Някой с иранистика?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Lisichka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Някой с иранистика?

Мнение от Lisichka »

Хехех,тази година ще съм първи курс Иранистика,което на много познати им се струва малко шантаво,но аз много се радвам,защото винаги съм искала да уча нещо,което не всеки знае и наистина смятам,че имам бъдеще с тази специалност!А и никак не ме плаши това,че може би ще е трудно,защото наистина имам желание,а май това е най-важното :D Искаше ми се да попитам,има ли някой друг от форума,който да учи тази специалност,да каже някакви коментари,как са преподавателите,трудно ли се взимат изпитите,кои от избираемите специалности предпочитате...И каквато и да е друга информация да дадете,пак ще съм благодарна :wink:
Не се сбъдват само забравените мечти...
Аватар
[Mecha]Warrior
В началото бе словото

Мнение от [Mecha]Warrior »

За съжаление не мога да ти дам информация защото и аз ще съм първа година тази специалност. Искам да попитам обаче кога трябваше да сме в центъра за източни езици и култура. Нали на 19.09 ? Когато бях там си записах информацията от таблото, но незнам защо после реших, че съм го записал грешно и сега ми се върти датата 09.09, но това се пада Петък. Изглежда ми нелогично да започваме в Петък. Е, коя е датата :roll: ?
Иначе бих изкоментирал така. И аз започвам с голямо желание въпреки, че не се гласях точно за Иранистика. В момента, в който разбрах, че ще уча това почнах да ровя из нета за информация относно Иран. Струва ми се интригуващо и се надявам очакванията ми да се оправдаят !
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Единственото инфо, което имам за Иранистиката е, че до сега в
СУ са я завършили около 30 души. А може и да не е така.
Аватар
Lisichka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Lisichka »

Споко,човече,на 19.09 започваме,само че аз пък не помня в колко точно - 9 ли беше,9:30 ли...ще проверя пак като наближи времето :wink: Иначе специалността наистина си е интригуваща,"персийски език" ми звучи доста екзотично,смятам,че ще е интересно,а и наистина доста малко хора са го завършили,няма да има голяма конкуренция...Има бъдеще! :P
Аватар
Ambrosius Aurelianus
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ambrosius Aurelianus »

"Блажени са вярващите, тяхно е царството небесно."

PS: Задължителният уводен курс за специалност ИРАНИСТИКА ще се провежда от 19.09 до 30.09 от 09:00 часа в аудитория 29 (в Центъра за източни езици и култури).
"Crudelius est quam mori semper timere mortem"
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Това аудитория е силно казано. 29-а е една от най-малките стаи в ЦИЕК, една такава тясна и се намира под стълбите на третия етаж.
Аватар
[Mecha]Warrior
В началото бе словото

Мнение от [Mecha]Warrior »

Александър написа:Това аудитория е силно казано. 29-а е една от най-малките стаи в ЦИЕК, една такава тясна и се намира под стълбите на третия етаж.
Това можеше да ни го спестиш. Защо ли си правя асоциация с Хари Потър, "който живее под стълбите"...
Аватар
gerchenceto
В началото бе словото
Специалност: кандидат-арабист

Мнение от gerchenceto »

по едно здрасти на бъдещите ми колеги :D ще се търсиме на 19 под стълбите значи :wink:
таралежът е птица упорита - не го ли ритнеш, не отлита ...
Аватар
Lisichka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Lisichka »

Здрасти и на теб,Gerchence! :D Май започнахме да се събираме в тая тема иранистите :wink: А за "аудиторията" - за 12-тина души би трябвало да стигне :lol: :roll:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Да изтупам тая тема от прахта, а...
Писалите преди 2 години сега трябва да са 2ри курс, ако са издържали разбира се :)
Споделете мнения, впечателения, интересно ли е, струва ли си да се влезе, има ли смисъл след това?
azzaro
Постоянно присъствие

Мнение от azzaro »

ами имам познат казва се Саид и учатсва в сериала изгубени :twisted:
не е важно да си...хахахах абе бягайте от тука с тези тъпи поговорки
Аватар
O f f i i i i i
В началото бе словото

Мнение от O f f i i i i i »

Здравейте (надявам се бъдещи) колеги :D
Не намерих във форума друга тема, свързана със специалността, в която и аз съм приета, а именно - Иранистика.
Затова ако има колеги, с които ще се запознаем след месец, може да поддържаме връзка от сега :P
Ще чакам някой да пишееее :headbang:
Аватар
O f f i i i i i
В началото бе словото

хелоуу колеги иранисти, вече се чудя в кой форум да пиша, с надеждата повече хора от тази специалност да пропишат, но уви - ще си остана с надеждата май :roll:
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Аз съм тюркология,така че ще се засичаме ;)
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
O f f i i i i i
В началото бе словото

Даам :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”