Гласът, който НЕ понасяте

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

ми имам непоносимост към гласът на боно и изобщо творчеството на u2

Яворе: това е рок:

http://vbox7.com/play:cf289c85

това също:
http://vbox7.com/play:432eec30

това не е точно рок, но да кажем, че непознавайки поджанровете на рока и метала ги слагаш под една шапка: http://vbox7.com/play:bbe67f2e

нима наричаш това грачене или пищене? рок пеят някои от най-уникалните гласове в човешката истроия, които разплакват хиляди хора по концертите си. освен това "граченето" (предполагам че имаш предвид това: http://vbox7.com/play:1892f702)е вокална техника в някой жанрове... :), която изисква много повече усилия от пеенето пайнерки... някой rnb-та могат да се сравняват с това, но по-скоро не. Значи - пайнерките пеят (ако пеят на живо) час, максимум 2. Идеята им за сченично поведение е следната: разходка напред назад, размахване на букети, друсане на коса... който има и на цици. Била съм на изпълнение на кълн на живо, в задимено, сравнително малко помещение. Вокалът не спря да пее, скача, говори, изобщо присъства повече от 3 часа!

ми сори, ама... разликата е от небето до земята.
Последно промяна от Мила на 24 Авг 2007, 17:10, променено общо 1 път.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Стига хейт Коза! В да кажем My love наистина дразни, но според мен не харесваш нещо лично в него? Какво толкова ти е причинил? Гласа му е приятен.
Мила - :shock:
medicate, medicate
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Никакъв хейт. Просто го намирам за бозав, песните му също.
Само What Goes Around не е лоша, но той разваля песента с гласа си.
Що да го мразя, нищо не ми е направил, баси.
Трябва ли да го харесвам на всяка цена..?
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

хахха, за боно ли това? ми... факт. харесвам 1-2 песни на u2... един път Тамян ме излъга да изслушам половин техен, без да ми каже че са те всъщност... ама после се почувствах омърсена. Просто не ме кефи и толкова... не знам, сигурно аз съм нещо сбъркана да не харесвам такъв феномен ама....:)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

За Козата - ем, никой не е "длъжен" да харесва нищо, просто твойто ми се стори повече от нормална неприязън :)
Мила - това на Kuln клипче сигурно са кошмарите на Явор :d
За неприятен глас се сетих - Галя от балет Сатен :x
medicate, medicate
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Мила написа:ми имам непоносимост към гласът на боно и изобщо творчеството на u2

Яворе: това е рок:

http://vbox7.com/play:cf289c85

това също:
http://vbox7.com/play:432eec30

това не е точно рок, но да кажем, че непознавайки поджанровете на рока и метала ги слагаш под една шапка: http://vbox7.com/play:bbe67f2e

нима наричаш това грачене или пищене? рок пеят някои от най-уникалните гласове в човешката истроия, които разплакват хиляди хора по концертите си. освен това "граченето" (предполагам че имаш предвид това: http://vbox7.com/play:1892f702)е вокална техника в някой жанрове... :), която изисква много повече усилия от пеенето пайнерки... някой rnb-та могат да се сравняват с това, но по-скоро не. Значи - пайнерките пеят (ако пеят на живо) час, максимум 2. Идеята им за сченично поведение е следната: разходка напред назад, размахване на букети, друсане на коса... който има и на цици. Била съм на изпълнение на кълн на живо, в задимено, сравнително малко помещение. Вокалът не спря да пее, скача, говори, изобщо присъства повече от 3 часа!

ми сори, ама... разликата е от небето до земята.
можеше и по-добри примери да дадеш
;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Бавария написа:можеше и по-добри примери да дадеш
;-}
Изборът е огромен! :)
:notworthy: за Lacuna Coil.
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Cosa~Nostra написа:Яворе, Яворе, стига си позорил морската ни столица с простотиите си.
Повечето от пайнерките са учили не народно пеене, а свирки по околовръстното. Колко от тях имат глас, бе? Освен Преслава и Деси Слава, за други в момента не се сещам. Емилия я гледах в едно предаване и тя не пя, а буквално грачи! И повечето са като нея.
Като не се сещаш, се замисли малко(вместо да простееш), а ако пак не успееш - или си музикален инвалид, или наистина говориш без да знаеш...наизуст.
Justin има глас и то доста нетипичен, аз го харесвам, но всеки има правото да не го :D
А за Теодора...хм, може и да пее хубаво, но пее песни, които не подхождат на гласа й...отвратителни песни...ритмиката й е ...нямам думи. Може да има глас, но не успява да изпее хубаво песните си - плюс това - много по-трудно е да изпееш своя собствена песен, а не някоя, която вече си чул как я пее друг. Въпрос на професионализъм, незнам каква е причината при нея, но определено не успява да изпълни добре своите собствени песни.
Мила, евала...дала си едни от любимите ми песни forever...особено Always...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

тони стораро > all
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Калев написа: :notworthy: за Lacuna Coil.
И аз така, нацелила си любимата ми тяхна песен :D
Мразим, мразим...Не знам кого. Тези, които не ми харесват, просто не ги слушам. Съответно не мога да се сетя за имена :lol:
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

дам...Lacuna яворчо сигурно за сефте ги чува...то да не са само мейдъните и "задгробните" пичове от Слипнот и пр.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Cosa~Nostra написа: да кажеш, че мразиш всички рокаджии и метъли, означава да отричаш приноса и таланта ...
Именно тук ти грешиш... това, че на мен не ми харесват повечето, които съм чувал, не означава, че отричам подобни неща... Никъде не съм нарекъл музиката тъпа, долна, просташка и т.н., каквато вие изкаравате чалгата... Правете разлика, когато изказвам личното си мнение по една тема, и когато правя изключителни отсъждания за света като цяло!
Вижте самото заглавие на темата и ще разберете, че всичко опира до лично усещане... Това за втори път го казвам в тази тема, а съм го казал и в другата /предполагам/
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

DaNce_, не простея, а изказвам мнение.
И държа да те осведомя, че е срамно да си студентка и да пишеш "незнам" слято.
Все тая..
Джъстин цял живот да пее, пак няма да достигне един Рони Джеймс Дио, примерно. Проблемът е в това, че сега се слуша само това, което въртят по City, The Voice и т.н.
Глупаво е да кажеш за нещо, че не струва, без да си запознат с него.
Идва веднъж едно момиче, което слуша само комерсиална музика, и ме пита: "Гледах един клип, един с черна къдрава коса свири на китара, певецът е един русоляв, с дълга коса, пее се "Don't you cry tonight", много ми хареса песента, но не знам кой я пее".
За какво говорим..?
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Е, ти като знаеш, че е на G'n'R да не те прави с нещо повече от нея?
Тъпо мислене, музиката изобщо не е определяща какъв е човека.
Явор слуша чалга, лошо няма, но е мирогледа му е ограничен по други причини, неясни за мен...
И аз харесвам Rihanna, Justin, PCD, Christina, Pink и т.н., това ме прави по-малко интересен от теб ли?
medicate, medicate
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

И на вечните коментари колко съм слушал рок и метъл ви отговарям с това колко вие пък сте слушали чалга!!! Просто трябва да се съгласите, че масовата представа е водеща...

Колкото до изпълнителите от примерите...
Първо да благодаря на Мила, че поне тя даде примери за това, за което спорим...
Така...
Scorpions - You And I - изпълнителят има гласови данни, но първо, че леко си пресилва гласът и въздухът не му стига на места, които биха звучали по-добре, когато са малко по-продължителни и второ - пее малко насечено /пр. думата control/... вероятно това е целта, но за мен това не се вписва в идеята ми за хармонично, което търся в една песен... И все пак в заключение повтарям, че наистина има данни!
Bon Jovi - е дори по-добре
Колкото до последната изпълнителка... колкото и голяма да е дарбата и такова звучене никога не би ми харесало... защо човек да насилва гласувите си струни... просто искам ангелски меден гласец... това е...

Докато слушах Bon Jovi се сетих обаче за Аеросмит, наред с посочените Металика, AC/DC и куп други, които точно отговарят на представата ми за посочената музика... Все пак това са си икони в тези стилове и е трудно общото мнение за стиловете да не се влияе в най-голяма степен именно от тях...
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”