Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Предупреждавам те!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Lesash
Драскач

Мнение от Lesash »

Чувствам се предупредена.Мерси много. :lol: :lol: :lol:
Life is not measured by the number of breaths we take but by the number of moments that take our breath away
Аватар
bojangles
В началото бе словото

Мнение от bojangles »

А един университет е толкова силен, колкото са студентите му.
Между другото, смятам че идеята на министър Вълчев за задължителни матури и кандидатстване с оценките от тях(по западен образец) за оптимална, въпреки че неминуемо ще срещне отпор - нивото на матурите е гимназиално, а това до голяма степен би секнало часните уроци...
Единственото, което може да секне частните уроци е тези, които ги дават да решат да си вършат работата в училище. Сещаш се защо няма да стане...
А освен това е и въпрос на късмет - като се каже темата, половината зала се радва, другата половина се реди на опашка да предава... представете си какви щяха да бъдат баловете, ако по история се беше паднало нещо от 'категорията' на БЗНС...
Когато са ти дали определен брой теми и са ти казали, че някоя от тях със сигурност ще ти се падне късмета няма нищо общо :roll:
Има мноо хора,които са под средното ниво на интелегентност,но просто сядат и четат по 5-6 часа на ден теми...Тва прави ли ги по-умни ???

Прави ги трудолюбиви, което не е по-малко, ако не и повече всъщност.
Не съм особено съгласна! Завъших СМГ с 6.00 (6.00 в гиманзията, както казваш ти) и не съм стъпила на частен урок по математика и имам 5.40 по мате и си влязох на любимо място, на всичкото отгоре се готвих по история цяла година, така че имай предвид колко задачи съм решавала. Всичко си зависи от човека, ако има желание, ще се справи
Не мисля че примера е особено подходящ, все пак има голяма разлика между СМГ и останалите училища.
I didn't lose my mind, it was mine to give away...

I drink to make other people interesting.
Аватар
tsonchev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tsonchev »

Abele* написа:
tsonchev написа:Тук УНСС изкочи с едни гърди напред.
ъхъ, заради преписани отговори на тестовете
Абе остави това преписване. С преписване трудно се изкарват оценки над 5.50 макар и на тест. Цифрите са си цифри. Факт е, че в УНСС тази година се пишат по-високи оценки, но е и факт, че кандидатите са с 3 000 души повече от тези на СУ. Нещо, което се случва за 1-ва година, макар да е неприятно за доста хора. Аз лично имам няколко съученика, които изкараха оценки между 5.20 и 5.40 на тестовете, имат оценки над 5 от дипломата(но не пълно 6) и ги няма на второ класиране. Ако някой смята, че говоря наизуст да види баловете в УНСС, а и да погледне в минималните балове на СУ - колко специалности са останали назапълнени, после да погледне колко са незапълнените места в УНСС.
Последно промяна от tsonchev на 27 Авг 2007, 14:55, променено общо 1 път.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Ами една приятелка (всички я познавате, но хайде..) има 5.50 на история и 5.75 по литература в УНСС и не беше класирана никъде още първия път! Какво е това мислиш?! Нима не са отлични оценки или какво? Или просто не си е платила таксата за вписването в един извънреден списък. ;) Такъв един личен...
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

FeelingSad написа:Ами една приятелка (всички я познавате, но хайде..) има 5.50 на история и 5.75 по литература в УНСС и не беше класирана никъде още първия път! Какво е това мислиш?! Нима не са отлични оценки или какво? Или просто не си е платила таксата за вписването в един извънреден списък. ;) Такъв един личен...

И какво? Да не би това да е по-добрият вариант? С отлични оценки да се чудиш дали ще влезеш...
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
barahona
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от barahona »

За изкуствено надутите балове в УНСС няма какво да говорим... Фактът че от УНСС взеха решение да пишат отличен 6.00 на теста, който има най-малко грешки, и оттам надолу да смъкват стотни за грешен отговор, наду изкуствено баловете....
В СУ може и да са ниски баловете, може и да сме "затъпяващо" поколение, но поне като си изкарал 3.50 на изпита по литература това отговаря на около 60 % от изискванията за тема.
В УНСС имаш 20 грешни отговора на модул литература (от общо 40) и имаш 5.30!!!!!!!! Е, това не отговаря и на двойка по системата на СУ.

Така че, за "високите балове" в УНСС и за "трагедията" в СУ, си има обяснение, иначе нивото е едно и също - всички излизат от образователната система в България! Т.е. всички сме един дол дренки, зависи кой накъде се ориентирал да ходи на уроци...
"Може би съм търсил теб? Може би съм тук, за да те чакам винаги? Дали всеки път, когато съм те губел, не е било, защото не съм те разпознавал? Или всеки път съм те губел, защото съм те разпознавал, но не съм се осмелявал?
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

barahona написа:За изкуствено надутите балове в УНСС няма какво да говорим... Фактът че от УНСС взеха решение да пишат отличен 6.00 на теста, който има най-малко грешки, и оттам надолу да смъкват стотни за грешен отговор, наду изкуствено баловете....
В СУ може и да са ниски баловете, може и да сме "затъпяващо" поколение, но поне като си изкарал 3.50 на изпита по литература това отговаря на около 60 % от изискванията за тема.
В УНСС имаш 20 грешни отговора на модул литература (от общо 40) и имаш 5.30!!!!!!!! Е, това не отговаря и на двойка по системата на СУ.

Така че, за "високите балове" в УНСС и за "трагедията" в СУ, си има обяснение, иначе нивото е едно и също - всички излизат от образователната система в България! Т.е. всички сме един дол дренки, зависи кой накъде се ориентирал да ходи на уроци...
Виж са сички сме един дол дренки ама нащо поколение...не причислявай и предходните и тези след нас. Аз не видях кой коментира, че само в УНСС ходят умниоци и че СУ е закъсал. Дори аз казах, че просто хората изкарали 6.00 в СУ, в ТУ и в УНСС повечето са предпочели УНСС...така излиза от класиранията.Но тези хора с високи оценки просто са много малко.Това ме навежда на мисълта за затъпяването...Да не говорим, че имам наблюдения и върху изпитите за кандидатстване след седми клас. Аз пък се замислих нещо друго напоследък.Гледайки баловете за филологиите и колко хора са приети се замислих аджаба след пенсионирането на сегашните учители дет колко и да е имат някво образование кво ще стане? Антипатията към даскалските професии я има и е сииилно изявена. Не се запълват бройки, влизат хора дет само за идеята да са вишисти го правят...Та затъпяване сега има от страна на учениците, а след време ще има и от страна на учителите.Тези две неща ще доведът до тотален срив на образованието.Дано се измисли нещо по-въпроса:)
Аватар
katia_kateto
В началото бе словото
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от katia_kateto »

Много е ненормално това УНСС.На мен също не ми допадна системата за оценяване.За мен незаграждането на отговор си е липса на знание.Или знаеш или незнаеш.Средно положение няма. :? В Софийския вярно по-ниски оценки, но кога ли Софийския не е късал толкова много хора.Всяка година си е така, само дето тая местата са повече.На тези, които им е достигнало-достигнало.За другите няма място за отчайване, защото не се знае догодина с какво ново ще ни изненадат пак :wink:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

СУ губи престижа си бързо, но славно.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Pezo
От дъжд на вятър

Мнение от Pezo »

Eм като бяга народът по чужбина, как нема да са ниски баловете...
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

А в момента гледам че препитвали гимназисти разни работи и ся изкараха статистиките и нещата са фрапантни.Толкоз са зле че още не мога да го повярвам.Малииииииии...са и интервюта им дават.ТРАГЕДИЯ:(
Аватар
bojangles
В началото бе словото

Мнение от bojangles »

petio написа:А в момента гледам че препитвали гимназисти разни работи и ся изкараха статистиките и нещата са фрапантни.Толкоз са зле че още не мога да го повярвам.Малииииииии...са и интервюта им дават.ТРАГЕДИЯ:(
Звучиш изненадан :roll:
I didn't lose my mind, it was mine to give away...

I drink to make other people interesting.
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

uktc написа:СУ губи престижа си бързо, но славно.

Поне все още има такъв! :wink:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Мнение от black_lady »

Усещам, че баловете през 2008 ще са още по-ниски... :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”