Защо избрах да уча в България...
Модератор: Плазмодий
- la_cazadora
- Драскач
Моята идея да уча в чужбина живя 5 дни и умря преди седмица, но не заради пари.
Както писах на едно място, когато става дума за политика, международни отношения, всеки университет те учи на това, което е изгодно на държавата, която го спонсорира. Ако завърша МО в Англия, ще разсъждавам проанглийски, ако завърша в САЩ или АУБГ, ще мисля проамерикански и дори няма да усетя как е станало.
Затова си се върнах на първоначалния избор - СУ. Ако ще ми се прави пропаганда, то искам да е пробългарска.
Както писах на едно място, когато става дума за политика, международни отношения, всеки университет те учи на това, което е изгодно на държавата, която го спонсорира. Ако завърша МО в Англия, ще разсъждавам проанглийски, ако завърша в САЩ или АУБГ, ще мисля проамерикански и дори няма да усетя как е станало.
Затова си се върнах на първоначалния избор - СУ. Ако ще ми се прави пропаганда, то искам да е пробългарска.
Абсолютно съм съгласен с теб!!!Boromir написа:Една златна реплика на Морган Фрийман от "Изкуплението Шоушенк" идеално пасва на тази статия.vasko написа:http://www.kadedaucha.com/?id=1326&aid=1216
"Same old sh*t, different date..."
Кучетата си лаят...
Но аз мога да кажа едно нещо - не всички излизат тъпи от гимназии, не всички влизат тъпи в университетите и излизат тъпи оттам. Който иска да учи, може да го прави свободно - информацията е навсякъде, важното е да се чете, слуша и помни. И ако се отдели малко от оползотвореното за плюене по безобразната образователна система време и същото се пренасочи към книгите, ефект ще има.
Факт е, че образователната система не помага за усъвършенстване. То кога ли го е правила. Но ако човек иска да се развива, тя не може да го спре. Може би това е и целта й - да не помага, но и да не пречи - просто да съществува, защото е "необходимо зло".
- sweet_death
- В началото бе словото
евала! и аз така мисляla_cazadora написа:Моята идея да уча в чужбина живя 5 дни и умря преди седмица, но не заради пари.
Никой не умира девствен! Живота го слага на всички!
- tonia kostova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
мисля да изкарам година две тук и да се прехвърля във Франция, оттам искам да стана "пътуващ учител".тук я няма тази опция.ако ми се отвори възможност само....другия вариант е да завърща тук и да се преселя в Германия, ако там търсят учителка по френски...казаха ми че е популярен език и се учи в повечето училища там.И тук бих останала с удоволствие, но в хубаво училище, може би в езиков център....но да съм "пътуващ учител" ми стана мечта...
- БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
- От дъжд на вятър
- Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)
1.Защото съм убеден че СУ ще ми даде достатъчно добро образование
2.Защото България е моята Родина.може да съм чудак но не ми се излиза наван
3.аз не разбирам техния език,ако искат да ме опознаят трябва да научат български,щот аз нямам намерение да им изучавам езиците.
2.Защото България е моята Родина.може да съм чудак но не ми се излиза наван
3.аз не разбирам техния език,ако искат да ме опознаят трябва да научат български,щот аз нямам намерение да им изучавам езиците.
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
RESPECT!la_cazadora написа:Моята идея да уча в чужбина живя 5 дни и умря преди седмица, но не заради пари.