Гласът, който НЕ понасяте

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Hide_in_Rainbow написа:Явор,рокът не е само грачещи, пресипнали, крещящи и задгробни гласове.Има такива гласове в рока,които завинаги ще останат еталон за красив глас.
По темата-дразнят ме гласовете на Justin Timberlake и на повечето фолк певици.
То сигурно не е само такива, но аз по улицата и други места само такива чувам...
phoebe написа:
явор написа:Аз не понасям сякакви грачещи, пресипнали, крещящи и задгробни гласове на всички изпълнители от рока, метъла и там не знам какво още...
Да, знам, че не заслужаваш да ти отговарям, но - толкова и си слушал рок, пайнерчо.
Аз няма гласове, които не понасям, но има такива, които са ми неприятни - някои пайнерки, Софи (но не всичко нейно), Nelly Furtado, за други в момента не се сещам.
А теб като те дразнят гласовете на пайнерки, даваш ли си сметка, че половината са учили народно пеене при едни от най-добрите професионалисти в България... и освен това повечето са тръгнали от народната музика...

За мен един глас трябва да бъде хармоничен... затова и не ми харесват изброените стилове...
И не знам за кой път трябва да повторя, но аз харесвам най-много rnb и после идва чалгата!
ето някои от любимите ми парчета:
http://www.zazz.bg/play:a16e8a53
http://www.zazz.bg/play:cb3b36a3
и една песен от чалгата: http://www.zazz.bg/play:f356b06b /пробвайте да оцените гласа, а не съпровода/
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

DaNce_ написа:

Някой от фолк- певиците като Теодора
Няма да се разберем с тебе така :D
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Теодора пее уникално народна музика..Слушал съм я при Слави! :)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Честно казано, да земе да се съсредоточи върху народната :lol: :lol: :lol: :lol:

Не бе виж сега, определено гласът и не е ангелски, обаче пък много си подхожда с парчетата и ... гАси тока, ... хит си за жените Оор-Ги-Наа-Лен :lol: :lol: :lol: :lol:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

явор написа:и една песен от чалгата: http://www.zazz.bg/play:f356b06b /пробвайте да оцените гласа, а не съпровода/
Десислава притежава един от най-добрите гласове в съвременната българска музика, но си пропилява таланта с тези чалги (има и още няколко такива певици)

Още не мога да понасям поп и джаз изпълненията на Нина Николина и Калин Вельов.
la consolation des arts...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Hide_in_Rainbow написа:Явор,рокът не е само грачещи, пресипнали, крещящи и задгробни гласове.Има такива гласове в рока,които завинаги ще останат еталон за красив глас.
мн е тъпо да да се изкажеш неподготвено

явор ти въобще имаш ли представа какво е рок?
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
tonia kostova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от tonia kostova »

високи, пискливи, с една дума-гнусни.
пример-Селин Дион, Марая Кери
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Престанете да се дразните с мен НЕОСНОВАТЕЛНО! Колко пъти да ви казвам, че това е популярната част от стиловете, която съм чувал... именно тя е лицето на тези стилове... Айде пусни ми някоя известна песен, която опровергава това!
Аз ви казах, какво е моето разбиране за хубав глас... толкова ли сте ограничени, че не разбирате, че хората могат да имат различен вкус от вашия!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

явор написа:Аз не понасям сякакви грачещи, пресипнали, крещящи и задгробни гласове на всички изпълнители от рока, метъла и там не знам какво още...
Колкото е вярно това за рока и метъла, толкова е вярно, че чалгата е музика с цигански и/или ориенталски ритми и текст, който единствено дебил може да усвои пълноценно. Разбираш ли какво имам предвид? :)
В рок такива гласове не можеш да срещнеш, в хеви метъла рядко, просто си има подразделения на метъла, за които това е характерно, но не е определящо за рока и метъла като цяло, каквото е наложилото се у много хора мнение.
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

За ограничение може да се говори, когато не обхващаш повечето неща от даден стил (както ти правиш, квалифицирайки сичко де що е китара и барабан като "задгробен глас"), а гледаш само части от него - предполагам си видял Lordi по телевизията и така.
А ако искаш да спрем да се "заяждаме" с теб "неоснователно", спри да ни даваш такива причини 8)
medicate, medicate
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

phoebe написа:За ограничение може да се говори, когато не обхващаш повечето неща от даден стил (както ти правиш, квалифицирайки сичко де що е китара и барабан като "задгробен глас"), а гледаш само части от него - предполагам си видял Lordi по телевизията и така.
Това се опитах да кажа, но май не успях. :lol:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Не понасям гласа на оная от Чернооките грахчета, дето пееше за някакви драми в най-противната песен, която съм слушал някога - Моите гърбици или каквото там беше.
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Яворе, Яворе, стига си позорил морската ни столица с простотиите си.
Повечето от пайнерките са учили не народно пеене, а свирки по околовръстното. Колко от тях имат глас, бе? Освен Преслава и Деси Слава, за други в момента не се сещам. Емилия я гледах в едно предаване и тя не пя, а буквално грачи! И повечето са като нея.
А да кажеш, че мразиш всички рокаджии и метъли, означава да отричаш приноса и таланта на групи като Queen и на гласове като Ronnie James Dio. Което може да го направи само глупак или музикално необразован тип.
А Джъстин може още 50 години да мяука на музикалната сцена, пак няма да го призная за изпълнител.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

На мен пък Justin ми харесва в някои песни. What comes around ебахти, какво толкова не и харесват хората... Глас, текст, визия, смисъл, друго какво може да се иска?
medicate, medicate
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

phoebe написа:На мен пък Justin ми харесва в някои песни. What comes around ебахти, какво толкова не и харесват хората... Глас, текст, визия, смисъл, друго какво може да се иска?
Самата песен не е отчайващо зле, но Джъстин я разваля, пее като прецицал. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”