Кажи ми какво четеш и ще ти кажа какъв си
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
относно ремаааррк...
Това ми беше някаква мания преди около 3-4 години. Ама жестока мания. Прочетох всичко без "на западния.." и "сенки в рая"(започвах я 2 пъти, но не стигнах до след 100та страница).. просто беше нещо невероятно. Интересно ми стана обаче, че когато бях на гости във вн сега, там имаше точно "сенки в рая" и реших, че ще запълня пропуска си
и я подхванах.. Не знам, но за мое НАй-ГОЛЯМО учудване .. стори ми се някак позьорски целия този "тежък" стил.. не можах даже и до 50та стр да я докарам... Останах адски изненадана, не се беше случвало досега с книга на ремарк и мислех, че това е автор за моята душа, но... Та взех да се притеснявам да не би да съм станала прекалено повърхностна.. преди виждах в книгите му много мъдрост и много му се възхищавах, а сега ми се стори някак "евтина", афористична мъдрост... Знам ли
Трябва да препрочета "трима другари" (тя ми е любимата).. да видя как ще ми се стори.
За алхимикът: НЕ МОГА ДА ПРОУМЕЯ КАКВО ТОЛКОВА Й ХВАЛЯТ НА КНИГАТА... на въпросния мъдър автор ми харесва само "вероника решава да умре' и "11 минути" ... а, да.. "край река пиедра.." също става, но АЛХИМИКЪТ - не! .. Лично мнение - но адски сладникава книга, прекаляваща в съдържанието си на думичката "БОГ" .. и използваща я за обяснение на прекалено много неща. Просто никак не ми допадна, а и не ме грабна..
А някой беше писал "пътеводител на галактическия стопаджия" и мусаши - странна комбинация !

Това ми беше някаква мания преди около 3-4 години. Ама жестока мания. Прочетох всичко без "на западния.." и "сенки в рая"(започвах я 2 пъти, но не стигнах до след 100та страница).. просто беше нещо невероятно. Интересно ми стана обаче, че когато бях на гости във вн сега, там имаше точно "сенки в рая" и реших, че ще запълня пропуска си
За алхимикът: НЕ МОГА ДА ПРОУМЕЯ КАКВО ТОЛКОВА Й ХВАЛЯТ НА КНИГАТА... на въпросния мъдър автор ми харесва само "вероника решава да умре' и "11 минути" ... а, да.. "край река пиедра.." също става, но АЛХИМИКЪТ - не! .. Лично мнение - но адски сладникава книга, прекаляваща в съдържанието си на думичката "БОГ" .. и използваща я за обяснение на прекалено много неща. Просто никак не ми допадна, а и не ме грабна..
А някой беше писал "пътеводител на галактическия стопаджия" и мусаши - странна комбинация !
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
казах - лично мнение
Ако на теб ти харесва - в правото си си. Аз не открих това, което искам да откривам в книгите. Дали я разбирам, това и ти не можеш да кажеш, Дид_МИсс . Разбирам я по свой начин, който е различен от твоя, който най-вероятно е различен от начина, по който автора е искал да бъде разбран. Това няма значение. НЕ отричам, казах, че не разбирам какво се прехласвате по тая книга.. и какъв беше тоя бум
.. Опирам се на компетентното ти мнение и приемам, че просто моите представи и авторовата концепция за живота не съвпадат. Добро обяснение е, мерси

Ако на теб ти харесва - в правото си си. Аз не открих това, което искам да откривам в книгите. Дали я разбирам, това и ти не можеш да кажеш, Дид_МИсс . Разбирам я по свой начин, който е различен от твоя, който най-вероятно е различен от начина, по който автора е искал да бъде разбран. Това няма значение. НЕ отричам, казах, че не разбирам какво се прехласвате по тая книга.. и какъв беше тоя бум
Моля:)
Не,нищо лично.Просто твърде много хора я заклеймиха книгата.Моята концепция за живота също е различна от тази,представена в Алхимикът,но това не означава,че не я приемам.Просто още една гледна точка.Нали книгите са за това?За да обогатява човек представите си,за да може да пътува до места,които никога няма да посети,да се запознае с хора,които никога няма да срещне,да преживее случки,които никога няма да му се случат...
Не,нищо лично.Просто твърде много хора я заклеймиха книгата.Моята концепция за живота също е различна от тази,представена в Алхимикът,но това не означава,че не я приемам.Просто още една гледна точка.Нали книгите са за това?За да обогатява човек представите си,за да може да пътува до места,които никога няма да посети,да се запознае с хора,които никога няма да срещне,да преживее случки,които никога няма да му се случат...
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
йохохо... имало и мъдри хора значиDID_miss написа:Моля:)
Не,нищо лично.Просто твърде много хора я заклеймиха книгата.
Иначе - дааа, обогатих си представите... разбрах още нещо, което ме отблъсква в дадена книга:) - да се споменава Бог за щяло и не щяло
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Аз не си падм по Алхимика,нито по Край река Пиедра,нито по Петата Планина,нито по Демона и сеньорита Прим,нито по 11 минути(тази ми е най-неприятна),философията в тези книги е инспирирана от фолклора,религията и философията на различни култури,по-добре е да черпиш от първоизточника,отколкота да се задоволяваш с комерсиализирания вариянт.Вероника решава да умре
има едно поверие на няколко хиляди години за един жълт извор...но това е друга тема 
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
МЗ, симпатизирам ти, дето се вика
Но на мен верониката ми хареса
))))))) ... главно защото не беше кой знае колко "философска", като изключим разните афоризми за лудостта и тн.. ама поносимо
Бтв, на Ремарк "черният обеликск" също по интересен начин се разглежда лудостта.. Както и в "нежна е нощта" на Фицджералд... (пффф, дано не се лъжа, понеже не ми беше харесала кой знае колко) .. ама там не иде реч точно за лудостта 
Но на мен верониката ми хареса
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
Ами обратите-как тръгваш да търсиш нещо,което много по близо до теб и намираш нещо друго ,абе като цяло си търсиш път в живота и го намираш и има оптимизъм,че всеки ще намери по нещо за себе си.Не знам дали се изразих много правилно,но мисля че книгата е добра.А за ДЕКАМЕРОН какво ще кажете,май не сте я коментирали.MZ4 написа:Като изкючим Алхимикът другото си го бива,не съм чела Мусаши,но съм голям фен на Малкия принц!Защо харесваш Алхимикът,просто питъм?За другите ми е ясно,или поне знам защо аз ги харесвам
Ами тя е класика, защото предмет са й вечните човешки потребности и слабости...
-затова и толкова се харесва от...подрастващите(и не само).В същото време противопоставя смъртта с непримиримата борба с/у нея...И от друга страна е заредена с много оптимизъм и комизъм бих казала...
Но честно казано преди ми е била по-любопитна.
Но честно казано преди ми е била по-любопитна.
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny