УНГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
ballbi
В началото бе словото

Мнение от ballbi »

Ц ц ц Аз съм мъжко!!!! :rr: иначе за скайпа имаш ЛС :roll:
Ya know when you just get your report card n' you have all F-s on it.....you just wanna take it back to your teacher n' say: "Throw some D-s on that bitch!"
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Хахахах, нищо - колко народ иначе прави като мен безплатна смяна пола, колЙега? :D
Тъй де, скайпът е намерен- сега остава да ми дадеш и една оторизация :wink:

Въпросът беше, че на мен не ми е проблем колко малко са момчетата, колко са момичетата и има ли ги въобще :) Важното е да има един-двама-102ма съучастници с които да се вясваме на лекции, купони, изпитвания, купони...и всякакви такива меропориятия :)
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Много странно как от 15 човека пишат 2-ма,тея хора блеят някъде ми се струва~

P.S.Да добре,ясно,отивам си в АФ,няма да флудя чужди теми,знам знам,всяка жаба....и т.н. ^_^(") ->успех с издирването на колегите.
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Ахаххахха, мушморок!
Аз ти позволявам да ми флуудиш темата- и без това само с двама ще ни доскучее скоро.
Затова, пиши и тук- да се намираме на приказка, че много е пуста тая тема :)

Относно колегите- абе, отпрашили са по морето, на балкана, над чашката с бира, де да ги знам :) Важното е, че открих един :)
Последно промяна от Kira на 26 Авг 2007, 17:53, променено общо 1 път.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Повече колеги във форума може и да не срещнете. Аз нищо че съм румънска филология и съм втори курс, все пак да си кажа, че миналата година и ние бяхме 17 души записани, но във форума се намерихме само две, повечето даже и не знаеха за съществуването му. :o Но и вие гледам, че поне двама сте се намерили. :wink: Иначе поздравления, миналата година унгарска филология ми беше 3то желание и аз щях да я уча с удоволствие, но все пак ме приеха на първо. :roll:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Благодаря за поздравленията!
(Баща ми все още гледа странно, че съм записала такъв език- не може да проумее какво ще го правя- ама после ще му дойде акъла в главата на него :roll: )

Двама се намерихме- сега поне ще се губим достойно в Ректората и ще ни има по новините като "Безследно изчезнали в опит да си намерят стаята" :)
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Catherine написа:Повече колеги във форума може и да не срещнете. Аз нищо че съм румънска филология и съм втори курс, все пак да си кажа, че миналата година и ние бяхме 17 души записани, но във форума се намерихме само две, повечето даже и не знаеха за съществуването му. :o Но и вие гледам, че поне двама сте се намерили. :wink: Иначе поздравления, миналата година унгарска филология ми беше 3то желание и аз щях да я уча с удоволствие, но все пак ме приеха на първо. :roll:
Чела съм доста твои мнения(понеже от ентусиазъм съм изчела почти целия форум де ^_^).Та мисълта ми е ,че ти се възхищавам наистина много,много хора биха се зачудили на избора ти за филология,но все пак си успяла първо да устоиш на този натиск и второ да стигнеш целта си. Аз си признавам,че нямам никаква насоченост към този вид езици(от тази езикова група имам предвид) , но любовта и отдадеността с която говориш за филологията си е удивителна.Надявам се и аз някой ден да си уча моята филология и да имам такива колеги.

П.П.знам че е офтопик...но все пак ^_^;;
Аватар
ballbi
В началото бе словото

Мнение от ballbi »

Kira написа:Хахахах, нищо - колко народ иначе прави като мен безплатна смяна пола, колЙега? :D
Тъй де, скайпът е намерен- сега остава да ми дадеш и една оторизация :wink:
Сигурна ли си че си го намерила щото искане за оторизация не ми излиза :scratch: Иначе за купоните аз съм пръв - малии , аз btw познавам още 2 колежки - с едната случайно се запознах като се записвам , а другата я познавам от преди това - убави хоРА - да се надяваме че добра група ще се сформира, пък в крайна сметак колегите не са само от наща група 8) :cheers: :3some: :wav:
Ya know when you just get your report card n' you have all F-s on it.....you just wanna take it back to your teacher n' say: "Throw some D-s on that bitch!"
Аватар
ballbi
В началото бе словото

Мнение от ballbi »

Ако искаш мое и ти да ми пратиш твоя скайп за всеки случай! :? :D
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

*Raya_Alexandra: Мненията, извън поставената тема, бяха изтрити. Колкото и да ви е трудно, придържайте се към темите, посветени на специалността, в която сте приети! Това се отнася за всички и в частност за потребителите Fed и uktc. Това е едно от последните ми предупреждения към двамата. Умната!
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
bluebird
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от bluebird »

Ами, колеги... Трима са дружина :)

Чак сега се регистрирам във форума, защото... знаете, лятна почивка...

Та така, да отговоря на въпросите на Кира: унгарска филология ми беше трето желание, но какво желание само(!) :) Исках скандинавистика или унгарска филология, но не знам защо писах помежду им английска филология като подавах документи. В последствие размислих и се надявах да не ми стигне балът за английска филология, че да се запиша каквото искам да уча и ето ме тук. Записах се на първото класиране още. А днес разбирам, че ако бях изчакала второто класиране щях да ида в английска филология. Тюх, добре че записах първия ден още. :)

Колкото до запалването по културата и езика, преди няколко години ми беше станало фикс идея да науча унгарски. Даже се записах в унгарския културен институт и си взимах музика да слушам. :) Та мога от сега да ти кажа, Кира, в унгарския институт (на един от ъглите на градинката на Кристал) има солидна библиотека с книги на унгарски, книги за Унгария, както и преведени книги. Има и добра видео/фонотека. За да се запишеш за фонотеката преди 6 години искаха може би 4-6 лева, не помня точно. За библиотеката е без пари, проверих преди 2 седмици. Унгарският институт си има и сайт, вижте го тук: http://www.magyarintezet.hu/sofia/
... И те бяха възприели работната хипотеза, че щастието е в непрекъснатото опознаване на непознатото и смисълът на живота е пак в същото...
Аватар
ballbi
В началото бе словото

Мнение от ballbi »

Айде де само трима ли давайте групата е 20 ч0века някъде не може само трима да сме!!!!!!! :( :( :!: :wink:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Kira написа:Епааааааааааааааааааа, задавих се от радост.... с айрян (или се пише айран :? :))
"Айрян" и "айран" са дублети.
На мен Унгарската филология ми беше пето желание, но беше третата специалност, която исках да уча. Лошото е, че го осъзнах чак след подаването на документите... :?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Ааа, сега се просветих за айряна (всеки път като напиша едното от двете и се чудя дали пък не написах грешното, пък то и двете са верни.Хубаво е да се учи български език в училище, ама не сме имали часове от 8ми клас..после искай грамотност от мен :lol: )

Blood Countess, моите желания също бяха така- унгарският ми е на трето място след японския и корейския по желание за учене, но на листчето го забутах на пето :)
Последно промяна от Kira на 04 Сеп 2007, 08:31, променено общо 1 път.
Аватар
aleksche
В началото бе словото

Ето ме - станахме май четирима студенти-зайци в унгарската..

Мнение от aleksche »

:bounce: Здравейте и от мен! Аз май малко късно се сетих да се поровя из този форум, ноо...по-добре късно, отколкото никога :) Ще взема и аз да си споделя как се озовах в тази специалност... Беше ми ПЪРВО желание (колкото и да ми се чудеха всички наоколо на избора) и влезнах на първо класиране (голям късмет извадих, защото в деня на записването заминавах на море - та се записах първия ден и отпраших към моренцето).. В началото на 12ти клас бях сигурна, че искам журналистика, но нещо ми прищрака и ето ме тук... Много готино да учиш нещо, което малко хора знаят ;) С голям ентусиазъм се втурнах към тази филология, дано ни се оправдаят очакванията на всички :)
Последно промяна от aleksche на 03 Сеп 2007, 22:36, променено общо 1 път.
Няма, няма, няма да вървя с наведена глава... (Камен Во) :)))
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”