Гласът, който НЕ понасяте

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Я, че ми стана интересно :D
Предварително sorry за оф-топика, ама
phoebe написа:...но е мирогледа му е ограничен по други причини, неясни за мен...
В какви посоки е ограничен точно, ще ми кажеш ли :P
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ми, на такъв създаваш впечатление в хората. Не те познавам, за да се опровергая.
Особено лайфмотива ти в подписа кърти, мразиш мястото, в което съществуваш по 9 месеца в годината, rly nice.
medicate, medicate
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

phoebe, въобще не си разбрал какво имам предвид, но бързаш да се заядеш.
Никъде не съм казала: "Този е по-долу, защото слуша чалга", а и никога не бих го твърдяла. Дразня се единствено на непросветеността на хората. Ако си запознат добре с нещо, слушал си, но не ти харесва, то тогава, моите уважения. Но да твърдиш, че нещо няма стойност, без да имаш понятие от него, си е чиста проба простотия.
В чалгата има немалко хубави песни, запозната съм достатъчно, не съм кон с капаци като други хора.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Cosa~Nostra написа:Но да твърдиш, че нещо няма стойност...
Само ми кажи къде точно го намери това да го твърдя!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

явор написа:
Cosa~Nostra написа:Но да твърдиш, че нещо няма стойност...
Само ми кажи къде точно го намери това да го твърдя!
Не се обръщам специално към теб. Говоря принципно.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ами хубаво, защото в този форум всички се заяждате с мен, когато виждате, че не сме на едно мнение, и в основата на вашите нападки не е някакво прегрешение, извършено от мен, отнасящо се до обида към вашите собствени усещания, а просто липса на толерантност към чуждото мнение!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

ПУСНЕТЕ СИ КАНАЛ 1... ЕТО ЗАТОВА ВИ ГОВОРЯ АЗ!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

явор написа:ПУСНЕТЕ СИ КАНАЛ 1... ЕТО ЗАТОВА ВИ ГОВОРЯ АЗ!
яворе, както аз не сравнявам чалга и гръндж, така и ти не можеш да сравняваш рок и метъл
ето ти сайкъделик рок:
http://www.youtube.com/watch?v=T2M6yV6mueg
ето ти класически рок:
http://www.youtube.com/watch?v=5_1RqyNdzbE
да търся ли метъл?
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Впрочем, по телевизията казват, че това е рок! Бях достатъчно ясен какво точно не харесвам... Освен това аз не те карам да сравняваш Сашка Васева и Глория!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

Айрън Мейдън (от английски Iron Maiden, в превод Желязната девица, наименование на средновековен уред за мъчения) са една от най-големите, най-успешните и най-продаваните (повече от 70 милиона копия по целия свят) хеви метъл групи на всички времена.
българската уикипедия. (=
Бях достатъчно ясен какво точно не харесвам...
иначе казано- ти нищо не харесваш. толкова си ясен, че заклейми два та най-богати на поджанрове стила(=
Освен това аз не те карам да сравняваш Сашка Васева и Глория!
Сашка Васева и Глория имат много повече общи неща от рока и метъла. При това не си изяснил кой точно рок и кой хеви метъл, демек- бос си, бате(;

да говориш за рок не е като да се оплакваш от София. На мен за София не ми дреме, ама от нея ти си видял повече отколкото от качествения рок. И като не си компетентен- просто не се изказвай неподготвен. Щото аз за Варна лоша дума не съм казал. Против чалгата-също. споделил съм си само наблюденията(а те са по-големи от твоите рок познания, уверен съм).
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Cosa~Nostra написа:phoebe, въобще не си разбрал какво имам предвид, но бързаш да се заядеш.
Никъде не съм казала: "Този е по-долу, защото слуша чалга", а и никога не бих го твърдяла. Дразня се единствено на непросветеността на хората. Ако си запознат добре с нещо, слушал си, но не ти харесва, то тогава, моите уважения. Но да твърдиш, че нещо няма стойност, без да имаш понятие от него, си е чиста проба простотия.
В чалгата има немалко хубави песни, запозната съм достатъчно, не съм кон с капаци като други хора.
Мацка, аз ли съм виновен, че ти създаваш такова впечатление, будто щом знаеш кои са GnR си върха на сладоледа?
Избирай си изразните средства и думичките и няма да има такива моменти :roll:
И аз не се заяждам - само споря.
medicate, medicate
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Aerosmith is a prominent American rock band, regarded by some as "America's Greatest Rock and Roll Band".
също wiki
Това по телевизията също го водят рок... Това е моята представа!
Като каже човек "пелени" и се сеща за "Памперс", като каже кола и се сеща за "кока-кола", като каже "революционер" се сеща за Левски... нима можеш да съдиш хората за това, че мнението им се основава на иконите в съответната сфера!

Да, нищо от това не ми харесва!!! Проблем!? Нима ти ще ми казваш какво да харесвам!? Нима не може това да не ми харесва?!!!!!

И Кондьо и Глория са си лика-прилика... как! Някои хора не правят разлика между r`n`b и hip-hop, но това не им пречи, да не харесват и двете!
А ако този вашия "качествен" рок беше толкова "качествен", тогава защо не съм го чувал... Вина на феновете си е, че той не е станал популярен!!!
А колкото до спорът за градовете... тук не му е мястото, но ще ти кажа, че ти може да не си казал лоша дума за Варна, но работата е там, че когато се говори за София, тя са обожествява пред абсолютно всички градове, а когато аз се опитвам да опровергая това, просто използвам най-конкретни примери, за чието съществуване съм убеден... И работата е там, че голяма част от параметрите, заради които столичани се смятат за жители на "най-великия" град в България , могат да бъдат оспорени по-лесно именно във Варна, защотото е втория най-голям център в страната /нека пловдивчани да не се засягат/
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

phoebe написа:Мацка, аз ли съм виновен, че ти създаваш такова впечатление, будто щом знаеш кои са GnR си върха на сладоледа?
Избирай си изразните средства и думичките и няма да има такива моменти :roll:
И аз не се заяждам - само споря.
Мне, заяждаше се и сега продължаваш да го правиш, като ми е неясно защо. Изразих се на ясен български език. Явно не вникваш в думите ми.
Дадох пример за музикална некомпетентност, с който НЕ изтъквам, че съм велика, а че повечето хора не се интересуват от нищо, което не се върти по City или Тhe Voice..
Яворе, Maiden не са рок. :wink:
Последно промяна от Cosa~Nostra на 24 Авг 2007, 22:55, променено общо 1 път.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Кои са тия твои прекрасни приятели, дето обожествяват София бе деа? Нещо не съм срещал подобно отношение и мнение за града, а живея тука от има няма 19 години и то в най-пришълската част - Ст.град.
Агейн - това, че не си ги чувал, не значи че са непопулярни, а че просто не си стигнал до там. И аз идея си нямам от кънтри изпълнители, но стилът е убийствено популярен в някои американски щати. Както и да кажем специфична японска музика, слушана от десетки милиони, но тъй като е далече от нас и неразбираема - непопулярна.
medicate, medicate
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Cosa~Nostra написа:Яворе, Maiden не са рок. :wink:
Аз давах примери от рока и от метъла, де...

П.П. сега видях, че става въпрос за канал1 ... преди това имаше рок изпълнители и казваха нещо за "рок"... явно е съвместен концерт метъл и рок :D :D :D :D :D ИДЕАЛНО!
Последно промяна от явор на 24 Авг 2007, 22:58, променено общо 1 път.
Отворете сърцата си ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”