Минималните балове тази година - Трагедия!!!
Модератор: Boromir
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
това повлия на по-непопулярните специалностиDerek написа:Бавария, прав си, но тази година имаше доста промени в КСК на някои ВУЗ-ове. Доста фактори влиаят на резултатите - промяната на изпитната форма в част от университетите, предоставените нови възможности за образование и реализация на младите в чужбина след приемането на България в ЕС, повече бройки в специалностите, но и частичен отлив на кандидати в СУ. Така де, не е никак трагично...през 2004г. и др. например балът за Право(Р) е паднал до около 24,00 и 21,00.
има специалности, които винаги са си СИЛА
и за тях няма промени
затъпяваме яко
това, че преди години ни смятаха за едни от най-умните в света
си остана в миналото
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
не тестоветеrueva написа:баловете са ниски много и това изглежда мн още по-фрапиращо на фона на УНСС. повечето хора обаче не се сещат, че тестовете в УНСС не могат да се мерят с темите на СУ
университетите не могат да се мерят
Don't look back, 'cause you know what you might see
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
и аз така мисля, но все пак говорим от кандидатстудентски поглед на нещата :]Бавария написа:не тестоветеrueva написа:баловете са ниски много и това изглежда мн още по-фрапиращо на фона на УНСС. повечето хора обаче не се сещат, че тестовете в УНСС не могат да се мерят с темите на СУ
университетите не могат да се мерят
- mirchetu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
- Курс: втори
Ниските балове въобще не трябва да ви притесняват. Да не говорим, че това, че повече те бива да учиш, не означава, че ще си по-добър в професията си. В мойта специалност влязох с оценка 5.13, а последния влязъл е с 3-ка, ако има 6 от дипломата, ама какво толкова, аз се надявам, че са някви готини хора. Даже предполагам, че ги бива повече от мен.
Кандидатстудентските изпити по биология не показват нищо друго, освен колко добре можеш да зубриш. Предполагам, че и с доста от другите предмети е така.
Че има някаква истина в това, има. Но когато виждаш един тотален срив на постигнатите резултати, започваш да си правиш някакви изводи, нали?! За съжаление тези изводи в случая са, че образованието ни запада. Това е, съжалявам.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
- mirchetu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
- Курс: втори
Че има срив в образованието, можех да ви го кажа и преди да видя резултатите. Само като са ми казвали как в някои вузове студентите изобщо не се вясват на лекции, не четат, пък избутват някакси, изобщо да му вземат парите, да му дават дипломата и да заминава. Но в някои от развитите страни се учи и още по-малко, пък после пак излизат с професия. За някои професии ти трябва само малко практика и си готов, не ти трябва да си учил почти нищо, но пък ти искат диплома и затова учиш.
Според мен понижаването на баловете има много общо с УНСС. На предварителните там много хора изкараха хубави оценки и се успокоиха, че ще си влязат исканата специалност и човек се отпуска, сяда да учи, но няма стимул и зарязва ученето. Аз като изкарах в СУ високата оценка много се отпуснах и преговарянето за МУ почти приключи, мозъкът ми просто отказа да приема информация, защото си викам "Ей го, влязох", даже като е специалност дет' не ме удовлетворява. Не се шашкайте, не е чак толкова лошо положението
Според мен понижаването на баловете има много общо с УНСС. На предварителните там много хора изкараха хубави оценки и се успокоиха, че ще си влязат исканата специалност и човек се отпуска, сяда да учи, но няма стимул и зарязва ученето. Аз като изкарах в СУ високата оценка много се отпуснах и преговарянето за МУ почти приключи, мозъкът ми просто отказа да приема информация, защото си викам "Ей го, влязох", даже като е специалност дет' не ме удовлетворява. Не се шашкайте, не е чак толкова лошо положението
Не са само тестовете...на първо класиране и в СУ бала беше сравнително приличен:) Но след второ се срина.Защо???(БТВ срина се и в ТУ).Явно хората дет са изкарали високи оценки на изпитите в СУ са ги изкарали и в ТУ и в УНСС и по-голяма част от тях са отишли в УНСС,а друга в чужбина.Но фрапиращото е, че тези хора с високи оценки са достатъчно малко за да баловете в два от най-добрите университета да се сринат:)sedrik написа:Разбира се, че лесните тестове в УНСС вдигат бала там.
Бееееееее българска работа кво да се прави:)Ма няма много смисъл да продължим да го коментираме, че ще почнем да се повтаряме:)
Поздрави...
- snowy
- В началото бе словото
Абе че са по-ниски баловете си е верно, ама това само като цяло. В МО например балът тази година е ПО-ВИСОК от миналата. Така че всичко си зависи от хората, които са кандидатствали. Пък и не ми се струва, че е чак толкова важна тая работа. Вътре си - ОК, ама в унито пак почваме от нулата...
Everything alters in the twinkling of an eye...