Кажи ми какво четеш и ще ти кажа какъв си

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор

Изяде ли мишката книжката

да
19
31%
не
42
69%

Общо гласове: 61

Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

Стюарт Литъл вече се налага на пазара...... :lol: .....доста голям процент владее, но Мики Маус е традиция и класа
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
Аватар
pity86
В началото бе словото

Мнение от pity86 »

Значи обичам Алхимикът,Пътеводител на галактическия стопаджия и Мусаши.Така има и още да кажем първите 50 страници от Спасителят в ръжта и Малкият принц също съм го чел бая пъти.Някой да коментира :)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Като изкючим Алхимикът другото си го бива,не съм чела Мусаши,но съм голям фен на Малкия принц!Защо харесваш Алхимикът,просто питъм? :wink: За другите ми е ясно,или поне знам защо аз ги харесвам :wink:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
Makmurfy
В началото бе словото

Мнение от Makmurfy »

аз харесвам Маркс, Енгелс, Хитлер, Нитцше, Ремарк....Никола Николов и Велко Вълканов в последно време :)аа от българските ...Абаджиев :)
"Любовта на художника" го четох няколко пъти :)
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

относно ремаааррк...
Това ми беше някаква мания преди около 3-4 години. Ама жестока мания. Прочетох всичко без "на западния.." и "сенки в рая"(започвах я 2 пъти, но не стигнах до след 100та страница).. просто беше нещо невероятно. Интересно ми стана обаче, че когато бях на гости във вн сега, там имаше точно "сенки в рая" и реших, че ще запълня пропуска си :) и я подхванах.. Не знам, но за мое НАй-ГОЛЯМО учудване .. стори ми се някак позьорски целия този "тежък" стил.. не можах даже и до 50та стр да я докарам... Останах адски изненадана, не се беше случвало досега с книга на ремарк и мислех, че това е автор за моята душа, но... Та взех да се притеснявам да не би да съм станала прекалено повърхностна.. преди виждах в книгите му много мъдрост и много му се възхищавах, а сега ми се стори някак "евтина", афористична мъдрост... Знам ли :roll: Трябва да препрочета "трима другари" (тя ми е любимата).. да видя как ще ми се стори.

За алхимикът: НЕ МОГА ДА ПРОУМЕЯ КАКВО ТОЛКОВА Й ХВАЛЯТ НА КНИГАТА... на въпросния мъдър автор ми харесва само "вероника решава да умре' и "11 минути" ... а, да.. "край река пиедра.." също става, но АЛХИМИКЪТ - не! .. Лично мнение - но адски сладникава книга, прекаляваща в съдържанието си на думичката "БОГ" .. и използваща я за обяснение на прекалено много неща. Просто никак не ми допадна, а и не ме грабна..

А някой беше писал "пътеводител на галактическия стопаджия" и мусаши - странна комбинация ! :) :P
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Какво пък й има на Алхимикът?Просто една различна концепция за живота.Ама то нали знаете,когато някой не разбира нещо,най-лесно му е да го отрече...
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

казах - лично мнение ;)
Ако на теб ти харесва - в правото си си. Аз не открих това, което искам да откривам в книгите. Дали я разбирам, това и ти не можеш да кажеш, Дид_МИсс . Разбирам я по свой начин, който е различен от твоя, който най-вероятно е различен от начина, по който автора е искал да бъде разбран. Това няма значение. НЕ отричам, казах, че не разбирам какво се прехласвате по тая книга.. и какъв беше тоя бум :) .. Опирам се на компетентното ти мнение и приемам, че просто моите представи и авторовата концепция за живота не съвпадат. Добро обяснение е, мерси :) :twisted:
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Моля:)
Не,нищо лично.Просто твърде много хора я заклеймиха книгата.Моята концепция за живота също е различна от тази,представена в Алхимикът,но това не означава,че не я приемам.Просто още една гледна точка.Нали книгите са за това?За да обогатява човек представите си,за да може да пътува до места,които никога няма да посети,да се запознае с хора,които никога няма да срещне,да преживее случки,които никога няма да му се случат... :wink:
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

DID_miss написа:Моля:)
Не,нищо лично.Просто твърде много хора я заклеймиха книгата.
йохохо... имало и мъдри хора значи :lol: :twisted: :P (шегувам се ).. Аз пък ако реагирах малко по-остро, беше просто защото книгата е ПРЕхвалена.. и твърде много хора я трупаха с твърде много "комплименти":)
Иначе - дааа, обогатих си представите... разбрах още нещо, което ме отблъсква в дадена книга:) - да се споменава Бог за щяло и не щяло ;)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Аз не си падм по Алхимика,нито по Край река Пиедра,нито по Петата Планина,нито по Демона и сеньорита Прим,нито по 11 минути(тази ми е най-неприятна),философията в тези книги е инспирирана от фолклора,религията и философията на различни култури,по-добре е да черпиш от първоизточника,отколкота да се задоволяваш с комерсиализирания вариянт.Вероника решава да умре :sleepy3: има едно поверие на няколко хиляди години за един жълт извор...но това е друга тема :wink:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

МЗ, симпатизирам ти, дето се вика :)
Но на мен верониката ми хареса :)))))))) ... главно защото не беше кой знае колко "философска", като изключим разните афоризми за лудостта и тн.. ама поносимо :) Бтв, на Ремарк "черният обеликск" също по интересен начин се разглежда лудостта.. Както и в "нежна е нощта" на Фицджералд... (пффф, дано не се лъжа, понеже не ми беше харесала кой знае колко) .. ама там не иде реч точно за лудостта :)
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аз Верониката я почнах, ама ми взеха книжката и не я дочетох. Но определено по ми се понрави от Алхимика. Алхимика беше...обикновена...тоест доста по-обикновена от това, което очаквах след толкова прехвалване :wink:
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

Крем,АСЛЪ, дето се вика
И на мен хиляда човека ми обясняваха колко хубава и умна билаа.. и послее.... :roll:
Аватар
pity86
В началото бе словото

Мнение от pity86 »

MZ4 написа:Като изкючим Алхимикът другото си го бива,не съм чела Мусаши,но съм голям фен на Малкия принц!Защо харесваш Алхимикът,просто питъм? :wink: За другите ми е ясно,или поне знам защо аз ги харесвам :wink:
Ами обратите-как тръгваш да търсиш нещо,което много по близо до теб и намираш нещо друго ,абе като цяло си търсиш път в живота и го намираш и има оптимизъм,че всеки ще намери по нещо за себе си.Не знам дали се изразих много правилно,но мисля че книгата е добра.А за ДЕКАМЕРОН какво ще кажете,май не сте я коментирали.
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Ами тя е класика, защото предмет са й вечните човешки потребности и слабости... :wink: -затова и толкова се харесва от...подрастващите(и не само).В същото време противопоставя смъртта с непримиримата борба с/у нея...И от друга страна е заредена с много оптимизъм и комизъм бих казала...
Но честно казано преди ми е била по-любопитна. :wink:
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”