Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

Cassie написа:
бръм бръм написа:е само ако съобразим че догодина кандидатите трябва да са още по-малко, а според приетата от министъра програма университетите ще могат да увеличат пак местата си, то само от това следва баловете да бъдат по-ниски. Това се оказа една от причините тази година и нашите да са ниски.
Нека да си увеличават местата и да падат баловете - в това няма нищо лошо, даже напротив - надявам се да се наложи и в България системата "влизаш лесно - излизаш трудно", т.е. почти всеки да може да влезе, но само тези, които заслужават да завършват, а не "с 300 зора, пот и кръв влизаш и после - леж"...
Ако се наложи споментата вече система съм сигурна, че вече няма да го има тва всеки да иска да учи висше, щото му звучи мн лъскаво :roll:
мда и ти си права.. добре е да се наложи, но за да се стигне до това ниво образователната система трябва да премине през доста промени което ще отнеме много време, а и като гледам никой не му пука нито за държавата нито за образоанието и прочие.
дрън дрън
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика
Курс: завършил

Мнение от Cassie »

Tarantkof написа:Ами просто изведнъж всичките институти взеха че се прекърстиха на университети. И народонаселнието си намери извинение да се чупи от село и да бачка като обслужващ персонал в София- т.е да учи висше :)
П.С. А и сме си мързеливи
За другите нз, ама аз лично съм мързелива :oops: :?
Кофти, ама има оправия, поне за себе си знам... :wink:
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Сички сме мързеливи....
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

Системата "влизаш лесно, излизаш трудно" не ми се струва много реална за България! Докато не се намери някой свястен министър да изработи стратегия, ще продължаваме с опитите да имитираме западния модел без да бележим какъвто и да е напредък. :?
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

marrylin написа:Системата "влизаш лесно, излизаш трудно" не ми се струва много реална за България! Докато не се намери някой свястен министър да изработи стратегия, ще продължаваме с опитите да имитираме западния модел без да бележим какъвто и да е напредък. :?
Какъв по-добър министър от Вълчев...той е моя личен фаворит...сравнение с тея от миналите години е великан !!!
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

ами в су влизаш трудно и излизаш лесно...ако го направят дасе влиза лесно, едва ли ще се завършва по по-различен начин...т.е. лесно!
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика

Мнение от Cassie »

benitabeni:) написа:ами в су влизаш трудно и излизаш лесно...ако го направят дасе влиза лесно, едва ли ще се завършва по по-различен начин...т.е. лесно!
Тва е въпроса де - ако го направят да се влиза лесно, ще го направят да се излиза трудно :arrow: логично
Иначе къв е смисъла?! :shock:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Много задълбахте...
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

uktc написа:Много задълбахте...
a mnogo..moje i o6te :)
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

benitabeni:) написа:
uktc написа:Много задълбахте...
a mnogo..moje i o6te :)
Намерила си на кой да го кажеш...
Все едно да учиш овчар как се пасат овци.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Може и да е тъжно, но няма нищо изненадващо в плачевно ниските балове. Местата са увеличават, кандидатите намаляват, какво друго се очакваше?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
jorost
В началото бе словото

Мнение от jorost »

AzoN написа:

Дам, има много хора, които не са за СУ, а са влезли на магия или и те без да знаят как.. като че ли днес, когато се записвах, се убедих още повече в това. Това вече наистина е огорчаващо...
Кой си , за да каэваш кой е и кой не е за СУ
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

jorost написа:
AzoN написа:

Дам, има много хора, които не са за СУ, а са влезли на магия или и те без да знаят как.. като че ли днес, когато се записвах, се убедих още повече в това. Това вече наистина е огорчаващо...
Кой си , за да каэваш кой е и кой не е за СУ
Ми принципно не е въпроса в тва кефи ли ни или не че се влиза със толкоз ниски балове...Ама земи погледни мааалко по мащабно на нещата. Не става въпрос саммо за СУ, а и за ТУ и редица други унита...По мои данни само в УНСС са горе долу запазили баловете.Ама тези ниски балове говорят само за западането на образованието...което е доста лошо според мен.Няма нищо лошо да се влиза с ниски балове ама ако нещата са такива и догодина сигурно ще направят цялото образование да се плаща кат в НБУ и без изпити и ше си е*е да не казвам кое...
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

К'во се тюхкате толкова не знам.
Гледайте на вас да ви е добре и да не ви пука за другите и за качеството на образованието!
Нали знаете: "Вънка нек' си вали, я съм си на сушина".
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

То хубаво на нас да ни е добре, но тази година баловете наистина се сринаха. За някои от специалностите, балът ми беше с 4-5 единици повече от минималния, което ми е по-скоро неприятно, отколкото да ме радва! :?
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”