Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Има хора, които са влезли поради ниските балове, но се възмущават колко ниски са баловете.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Tarantkof
В началото бе словото

Мнение от Tarantkof »

Дерек, това се казва лицемерие! :D
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Derek написа:Бавария, прав си, но тази година имаше доста промени в КСК на някои ВУЗ-ове. Доста фактори влиаят на резултатите - промяната на изпитната форма в част от университетите, предоставените нови възможности за образование и реализация на младите в чужбина след приемането на България в ЕС, повече бройки в специалностите, но и частичен отлив на кандидати в СУ. Така де, не е никак трагично...през 2004г. и др. например балът за Право(Р) е паднал до около 24,00 и 21,00.
това повлия на по-непопулярните специалности
има специалности, които винаги са си СИЛА
и за тях няма промени

затъпяваме яко
това, че преди години ни смятаха за едни от най-умните в света
си остана в миналото
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

баловете са ниски много и това изглежда мн още по-фрапиращо на фона на УНСС. повечето хора обаче не се сещат, че тестовете в УНСС не могат да се мерят с темите на СУ :P
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

rueva написа:баловете са ниски много и това изглежда мн още по-фрапиращо на фона на УНСС. повечето хора обаче не се сещат, че тестовете в УНСС не могат да се мерят с темите на СУ :P
не тестовете
университетите не могат да се мерят
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

Бавария написа:
rueva написа:баловете са ниски много и това изглежда мн още по-фрапиращо на фона на УНСС. повечето хора обаче не се сещат, че тестовете в УНСС не могат да се мерят с темите на СУ :P
не тестовете
университетите не могат да се мерят
и аз така мисля, но все пак говорим от кандидатстудентски поглед на нещата :]
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Derek написа:Има хора, които са влезли поради ниските балове, но се възмущават колко ниски са баловете.
Хаха тъй си е....
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Разбира се, че лесните тестове в УНСС вдигат бала там.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Ниските балове въобще не трябва да ви притесняват. Да не говорим, че това, че повече те бива да учиш, не означава, че ще си по-добър в професията си. В мойта специалност влязох с оценка 5.13, а последния влязъл е с 3-ка, ако има 6 от дипломата, ама какво толкова, аз се надявам, че са някви готини хора. Даже предполагам, че ги бива повече от мен. :) Кандидатстудентските изпити по биология не показват нищо друго, освен колко добре можеш да зубриш. Предполагам, че и с доста от другите предмети е така.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Че има някаква истина в това, има. Но когато виждаш един тотален срив на постигнатите резултати, започваш да си правиш някакви изводи, нали?! За съжаление тези изводи в случая са, че образованието ни запада. Това е, съжалявам.
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ

Мнение от mirchetu »

Че има срив в образованието, можех да ви го кажа и преди да видя резултатите. Само като са ми казвали как в някои вузове студентите изобщо не се вясват на лекции, не четат, пък избутват някакси, изобщо да му вземат парите, да му дават дипломата и да заминава. Но в някои от развитите страни се учи и още по-малко, пък после пак излизат с професия. За някои професии ти трябва само малко практика и си готов, не ти трябва да си учил почти нищо, но пък ти искат диплома и затова учиш.

Според мен понижаването на баловете има много общо с УНСС. На предварителните там много хора изкараха хубави оценки и се успокоиха, че ще си влязат исканата специалност и човек се отпуска, сяда да учи, но няма стимул и зарязва ученето. Аз като изкарах в СУ високата оценка много се отпуснах и преговарянето за МУ почти приключи, мозъкът ми просто отказа да приема информация, защото си викам "Ей го, влязох", даже като е специалност дет' не ме удовлетворява. Не се шашкайте, не е чак толкова лошо положението :thumbleft:
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

sedrik написа:...Tова е, съжалявам...
Мани, недей се тормози и съжалява, нищо не можеш да промениш :wink:
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Знам, че не мога, но винаги съм се интересувал от образованието ни и е доста тъжно като гледаш нещата, които се случват.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

sedrik написа:Разбира се, че лесните тестове в УНСС вдигат бала там.
Не са само тестовете...на първо класиране и в СУ бала беше сравнително приличен:) Но след второ се срина.Защо???(БТВ срина се и в ТУ).Явно хората дет са изкарали високи оценки на изпитите в СУ са ги изкарали и в ТУ и в УНСС и по-голяма част от тях са отишли в УНСС,а друга в чужбина.Но фрапиращото е, че тези хора с високи оценки са достатъчно малко за да баловете в два от най-добрите университета да се сринат:)
Бееееееее българска работа кво да се прави:)Ма няма много смисъл да продължим да го коментираме, че ще почнем да се повтаряме:)

Поздрави...
Аватар
snowy
В началото бе словото

Мнение от snowy »

Абе че са по-ниски баловете си е верно, ама това само като цяло. В МО например балът тази година е ПО-ВИСОК от миналата. Така че всичко си зависи от хората, които са кандидатствали. Пък и не ми се струва, че е чак толкова важна тая работа. Вътре си - ОК, ама в унито пак почваме от нулата...
Everything alters in the twinkling of an eye...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”