Минимален бал за държавна поръчка при магистрите

Аватар
Ginger
В началото бе словото

Минимален бал за държавна поръчка при магистрите

Мнение от Ginger »

Здравейте,
Сигурна съм, че миналата година съм виждала заповед/и на Ректора за записване на приети студенти в магистърски програми - държавна поръчка, но сега изобщо не откривам къде е това. Там се посочваше и бала на записания студент и точно това ме интересува. Очаквам помощ, която вероятно ще е ценна и за други, кандидатстващи по магистърски програми.
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

И аз ще кандидатствам за магистратура тази есен, но не знам дали има общи списъци за минималните балове както е при бакалаврите. В нашия факултет всяка катедра изнася списък на приетите и там вече пише баловете. Но няма как да се говори за минимални балове при положение,че приемат един или двама държавна поръчка. Обикновено са хора с отлична диплома, с отличен на държавния и отлично представяне пред комисията.
ИзображениеИзображение
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Това със списъците е така. Друго имах предвид - миналата година съм виждала в сайта заповед на Ректора за записване на студенти - магистри - държавна поръчка. Т.е. не пълен списък на приетите, а само на тези от държавна поръчка, с баловете им. Идеята ми беше да видя с какви балове са се класирали миналата година. Е, не че има някакво значение, но ... знаете как е. Колкото повече инфо, толкова по-добре.
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MissMarple »

това важи за специалности, които ги има и в бакалавърската програма нали?при държавните поръчки са с предимство бакалаври от същата специланост, а ако не, то такива от същия факултет нали?как стоят нещата с държавната поръчка при специалности, обявени само като магистърси програми?моят факултет е ФКНФ и предполагам, че ако искам да запиша магистратура от ФФ, не мога да се надявам на държавна поръчка :?
Never give up on the good times!
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Имам отговор на въпроса, но той едва ли е точния. В сайта и след това в справочника (който се надявам най-после да излезе) се посочват бакалаври с какви специалности имат право да кандидатстват по съответните програми. Т.е. има отворени и затворени програми. Аз умишлено пуснах тази тема, защото очаквах по нея да се включат студенти, които вече имат опит от миналата или по-миналата година, но те не го правят. Истината е, че ако приемът е отворен и има бройки за държавна поръчка, то сред тях би трябвало да имат право да попаднат и студенти от друг факултет, които отговарят на условията за прием. В тези заповеди, които се опитвам да издиря се тирираха имената на приетите държавна поръчка по програми, балът с който са приети и бакалавърската спетен, която приетежават. От там се вижда например, че държ.поръчка "културология" има и не бакалаври културолози, но с висок бал и отговарящи на условията за прием. [/code]
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

И аз ще напиша това, което знам. Но като гледам май за всеки факултет е различно. Аз мога да говоря само за БФ. Доколкото са ни казвали преподавателите можем да кандидатсваме за всички магистратури. Нямаме ограничение в това коя магистратура към коя бакалавърска програма се води. Но го има субективният фактор на събеседванията. Всяка катедра предпочита да приеме свойте си студенти пред останалите от другата специалност.
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”