Правистите - тук
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Orenda
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
аз мислих, 4е това с официалното дарение на университета от 4 хил е само за унсс...но може и в СУ да има такъв номер. както и да е, хора, не смятате ли, 4е на вас ви е 100 пъти по-готино, 4е сте влезли сами с оценките си, а не мама и тате да са цакали там...?!?
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Orenda, съвсем права си. Аз изпитвам едно огромно удовлетворениеOrenda написа:хора, не смятате ли, 4е на вас ви е 100 пъти по-готино, 4е сте влезли сами с оценките си, а не мама и тате да са цакали там...?!?
Има всякакви тарикати, ама някой ден на нас ще ни е хубаво, пък те може и да съжаляват...
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
сърце на Аан-Аллейн...
- summer
- Да живей словото
Е да де, но не е мн приятно да знаеш, че с нулеви усилия и без никви жертви някой е получил същото каквото и ти(само дето на теб половината лято и по-голямата част от годината са ти пълна шитня).El написа:Orenda, съвсем права си. Аз изпитвам едно огромно удовлетворениеOrenda написа:хора, не смятате ли, 4е на вас ви е 100 пъти по-готино, 4е сте влезли сами с оценките си, а не мама и тате да са цакали там...?!?, че се трепах цяла година и успях да осъществя желанието си - влязох където и каквато специалност исках. Наградата е моя, аз съм щастлива и това е важното.
Има всякакви тарикати, ама някой ден на нас ще ни е хубаво, пък те може и да съжаляват...
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
summer, честно казано, и да ме хване яд заради това, ми минава бързо. Защото знам, че сама съм си постигнала целите. За мен лично няма по-важно нещо от това да успея в дадена дейност, но да успея АЗ, а не паричките на мама, тати или на когото и да било... Не знам, може да звучи шантаво, тъй като по-лесният вариант определено е рушветчийскиятsummer написа:Е да де, но не е мн приятно да знаеш, че с нулеви усилия и без никви жертви някой е получил същото каквото и ти(само дето на теб половината лято и по-голямата част от годината са ти пълна шитня).El написа:Orenda, съвсем права си. Аз изпитвам едно огромно удовлетворениеOrenda написа:хора, не смятате ли, 4е на вас ви е 100 пъти по-готино, 4е сте влезли сами с оценките си, а не мама и тате да са цакали там...?!?, че се трепах цяла година и успях да осъществя желанието си - влязох където и каквато специалност исках. Наградата е моя, аз съм щастлива и това е важното.
Има всякакви тарикати, ама някой ден на нас ще ни е хубаво, пък те може и да съжаляват...![]()
![]()
Но пък тва е положението...
сърце на Аан-Аллейн...
сърце на Аан-Аллейн...
- summer
- Да живей словото
El написа: summer, честно казано, и да ме хване яд заради това, ми минава бързо. Защото знам, че сама съм си постигнала целите. За мен лично няма по-важно нещо от това да успея в дадена дейност, но да успея АЗ, а не паричките на мама, тати или на когото и да било... Не знам, може да звучи шантаво, тъй като по-лесният вариант определено е рушветчийскиятАма не е достатъчно задоволителен...Резултатен, да, но иначе си е жалко
ОК, съгласна съм, това си е твоя победа(не на мама и тати), но все пак си е дразнещо да ги има тези неща. Най-малкият проблем е, че не е честно. Но пък както вече казах тва е положението- всеки си намира начините за себе си.
- summer
- Да живей словото
12 клас ходих на уроци по История и БЕЛ цялата година. Но ученето почнах реално някъде април ( с голямото прекъсване покрай балаstasenceto написа:Интересно ми е от кой клас(гимназия) започнахте подготовката си за изпитите?И как се справихте-чрез частни уроци или самостоятелна подготовка?
Не само, че е победа, но е и най-голямата победа, която можеш да си представиш. Защото доказваш, че всичко си е до твоите способности. Такива като рушветчийчетата си остават зависими, поне аз смятам така. Ти си се реализирала и това е по-същественотоsummer написа:El написа: summer, честно казано, и да ме хване яд заради това, ми минава бързо. Защото знам, че сама съм си постигнала целите. За мен лично няма по-важно нещо от това да успея в дадена дейност, но да успея АЗ, а не паричките на мама, тати или на когото и да било... Не знам, може да звучи шантаво, тъй като по-лесният вариант определено е рушветчийскиятАма не е достатъчно задоволителен...Резултатен, да, но иначе си е жалко
ОК, съгласна съм, това си е твоя победа(не на мама и тати), но все пак си е дразнещо да ги има тези неща. Най-малкият проблем е, че не е честно. Но пък както вече казах тва е положението- всеки си намира начините за себе си.
сърце на Аан-Аллейн...
сърце на Аан-Аллейн...
....или губиш, понеже тоя дето е влязъл с пари, ще продължава с пари да върви нагоре и напред, понеже корупция има навсякъде и току виж един ден той с пари е заел твоето работно място, а ти си блъскал/а 5 години висше, а той е кръчмясвал и е козил кинтата. Тогава ще почнеш да плюеш по такива паразити и друга песен ще запееш. 
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Ти право ли искаш? Ако е така, историята и литературата са доста обемен материал и не е твърде странно да се ходи две години на курсове. Не знам колко учите по литература в училище, но е вариант да си учиш за там авторите от 11 клас, понеже те също са в конспекта. Аз така правих тогава и в 12-ти ми беше доста по-лесно, когато почнах курсове.stasenceto написа:А кво мислиш за алтернативата "частни уроци от 11 клас" ?Прекалено рано ли е?
За историята е малко по-различно... трудно е само една година, макар и не невъзможно. Трябва да си прецениш силите и сама да решиш дали да ходиш на уроци от 11-ти клас.
Личното ми мнение, като човек, твърде отдаден на литературата и писането, е, че по история подготовката е по-сложна.
Може би двугодишна подготовка по едното поне... Все пак, предметите в училище не прощават. Там също трябва учене, едва ли някой ще се съобразява с това, че си почнала подготовка за кандидатстването година по-рано.
сърце на Аан-Аллейн...
сърце на Аан-Аллейн...
- явор
- Летописец Виртуоз
Извинявайте, обаче изпитите са тооолкова субективни, а познанията за КСК не са чак пък толкова съществени, поради което аз на драго сърце бих почнал работа и сам бих си изкарал тези 4000 лв... Тогава поне пътят към целта ми ще е сигурен и ще виждам резултати със всеки изминал ден! И пак ще съм удовлетворен от себе си!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- summer
- Да живей словото
Ти си се познаваш най-добре, съобрази се със себе си. Аз си знам, че толкова рано няма да седна да уча каквото ще да става...stasenceto написа:А кво мислиш за алтернативата "частни уроци от 11 клас" ?Прекалено рано ли е?
П.П. Множко е материала, но чак пък толкова.... Една година ти стига (дори да е не пълна година).
Последно промяна от summer на 28 Авг 2007, 12:03, променено общо 1 път.
Абе не се занимавай 2 години с учене. Тази година с 4.50 по история и 3.25 по литература и мое си влезеш право от 2ро класиране. Ако едното от двете ти се отдава повече, си учи по него за да изкараш хубава оценка, а по другото и с някоя слаба си вътре+догодона уж набор 87 сте по-малко, има вече увеличени бройки в СУ, бала е паднал и както гледам догодина ще падне още освен ако не вкарат друга система за изпитване, така че не се притеснявай 
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
FTF, мама и тати няма вечно да са до тебе. Ако тоя паразит ти вземе работното място, ще си намериш друго. По дяволите корупцията и паразитите! Живеем в проклета държава, затова се стремя да прогресирам и така трябва да прави всеки разумен човек. Парите са до време, но способностите ти си остават!FTF написа:....или губиш, понеже тоя дето е влязъл с пари, ще продължава с пари да върви нагоре и напред, понеже корупция има навсякъде и току виж един ден той с пари е заел твоето работно място, а ти си блъскал/а 5 години висше, а той е кръчмясвал и е козил кинтата. Тогава ще почнеш да плюеш по такива паразити и друга песен ще запееш.
Аз и сега "плюя по такива паразити", твърде много ме дразни тая перспектива, ама ако само седя и проклинам, нищо няма да се подреди...
сърце на Аан-Аллейн...
сърце на Аан-Аллейн...