Скандинавистика

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

А, да, те много майтап отнасят :lol: На шведите съседите им се подиграват на мелодията на гласа. На норвежците другите им се подиграват на интонацията и на небостъргаческото самочувствие, а на датчаните се подиграват заради странната артикулация (има я :) ).
Morrighan
От дъжд на вятър

Мнение от Morrighan »

Winyan написа:Мечо, ние имахме колега, който отначало тръгна на датски и като не му хареса, се премести норвежки.
И защо си тръгна? Защото не му се учеше! Защото, странно наистина, но датският трябва да се УЧИ :!:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Morrighan написа:
Winyan написа:Мечо, ние имахме колега, който отначало тръгна на датски и като не му хареса, се премести норвежки.
И защо си тръгна? Защото не му се учеше! Защото, странно наистина, но датският трябва да се УЧИ :!:
Права си, да.
Аватар
mimosata
В началото бе словото

POMO6T!!!

Мнение от mimosata »

POMO6T!!!!!!
Nqkoi spomnq li si na izpita po angliiski dali sa mu davali da si pi6e po listovete s testa, ili edinstveno na answer sheet-a e bilo razre6eno?
Притеснявам се ужасно, понеже съм свикнала да правя тестовете вкъщи като си пиша и подречтавам, особено на рийдингите. Утре ако не ми дадат да си драскам, ще се видя в чудо!
Моля ви да ми отговорите спешно!
Мими
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Ми доколкото си спомням, не даваха... но не се шашкай, може и да се лъжа :)
по принцип изпитът (в тестовата си част, де) е под формата на книжка. Засичат време за всеки компонент, тоест има човек, който казва "А сега отворете на страница еди си коя и започнете еди си коя секция" - та щом е такова положението, едва ли дават да се драска.
Така или иначе, ти получаваш изпитните материали в плик - няколко листа, книжката с тестчето и ансър шийт-а. После ги предаваш. Задължително. Пак в плика. Чернови и шитни.
Определено не дават да ползваш свои листи. Да изнасяш. Те не дават да се ползва и молив даже! Нито пък друг химикал, освен син...
поне така беше миналата година
Аватар
mimosata
В началото бе словото

мерси!

Мнение от mimosata »

Мерси мтого, че ми каза!
Много ме пртеснява това положение!
Като съм ходила на SАТ поне даваха в книжката теста да драскаш и после да си пренасъш отговорите в answer sheet-a. В Пловдив като бях на предваритерен, ни дадоха карирани листи за чернова и писахме там. Обаче, не ни дадоха дори и точица да напишем върху тестовете! Много ме е страх от тоя изпит, защото май през целия си живот не съм била на по-важен от него! Освен това, правя такива глупави грешки!
Страх ме е и дали ще ми се педне някой да ми диктува свястно. На мен по принцип ми трябва известно време да се наглася към гласа на говорещия, а на диктовката нз!
Ужасно ме е страх!
Мими
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Това второто ВЪОБЩЕ да не те притеснява... Аз лично уча английска филология в момента, така че поне част от преподавателите ги познавам лично ;-) Та, повечето от тях четат и диктовки... всички имат хубави гласове и много добра дикция... имам лека забележка само към една женица, дето малко миечи :-)
Стискам ти палци да ти се падне култовия образ от моя миналогодишен изпит. Хахах. Та, висок, внушителен, с бясна дивашка физиономия, гръмогласен, завързан с лента през косата, а над лентата - буйни къдрици, целият облечен в зелено, къси гащета, спортна фланелка... и един святкащи зелени очи :) Влиза той в залата и отзад се чува "Рамбо! РАМБО!"
Та, страхотен беше! И чете невероятно - бавно, ясно, високо! Това - в залата с 200 човека! :)
Бтв, малко правим офф топик - ако имаш още въпроси, давай на ЛС
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Извинявай, ама този преподавател ли е, познаваш ли го и, най-вече... зает ли е?
Сори, че се намесвам за подобно нещо в тколкова сериозен разговор, ноооо... всеки с дерта си...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Хехе, точно него не го познавам лично... Предполагам че е преподавател, откъде иначе ще има такова произношение; предполагам и че е в нашия факултет, защото съм го мяркала по коридорите ;)
А дали е зает - човекът не е първа младост все пак! ;-) може и деца да има!
(ноо миналата година успя да очарова доста от хората в залата, мдамммм)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Как па 'се по такива си падам... И точно потия, дето не са първа младост. Тюх.
Английска филология викаш... Да взема да погостувам на Бистра и Марианка малко, мдам... (сега ще са 4ти курс, може и да ги познаваш, при все, че разликата в курсовете е голяма... а може и те да го познават :))
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
galkataaa
В началото бе словото

;)))

Мнение от galkataaa »

MERCES_LETIFER написа:Това второто ВЪОБЩЕ да не те притеснява... Аз лично уча английска филология в момента, така че поне част от преподавателите ги познавам лично ;-) Та, повечето от тях четат и диктовки... всички имат хубави гласове и много добра дикция... имам лека забележка само към една женица, дето малко миечи :-)
Стискам ти палци да ти се падне култовия образ от моя миналогодишен изпит. Хахах. Та, висок, внушителен, с бясна дивашка физиономия, гръмогласен, завързан с лента през косата, а над лентата - буйни къдрици, целият облечен в зелено, къси гащета, спортна фланелка... и един святкащи зелени очи :) Влиза той в залата и отзад се чува "Рамбо! РАМБО!"
Та, страхотен беше! И чете невероятно - бавно, ясно, високо! Това - в залата с 200 човека! :)
Бтв, малко правим офф топик - ако имаш още въпроси, давай на ЛС

Цветан Пеневски е гореописаният преподавател:)
Голям пич е и главно преподава превод..Курсов е на 3ти курс
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Някой да знае каква е съдбата на лекторатите по норвежки и ще ги бъде ли тая година? Намериха ли преподавател? Айде някой ако има информация да пише, че е важно!
Изображение
Аватар
Heimdall
В началото бе словото

Мнение от Heimdall »

Раничко е още за лекторатите, след началото на учебната година най-вероятно. А миналата година май си имаше лекторат?
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Айде и аз да се цопна с това си желание и с мъката която ми е легнала за сега на сърцето! Така- преминавам направо към съществената част без да го увъртам много- тази специялност е моята...искам да кандидатствам искам да ме пиремат..изобщо голямо желание голями мераци и всичко дотук добре защото засега от дипломата оценките които се взимат са ми 6-ци, ако бала не се промени и ако продължава да си се формира по този начин до 2009- само евала мога да кажа, защотно мен си ми вървят едно три предмета и изобщо не мога да настигна висока диплома по всички предмети!

Та проблема ми е че не знам кде да тръгна и къде да търся изобщо добри курсове по англииски защото искам да тръгвам от тази година а още нищо не съм намерила... моля хората които са вече студенти или пък също търсят като мен и им предстой да кандидатстват с англииски да пишат или да ме потърсят!!!
:?
Аватар
Heimdall
В началото бе словото

Мнение от Heimdall »

Ти първо българския научи, че все едно е писало извънземно :wink:
А английски можеш да учиш на милион и едно места, добре би било да кажеш в кой град си, колко английски знаеш, в кой клас си и т.н., та да ти дадем конкретен съвет.
P.S. Ти наистина ли така си пишеш? Все си мислех, че вече нищо не може да ме учуди ...
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”