Btw айкидото е много полезно за ставни връзки, сухожилия и т. н.HeyGod написа:Отново се чудя ... както по-напред в темата съм .Тренирал съм този стил 3 месеца(проблеми с връзките на краката) и изключително много ми хареса,ходих по 2 пъти седмично и физиката ми за 3 месеца започна да се променя много бързо.
Все още се чудя и не мога да реша.
Бойни спортове
Модератори: ники, Methuselah
- Sidharta
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Най-вероятно ще запиша айкидо,ще видя как е първата година и тогава ще реша дали да отивам към клуба извън унито.Пък и първата година няма да работя и не искам наще да дават още и още пари.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Е виж сега,аз само 3 месеца съм го тренирал,но ми хареса много.
Първо имаше загрявка - много лицеви,коремни преси,скокове,леки удари с ръце и крака - фитнес за тялото,ама не да ходиш да блъскаш щанги,ами си развиваш тялото и то по-един интересен начин,поне беше такъв за мен.
Все още си спомням как под звуците на Mortal Kombat ,Хиподил и Manowar правихме лицеви опори на юмруци
.
И после като почне самата тренировка след загрявката - е тогава ти се "ебе мамата"
. Най-тежко ми беше когато имаше тренировка само за крака ... ужас,а обичах като учехме удари с ръце ...
Интересно ми беше как като някой сгафи и всички заради него падаме за лицеви опори,понякога и семпая
.
Преди всичко те учат на дисциплина!
Второто,което ми харесваше е именно физическото натоварване,не бях ходил на фитнес 1 година,изобщо никакви спортове,не бях надебелял или нещо такова ( имам бърз метаболизъм),но като почнах каратето за 3 месеца изключително се забелязваше как ми се променя физиката и сега ме е яд,да бях ходил поне 1 година.100% заради това ще си наваксам в София.
Първите пъти ми беше странно на последния удар да викам нещо,най-често Ki ,май така се пише.Обаче от втория месец нататък бях супер зарибен и като се надъхах не изпусках да извикам
.
Особено яко беше,когато бях втора смяна,защото направо отивах на тренировка и цялото това висене в даскало ме избиваше понякога на много гняв и си го изкарвах всичко в тази зала
.
По принцип тренировката ни свършваше в 21 и хващах един от последните автобуси към нас,докато отида до спирката ... Един път обаче сенсей-а ни задържа,за да правим лицеви опори и коремни преси ... такова нещо не бях виждал ... 2 часа тренировка,после още 40 минути без да спрем лицеви и коремни,като излязох от залата едва ли не пълзях към спирката.На другия ден имах невероятна мускулна треска,но беше егати изживяването!
Примерно аз сега,ако си кажа - от утре почвам да ставам рано,да бягам в парка до нас и да правя лицеви опори - никога няма да стане това
.
Но когато си в залата - няма такова нещо,или правиш каквото правят другите или правиш повече
.Ей това беше,явно не мога сам да си го поставя за цел,а и там беше къде къде по-интересно и забавно ...
.
Всичко си струва.Искам пак
.
Първо имаше загрявка - много лицеви,коремни преси,скокове,леки удари с ръце и крака - фитнес за тялото,ама не да ходиш да блъскаш щанги,ами си развиваш тялото и то по-един интересен начин,поне беше такъв за мен.
Все още си спомням как под звуците на Mortal Kombat ,Хиподил и Manowar правихме лицеви опори на юмруци
И после като почне самата тренировка след загрявката - е тогава ти се "ебе мамата"
Интересно ми беше как като някой сгафи и всички заради него падаме за лицеви опори,понякога и семпая
Преди всичко те учат на дисциплина!
Второто,което ми харесваше е именно физическото натоварване,не бях ходил на фитнес 1 година,изобщо никакви спортове,не бях надебелял или нещо такова ( имам бърз метаболизъм),но като почнах каратето за 3 месеца изключително се забелязваше как ми се променя физиката и сега ме е яд,да бях ходил поне 1 година.100% заради това ще си наваксам в София.
Първите пъти ми беше странно на последния удар да викам нещо,най-често Ki ,май така се пише.Обаче от втория месец нататък бях супер зарибен и като се надъхах не изпусках да извикам
Особено яко беше,когато бях втора смяна,защото направо отивах на тренировка и цялото това висене в даскало ме избиваше понякога на много гняв и си го изкарвах всичко в тази зала
По принцип тренировката ни свършваше в 21 и хващах един от последните автобуси към нас,докато отида до спирката ... Един път обаче сенсей-а ни задържа,за да правим лицеви опори и коремни преси ... такова нещо не бях виждал ... 2 часа тренировка,после още 40 минути без да спрем лицеви и коремни,като излязох от залата едва ли не пълзях към спирката.На другия ден имах невероятна мускулна треска,но беше егати изживяването!
Примерно аз сега,ако си кажа - от утре почвам да ставам рано,да бягам в парка до нас и да правя лицеви опори - никога няма да стане това
Но когато си в залата - няма такова нещо,или правиш каквото правят другите или правиш повече
Всичко си струва.Искам пак

- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
карате шотокан е добър стил, но зависи как го преподават.
за съжаление, прекалено често в него се обръща прекомерно (да не кажа едностранно) внимание на спортната страна, как едикой си удар едикъде си ви дава едикакви си точки. което е безумие. гледал съм достатъчно шотокан срещи - това е стил, който развива достатъчно гъвкавост, бързина, чувство за дистанция, обаче е твърде далеч от "практичен".
катите и кихона не ми се коментират, макар че, както знаем, за всеки влак си има пътници.
специално за jamesmagno - "просто" и "грубо" са две определения, които никак, ама никак не се връзват с него. шотокан, нека пак уточня.
ако ще тренирате извън унито - обърнете внимание на годжу-кай (май го имаше само на едно място в София, не помня къде) - доста по-... твърд и ефективен стил. макар и не чак като киокушин.
едит - като гледам на ейбогу са му преподавали по хубава методика. изглежда ми гот поне на мен. за съжаление, не навсякъде е така. а "киай" или както там му викат, е култ. макар за мен да е със спорна ефективност
за съжаление, прекалено често в него се обръща прекомерно (да не кажа едностранно) внимание на спортната страна, как едикой си удар едикъде си ви дава едикакви си точки. което е безумие. гледал съм достатъчно шотокан срещи - това е стил, който развива достатъчно гъвкавост, бързина, чувство за дистанция, обаче е твърде далеч от "практичен".
катите и кихона не ми се коментират, макар че, както знаем, за всеки влак си има пътници.
специално за jamesmagno - "просто" и "грубо" са две определения, които никак, ама никак не се връзват с него. шотокан, нека пак уточня.
ако ще тренирате извън унито - обърнете внимание на годжу-кай (май го имаше само на едно място в София, не помня къде) - доста по-... твърд и ефективен стил. макар и не чак като киокушин.
едит - като гледам на ейбогу са му преподавали по хубава методика. изглежда ми гот поне на мен. за съжаление, не навсякъде е така. а "киай" или както там му викат, е култ. макар за мен да е със спорна ефективност
Последно промяна от Darksorrow на 31 Авг 2007, 00:36, променено общо 1 път.
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Обръщам се към Darksorrow
Добре,ама аз съм 1,85 и тежа 70 килограм.
Не ми се смейте
.Не спирам да ям,но не мога да напълнея,просто е невъзможно
.
Ти по-напред в темата ми беше казал,че явно Шотокана е за мен.
Аз търся именно нещо такова - бързо,гъвкаво и т.н.,но в същото време и практично.Как да кажа ... някаква смеска между Шотокан и ... не знам кик бокс ?
Просто не знам толкова много стилове...
Ти какво ще ми препоръчаш?
Edit:Забелязах,че Darksorrow е излязъл от форума,така че ще се надявам на по-късен отговор
.
Не знам дали съм споменавал по-напред в темата,запознах се с един семпай,при който смятам да тренирам,ако реша Шотокан,та той ми каза - колкото пъти да са ме срещали на улицата,практиката е една - бързи и прави,ама първо трябва да ги наредиш много яко и чак след това. Това го пиша относно практичността на бойното изкуство,т.е. искам да кажа,че явно дори семпай по Шотокан не използва бойното изкуство за двама келеши,дето му искат парите да кажем ...
Ако под практичност разбираме улицата ... затова го казах.
Добре,ама аз съм 1,85 и тежа 70 килограм.
Не ми се смейте
Ти по-напред в темата ми беше казал,че явно Шотокана е за мен.
Аз търся именно нещо такова - бързо,гъвкаво и т.н.,но в същото време и практично.Как да кажа ... някаква смеска между Шотокан и ... не знам кик бокс ?
Просто не знам толкова много стилове...
Ти какво ще ми препоръчаш?
Edit:Забелязах,че Darksorrow е излязъл от форума,така че ще се надявам на по-късен отговор
Не знам дали съм споменавал по-напред в темата,запознах се с един семпай,при който смятам да тренирам,ако реша Шотокан,та той ми каза - колкото пъти да са ме срещали на улицата,практиката е една - бързи и прави,ама първо трябва да ги наредиш много яко и чак след това. Това го пиша относно практичността на бойното изкуство,т.е. искам да кажа,че явно дори семпай по Шотокан не използва бойното изкуство за двама келеши,дето му искат парите да кажем ...
Ако под практичност разбираме улицата ... затова го казах.

- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
би ли ми посочил конкретен цитат, защото това ми изглежда абсурдноHeyGod написа: Ти по-напред в темата ми беше казал,че явно Шотокана е за мен.
да давам такива ултимативни категоризации, свързани с това по нета, имам предвид.
TKD ITF е точно такова. ако обичаш работа с крака, разбира се, защото то все пак си остава ТКД. то е добре балансирано, определено практическо (тренира се от полицаи), шутовете са в класическия корейски маниер (изискващ солидно, ама разбирай вярно солидно разтягане). в нета има доста инфо за клубове. пак да повторя - ITF (да, и тук делението на сто федерации е на мода).Аз търся именно нещо такова - бързо,гъвкаво и т.н.,но в същото време и практично.
друг вариант, пак корейски - Те Кион. чудесно традиционно бойно изкуство, то е правено с цел война (и ТКД е негов директен наследник). много интересен стил е, много практически. има солидна доза използване на удари с глава, не се шегувам. голямо разнообразие от ритници (много лоукик, кеке), плавни движения, както и подскоци. има доста специфични методи на тренировка. в София се преподава от човек, който има 7ми дан в него, взет от корейски майстор. ако искаш, мога да ти намеря контакти с трениращи.
виет во дао е крайно любопитен стил, виетнамски е. мога да те свържа и с гуруто на тези изкуства у нас, обаче тренировки не знам да се провеждат.
и пак да кажа - въпросното карате годжу-кай (или рю). не съм добре запознат с него, но познати са много доволни. проучи го като някаква алтернатива
абе съветите по нета не са хубаво нещо, човек
дай да си направим приятелски спаринг (ръстово поне си ми почти на нивото, така че като дистанция проблеми няма да имаш) и да го обсъдим лайф. има едно много читаво фитнесче тук със специална заличка с боксови круши
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Киокушин или просто Карате като цяло, Джудо, Самбо, (Кик)Бокс, Муай Тай, Борба, Джу Джицу. Много има. Избери си.
Ето ти едно линкче с Джу Джицу:
http://youtube.com/watch?v=WjRpTNWv7dY
Ето ти едно линкче с Джу Джицу:
http://youtube.com/watch?v=WjRpTNWv7dY
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: