Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
бръм бръм написа:е само ако съобразим че догодина кандидатите трябва да са още по-малко, а според приетата от министъра програма университетите ще могат да увеличат пак местата си, то само от това следва баловете да бъдат по-ниски. Това се оказа една от причините тази година и нашите да са ниски.
Нека да си увеличават местата и да падат баловете - в това няма нищо лошо, даже напротив - надявам се да се наложи и в България системата "влизаш лесно - излизаш трудно", т.е. почти всеки да може да влезе, но само тези, които заслужават да завършват, а не "с 300 зора, пот и кръв влизаш и после - леж"...
Ако се наложи споментата вече система съм сигурна, че вече няма да го има тва всеки да иска да учи висше, щото му звучи мн лъскаво
мда и ти си права.. добре е да се наложи, но за да се стигне до това ниво образователната система трябва да премине през доста промени което ще отнеме много време, а и като гледам никой не му пука нито за държавата нито за образоанието и прочие.
Tarantkof написа:Ами просто изведнъж всичките институти взеха че се прекърстиха на университети. И народонаселнието си намери извинение да се чупи от село и да бачка като обслужващ персонал в София- т.е да учи висше
П.С. А и сме си мързеливи
За другите нз, ама аз лично съм мързелива
Кофти, ама има оправия, поне за себе си знам...
Системата "влизаш лесно, излизаш трудно" не ми се струва много реална за България! Докато не се намери някой свястен министър да изработи стратегия, ще продължаваме с опитите да имитираме западния модел без да бележим какъвто и да е напредък.
marrylin написа:Системата "влизаш лесно, излизаш трудно" не ми се струва много реална за България! Докато не се намери някой свястен министър да изработи стратегия, ще продължаваме с опитите да имитираме западния модел без да бележим какъвто и да е напредък.
Какъв по-добър министър от Вълчев...той е моя личен фаворит...сравнение с тея от миналите години е великан !!!
benitabeni:) написа:ами в су влизаш трудно и излизаш лесно...ако го направят дасе влиза лесно, едва ли ще се завършва по по-различен начин...т.е. лесно!
Тва е въпроса де - ако го направят да се влиза лесно, ще го направят да се излиза трудно логично
Иначе къв е смисъла?!
Дам, има много хора, които не са за СУ, а са влезли на магия или и те без да знаят как.. като че ли днес, когато се записвах, се убедих още повече в това. Това вече наистина е огорчаващо...
Дам, има много хора, които не са за СУ, а са влезли на магия или и те без да знаят как.. като че ли днес, когато се записвах, се убедих още повече в това. Това вече наистина е огорчаващо...
Кой си , за да каэваш кой е и кой не е за СУ
Ми принципно не е въпроса в тва кефи ли ни или не че се влиза със толкоз ниски балове...Ама земи погледни мааалко по мащабно на нещата. Не става въпрос саммо за СУ, а и за ТУ и редица други унита...По мои данни само в УНСС са горе долу запазили баловете.Ама тези ниски балове говорят само за западането на образованието...което е доста лошо според мен.Няма нищо лошо да се влиза с ниски балове ама ако нещата са такива и догодина сигурно ще направят цялото образование да се плаща кат в НБУ и без изпити и ше си е*е да не казвам кое...
К'во се тюхкате толкова не знам.
Гледайте на вас да ви е добре и да не ви пука за другите и за качеството на образованието!
Нали знаете: "Вънка нек' си вали, я съм си на сушина".
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
То хубаво на нас да ни е добре, но тази година баловете наистина се сринаха. За някои от специалностите, балът ми беше с 4-5 единици повече от минималния, което ми е по-скоро неприятно, отколкото да ме радва!