Защо избрах да уча в България...

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
azzaro
Постоянно присъствие

Мнение от azzaro »

щото е евтино хахаха
не е важно да си...хахахах абе бягайте от тука с тези тъпи поговорки
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

икога не см мислила да уча в чужбина- не ми се живее далече от близки и прятели, а и нямам пари за това:)
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Са нали таксите паднаха с влизането ни в ЕС, ма като си помислиш че ще се чустваш чужденец там... все пак, тук сме се родили...
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Tokio Hotel написа:Са нали таксите паднаха с влизането ни в ЕС, ма като си помислиш че ще се чустваш чужденец там... все пак, тук сме се родили...
ама то и за живот там трябват пари...да беше само таксата...
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Моята идея да уча в чужбина живя 5 дни и умря преди седмица, но не заради пари.

Както писах на едно място, когато става дума за политика, международни отношения, всеки университет те учи на това, което е изгодно на държавата, която го спонсорира. Ако завърша МО в Англия, ще разсъждавам проанглийски, ако завърша в САЩ или АУБГ, ще мисля проамерикански и дори няма да усетя как е станало.
Затова си се върнах на първоначалния избор - СУ. Ако ще ми се прави пропаганда, то искам да е пробългарска.
Изображение
Paisii
В началото бе словото

Мнение от Paisii »

Boromir написа:
vasko написа:http://www.kadedaucha.com/?id=1326&aid=1216
Една златна реплика на Морган Фрийман от "Изкуплението Шоушенк" идеално пасва на тази статия.

"Same old sh*t, different date..."

Кучетата си лаят...

Но аз мога да кажа едно нещо - не всички излизат тъпи от гимназии, не всички влизат тъпи в университетите и излизат тъпи оттам. Който иска да учи, може да го прави свободно - информацията е навсякъде, важното е да се чете, слуша и помни. И ако се отдели малко от оползотвореното за плюене по безобразната образователна система време и същото се пренасочи към книгите, ефект ще има.

Факт е, че образователната система не помага за усъвършенстване. То кога ли го е правила. Но ако човек иска да се развива, тя не може да го спре. Може би това е и целта й - да не помага, но и да не пречи - просто да съществува, защото е "необходимо зло".
Абсолютно съм съгласен с теб!!!
Аватар
sweet_death
В началото бе словото

Мнение от sweet_death »

la_cazadora написа:Моята идея да уча в чужбина живя 5 дни и умря преди седмица, но не заради пари.

Както писах на едно място, когато става дума за политика, международни отношения, всеки университет те учи на това, което е изгодно на държавата, която го спонсорира. Ако завърша МО в Англия, ще разсъждавам проанглийски, ако завърша в САЩ или АУБГ, ще мисля проамерикански и дори няма да усетя как е станало.
Затова си се върнах на първоначалния избор - СУ. Ако ще ми се прави пропаганда, то искам да е пробългарска.
евала! и аз така мисля :wink:
Никой не умира девствен! Живота го слага на всички!
Аватар
tonia kostova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от tonia kostova »

мисля да изкарам година две тук и да се прехвърля във Франция, оттам искам да стана "пътуващ учител".тук я няма тази опция.ако ми се отвори възможност само....другия вариант е да завърща тук и да се преселя в Германия, ако там търсят учителка по френски...казаха ми че е популярен език и се учи в повечето училища там.И тук бих останала с удоволствие, но в хубаво училище, може би в езиков център....но да съм "пътуващ учител" ми стана мечта...
Изображение
Аватар
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
От дъжд на вятър
Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)

Мнение от БАН ЗА СПАМЕРИТЕ »

1.Защото съм убеден че СУ ще ми даде достатъчно добро образование
2.Защото България е моята Родина.може да съм чудак но не ми се излиза наван
3.аз не разбирам техния език,ако искат да ме опознаят трябва да научат български,щот аз нямам намерение да им изучавам езиците.
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

Защо избрах СУ пред МИТ и Харвард... ми не знам.. :lol:
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

Магистратура навън - да. Но следващите 4 години искам да ги прекарам в СУ. Да уча всичко на английски, да съм далеч от близките си... За момента това никак не ми звучи примамливо. :roll:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Нема бизнес -> Нема пари.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Richard B. Riddick написа:Щото няма пари за Харвард :idea: :lol: :lol:
Бе те да те земат мани парата.....
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

На мен пари да ми дават няма да отида там. 8)
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

la_cazadora написа:Моята идея да уча в чужбина живя 5 дни и умря преди седмица, но не заради пари.

RESPECT!
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”