БНС прави национална гражданска гвардия

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Днес прочетох много интересен коментар на явлението във в. "Политика". Открояваше се на фона на стотиците статии през последната седмица. Истината е, че медиите обърнаха пресконференцията на Расате в такъв мащабен проблем, а знайни и незнайни "експерти" издигнаха хората му във врагове на държавата. Ало, какви врагове и какви кафяви ризи? Както отбеляза журналистката от "Политика" ризите са жълтеникави и се продават свободно във Военния магазин срещу 14 лева! Осъзнайте се, това е чист пиар, и то безплатен, а една такава "гвардия" практически едва ли ще постигне някакъв сериозен ефект.
А че имаменужда от Национална гвардия като в САЩ, просто е ясно, коментарът е излишен. При над 1 000 000 мюсюлмани и още толкова цигани, сме си потенциална бомба със закъснител. Закъде сме с петте танка и кръжавата ни "милиция" ?!
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Расате президент да пукват мангалитееееееееееее :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

castelo написа:Ако тук сме толкова безпомощни, че ще решаваме такива проблеми със сила, то аз не искам да живея на такова място.
И къде искаш да живееш? Аз се сещам предимно за места, където пробелмите се решават с повече сила. Никога не съм решавал проблемите си със сила, но в някои случаи (когато всички други средства са изчерпани) го подкрепям. След един от протестите в Суходол имаше като цяло два развалени маникюра и пет оскубани косъма (образно казано...). И чета аз коментари, при което виждам как някой уверено твърди, че ако това се било случило в Европа (че то къде се случва?! :x), нямало да има пострадали. :lol: :lol: :lol: Там щяха да събират избитите зъби в чували. :lol: Ех, тази прекрасна Западна Европа, където си нямат проблеми, само ние, източноевропейските неандерталци, правим зулуми. Проблемите с негрите във Франция къде ги забравихте??? Там всичко сякаш се уталожи, наистина. Но причината за целия проблем и развитието на събитията твърде много напомнят за тук. След някой от ураганите (май Катрина) се видя, че САЩ са полицейска държава и само патрулките на всеки ъгъл ги спират да излязат на улиците, за да крадат и убиват. Спомням си разказа на журналистка как е наблюдавала следната сцена - 5-6 обезумели бели мъже хващат негърка, изнасилват я, режат й гърлото, хвърлят я и продължават нататък... Но колкото и да тръбят някои хора, че в България няма етническо напрежение, то се увеличава с всеки изминал ден. Днес четох статия в netinfo.bg, която в момента не мога да намеря, в която някой твърдеше, че скандалът в "Красна поляна" имал битов характер и не можело да става дума за етническо напрежение. :shock: Има ли някой, който може да се съгласи с това, и какво печелим, като се залъгваме? Психологът Христо Монов: Чака ни нещо като Косово! Една от причините (а те са и от двете страни) е, че циганите вече се чувстват над закона и има защо. Убиха проф. Калоянов, чувал съм от непотвърдени източници, че много добре се знае кой точно стои зад това, но арестувани няма. В последните две-три години три пъти съм чел в "Труд" за един и същи сценарий. Отиват една или две патрулки в циганската ма'ала да арестуват някого, слагат му белезници, излизат сто души с колове, камъни и го измъкват. :shock: Полицаите гърмят във въздуха един-два пъти, колкото да могат да избягат. На другия ден евентуално може да приберат един или двама души за по 24 часа и това е. Това е толкоз просто и логично... :shock: Циганските лидери подклаждат напрежението не по-малко от националистическите. МВР напълно отхвърли смешната версия на Цветелин Кънчев за вербуваното за пласьор момче от цигански произход и за шоколада, който завивал станиола в мармот... А Николай Големанов от "Труд" добре анализира изказването на друг лидер, което беше нещо в духа на: "Ще видите вие какво ще стане сега!" - "в най-добрия случай песимистично пророчество, в най-лошия директно подстрекателство" - цитирам по памет.
castelo написа:Представете си как изглежда това пред европееца - някакви племена си чупят главите в малка държавица на тъмния Балкански полуостров. Аз бих се спукал от смях на такава новина. И бих се запитал "Боже, тези с нас ли са?"
Да, какво ли си казва холандецът? Тези хора няма да се оправят, докато не легализират тревата, евтаназията, хомосексуалните бракове и не обсъждат в публичното пространство идеята за създаване на партия на педофилите. :shock: :shock: :shock: Бóли ме шпека какво си мисли европеецът за нас (неевропейците???). За мен тези хора не са идеал.

Ето например какво става в момента в Гърция.
Гръцката полиция използва снощи сълзотворен газ срещу демонстранти, които хвърляха камъни и подпалиха кофи за боклук.
А ние нашите тук си ги пазим като писани яйца. :angel11: Не съм привърженик на Атака, не съм привърженик на БНС, не съм расист. Нямам нищо против негри, евреи, нито против когото и да е. Когато станат подобни проблеми (напоследък все по-често, за съжаление) изпитвам сдържана неприязън към тях не заради цвета на кожата им, не заради религията им, не заради езика им, а заради това, което са с пренебрежими изключения в моите очи. Паразитират на гърба на българския данъкоплатец, той им плаща социалните помощи, плаща им тока, защото те не го правят (дори пребиват добросъвестни хора, които решат да го направят, спомнете си "Столипиново"!), строи им панелки, които те превръщат в кочини и след 10 години вече не стават за нищо. Същевременно отказват работа със заплата 400-500 лв. от социалните бюра. :? Най-важното е, че говорим най-вече за здрави и прави млади хора, които просто не искат да работят и това е. Един приятел ми е разправял как баба му си взела пенсията, но забравила да си плати тока и на другия ден той бил спрян. :? Мисля, че се сещате какво имам предвид. За мен перфектният сценарий не е създаването на концлагери, ако съм оставил някого с такова впечатление. За мен перфектният сценарий е етнически мир, партии като ДПС, Атака, БНС, както и скинърски организации да не съществуват и никога да не са съществували, интеграция на циганите, но за целта те трябва да го поискат, а това не виждам как би могло да стане! Очевидно е, че има хора, които делят циганите от българите, но и те сами се делят! А едно такова деление е безумно само по себе си, не сме ли всички с български паспорт? И не на последно място - законът да важи за абсолютно всички с еднаква сила! Защото си мисля, че ако законът се спазваше по-стриктно към тях, нямаше да се стигне до ситуации, в които те без никакъв страх от закона си ходят с брадвите и косите по улиците и викат знаете какво. Ситуации, в които се заканват публично и директно да отмъстят на принципа "око за око, зъб за зъб". А окото в случая е смъртен случай... Следва да направя уточнение, че ще съм против всяка проява на гражданско неподчинение, независимо от страна на кого е!
Благодаря за вниманието.
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

Калев, съгласна съм с всичко, което каза, но за интеграция специално на циганите изобщо не може да става дума. Хора, които правят по безумно много деца заради социалните помощи; които не смятат, че имат някакви задължения към държавата, но в замяна на това не спират да искат от нея и да си търсят не знам си какви права. Ужасно ме хваща яд, като чуя, че ЕС е отпуснал еди си колко милиона евро за построяване на жилища за циганите. Дали заслужават да получат нови жилища просто ей така? Но защо не? Ще ги разрушат, а ЕС ще отпусне още пари и ще им подарят нови!
Не съм расистка, но своеволията на циганите и специалното внимание, което държавата им отделя, наистина ме дразнят!
И все пак мисля, че създаването на такава гвардия е пълен абсурд! Банда слабоумници ще си играят на стражари и апаши! По-добре държавата да се вземе в ръце и да направи нещо по въпроса с ентическото напрежение. "Гвардията" единствено би влошила положението! :roll:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Съгласен съм за интеграцията. Може би не се изразих правилно. Имах предвид, че за мен идеалният сценарий е пълната интеграция на ромите в обществото (това е пълна утопия, наистина), но не по дискриминационен за българите начин. Т.е. ако един циганин е по-кадърен в нещо от един българин, не трябва той да не бъде назначаван заради цвета на кожата си. Но ако един българин е по-кадърен от един циганин в нещо, той не трябва да бъде ощетяван, само за да покажем на другите колко сме толерантни. И цялата тази работа с интеграцията просто няма как да стане заради манталитета им, доказват го ежедневно. И си е точно дискриминационно спрямо българите да строят блокове специално за цигани. Няма ли българи, които имат нужда от жилище? Те (убеден съм) няма да превърнат блока в клоака за 5 години.
Създаването на гвардия е безумие, да. Положението ще стане още по-зле.
Изображение
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Е щом смяташ, че създаването на гвардията е безумие, защо си загуби времето да ме цитираш 2 пъти и да развиваш такъв дълъг пост? :shock: Аз не защитавам циганите, патил съм си неведнъж от тях. Не казвам, че на запад си нямат проблеми, разбира се, че имат. Но мен ме интересува най-вече България и не искам тя да е място, където нещата се решават с вили и лопати. :) Смятам, че историята многократно е доказвала, че по този начин не се постига кой знае какво. И уличните кучета в София са били изтребени еди коя си година, но днес пак са на всеки ъгъл :wink: Като счупим главите на циганите, няма да ги оправим. Както се казва - щеше да е комично, ако не беше трагично.
marrylin написа:По-добре държавата да се вземе в ръце и да направи нещо по въпроса
Не смятам, че интеграция на циганите е утопия. Поне на част от тях.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

Castelo, на много малка част от тях! :wink:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
От дъжд на вятър
Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)

Мнение от БАН ЗА СПАМЕРИТЕ »

циганите никога няма да се интегрират,дори и да го поискат.в момента в БГ има прекалено много партии които печелят от тях.никои управляващ няма да направи такова нещо.а ние умело вървим към края на дупката.може да не е след 5 или 10 години но съм убеден че ще доживея гражданска воина.явно трябва да стигнем до нулата за да започнем начисто и отначало.в краина сметка на толерантния българин ще му прекипи и тогава ще направи нещо което го умее по природа.а то е да се освобождава от тиранията.каде са Левски,Раковски,Ботев и др да видят как ние съсипваме техния труд.незнам дали съм расист но в сегащната ситуация за циганите в БГ ми пука толкова колкото за лаиното което сера всеки ден.за мен тези същества не са показали че са достоини за уважение,а още по малко в помощ на държавата ни.
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
Аватар
MissDi
Паисий

Мнение от MissDi »

ако не ние ,те нас !
В бирата се крие силата, във виното мъдростта, а във водата - микробите!
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

castelo написа:Е щом смяташ, че създаването на гвардията е безумие, защо си загуби времето да ме цитираш 2 пъти и да развиваш такъв дълъг пост? :shock:
Постът като цяло беше с цел да изразя мнението си по темата, а цитатите от поста ти - за да изразя несъгласието си с тях. :)
Изображение
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Berserker, Hitler Jugend също са били с кафеви ризи и черни вратовръзки. disgust
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Derek написа:Berserker, Hitler Jugend също са били с кафеви ризи и черни вратовръзки. disgust
Ризите на Гвардията не са кафяви... :wink:
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Абе Рсате нали ми беше съсед. Наемаше цигани да му работят на къщата.
Аватар
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
От дъжд на вятър
Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)

Мнение от БАН ЗА СПАМЕРИТЕ »

че много ясно че ще ги наема,нямам пари иначе щях да им плащам да ми лъскат маратонките с език
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Днес попаднах на новина, че в Унгария крайнодясната партия "Jobbic" е създала подобна гвардия от 56 обучени бойци, на чиито униформи имало нацистки символи. Малцинствата начело с евреите и циганите призовали за забрана на формированието.

Ем... какво да коментирам...
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Публикувай отговор

Обратно към “България”