12 клас) на неговите занимания и втория се отказах (поради мързела си), но въпреки това той не промени отношението си, не само към мен, а и към другите, които се отказаха. Дори да не тръгнеш по-сериозно с йогата този човек е добър, а контактите с добри хора също са полезни.
да управляваш означава да служиш
Заключено

Обратно към “ФКНФ”