искам, искам, ама няма...

Архив на теми от "Студентски живот".
Заключено
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

Oх, Nivea, колко се измъчих .... :sleepy3: :sleepy1:

И така, ето какво направих за да реша проблема: първо потърсих Айнщайн, трудно беше, но успях да му намеря скайпа...; второ - 25 минутен разговор с него и сякаш стигнахме до някакъв извод...

Ето как разсъждавахме:

Ако приемем времето за четвърто измерение значи то има начало и край, разбира се определени от безкрайни редици. Като начало ще приемем - безкрайност, а като край + безкрайност.
Вече започваме да възприемаме времето като една функция. Трябва да опитаме да ограничим тази ф-я или да намерим интервал (или точка), в който тя не съществува.

Остава да кажем каква е ф-ята на времето и къде тя не съществува. Първо може ли да е линейна - може и да може, но не мисля. Дори и Айнщайн ме подкрепи тук като изказа една своя теория. А тя е всеизвестна. Отнася се за т. нар. червоядници. Това са места от пространството, в които то е изкривено. Да си представим че два сегмента от това пространство са до толкова "изкривени", че се докоснат. Какво се получава тогава: имаме 2 точки от пространството с еднакво време може би... Т.е. ф-ята на времето не само че не е линейна, а дори не може да бъде определена. В този ред на мисли трудно ще определим, а може би и не можем, ф-ята на времето... Но дали самата ф-я е нужна...

Тъкмо с Айнщайн се бяхме отчаяли и тогава той каза (по-точно написа, тъй като използвахме чат) нещо велико: "Всичко зависи от времето, но то от какво зависи"... Може би от нищо, но едва ли. Започнахме да мислим кога времето е невъзможно...

Тогава аз изцепих великото: "Може би когато няма нищо, т.е. просто не съществува нещо което да зависи от времето и тогава може би времето ще е ненужно и ще съществува вариант то да липсва, с което времето просто спира" (Велико, нали!!!). А под "нищо" се разбира "липсва материя и енергия"!

Сега проблема вече е "Къде няма материя?"...

Както знаем Айнщайн се занимава с основни проблеми от науката "космология", в своите трудове той засяга и времето, и пространството, и материята, и енергията... Ето защо очаквах отговор от него на въпроса ми: "Та, къде няма нищо?"... И разбира се той ми отговори, а аз дори не го и питах защо така мисли. Примам всичко изказано от неговите уста на доверие с основателни причини. Та неговият отговор беше: "Във вакуума!"

Като заключение с Айнщайн стигаме до следното:

И така, щом във вакуума няма материя => няма какво да зависи от времето и => то е ненужно => може и да липсва => спряло е!
Така открихме интервал/точка, в който ф-ята на времето (без да се интересуваме от това каква е тя) е прекъсната! Точно това и търсихме!!!

Nivea, може би отговора на твоят въпрос "Как ще спрем времето?" е "Като се вакумираме!"

Благодаря на всички, които отделят време да прочетат горното. Автори на тази едновременно велика и абсурдна идея сме аз и един мой съученик; завършили сме тази година МГ "Баба Тонка", Русе. Велики физици с велики идеи сме!!!
Аватар
techeto
Пишете, о, братя

Мнение от techeto »

Имам един въпрос: Нали когато пуснем едно перо и един камък те падат с еднаква скорост, значи ако във вакуум времето е спряло не би трябвало да падат въобще, нали? Ими поне аз го разбирам така, сигурно нещо греша, все пак по физика съм бил най-зле, но да питам все пак

П.П Браво зо написаното :)
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз

Мнение от Fed »

Ох, ами и аз не знам точно какво трябва да се възприема под спиране на времето... :lol:
Но все пак целта ми беше да измисля нещо забавно, смешно, което да изглежда горе долу "истина"...
Мисля че се е получило. :roll: :wink:
Аватар
techeto
Пишете, о, братя

Мнение от techeto »

Определено се е получило :)
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз

Мнение от Fed »

Благодаря! Дано не си единствения, който ще го прочете!!! :wink:
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

браво, Fed!:) наистина ми беше интересно да прочета това творение
la consolation des arts...
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз

Мнение от Fed »

И на тебе ти благодаря! :wink:
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Бе искам ама няма ;)
Изображение

Изображение
Аватар
Nivea
Постоянно присъствие

Мнение от Nivea »

фед нямам думи просто . много добре се е получило. малко са нещата, който чета и успяват да ми грабнат вниманието веднага ,твоето творение прикова вниманието ми. това с скайп и айнщаин носи някакъв заряд . мога само още нещо да добавя keep walking :) :) :) :wink:
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
Аватар
phantom
В началото бе словото

Мнение от phantom »

Бе искам ама няма ;)
какво по точно искаш
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

phantom написа:
Бе искам ама няма ;)
какво по точно искаш
Едно Ферари с цвят червен... а вътре гадже с бронзов тен
:lol:
la consolation des arts...
Аватар
Lesash
Драскач

Мнение от Lesash »

Искам,искам,искам ... :roll: :( :cry:
Life is not measured by the number of breaths we take but by the number of moments that take our breath away
Аватар
Nivea
Постоянно присъствие

Мнение от Nivea »

свирука си :sunny: искам да съм негър в щата алабама

искам много искам ,мога и да пискам

някой ако иска давам ноти
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
Аватар
phantom
В началото бе словото

Мнение от phantom »

Искам,искам,искам ... :roll: :( :cry:
още ли го мислиш - кажи първото което ти дойте на ум
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз

Мнение от Fed »

Nivea написа:фед нямам думи просто . много добре се е получило. малко са нещата, който чета и успяват да ми грабнат вниманието веднага ,твоето творение прикова вниманието ми. това с скайп и айнщаин носи някакъв заряд . мога само още нещо да добавя keep walking :) :) :) :wink:
Nivea, благодаря ти! Все пак ти беше причина да го напиша!:D
Заключено

Обратно към “Студентски живот - АРХИВ”