Request: Магистратури за 2007/2008

Публикувай отговор
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Request: Магистратури за 2007/2008

Мнение от MissMarple »

Интересувам се от магистърските програми на СУ и както винаги информацията е твърде непълна, моля ако някой знае нещо конкретно или дори кога излиза сборникът, както и какво представляват въпросните 'събеседвания', да ме осветли по въпроса!

P.S. кога се очертава връчването на дипломите на ФКНФ за випуск 2006/2007 (за завършилите филолози през юли като мен)?

Благодарности! :)
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Ех, и на мен ми се ще да се осведомя онлайн...
А връчването на дипломите, за миналогодишните завършващи беше този април... Може и по-рано да се изтегли дипломата, но не съм запознат как става.
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Предполагам че новите справочници излизат към началото на другия месец, иначе аз имам справочник от преди две години и не вярвам нещата да са се променили кой знае колко :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MissMarple »

аз лично се питам какви са тези изпити за магистратури за неспециалисти, като повечето изискват подготовка по самия предмет, който се изучава в програмата, а така някак си не е честно :) знам как приемат магистри в нашите филологически програми и съвсем не ги измъчват с да кажем историческа граматика :lol:
Never give up on the good times!
Аватар
SolarSystem
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SolarSystem »

http://forum.uni-sofia.bg/english/MA/ma.htm

информация за магистратурите, които предлага катедрата по Англицистика и американистика
If you can't convince them, confuse them!
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MissMarple »

сърдечни благодарности :)
Аватар
SolarSystem
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SolarSystem »

Като споменахте по-горе дипломи, ми хрумна друг въпрос: Кога връщат дипломите за гимназиално образование, с които се кандидатства за първи курс? Доколкото си спомням на мен моята ми я взеха и не са ми я връщали. Дават ги заедно с дипломите за бакалавър или може да си я поискаш по-рано преди да си завършил?
If you can't convince them, confuse them!
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

SolarSystem написа:Като споменахте по-горе дипломи, ми хрумна друг въпрос: Кога връщат дипломите за гимназиално образование, с които се кандидатства за първи курс? Доколкото си спомням на мен моята ми я взеха и не са ми я връщали. Дават ги заедно с дипломите за бакалавър или може да си я поискаш по-рано преди да си завършил?
Връщат дипломата за средно образование когато подаваш документи за явяване на държавен изпит.
Някой знае ли дали излезе вече справочника за магистратурите и кога са сроковете за подаване на документи?
ИзображениеИзображение
HMH
В началото бе словото

Мнение от HMH »

Някой знае ли дали излезе вече справочника за магистратурите и кога са сроковете за подаване на документи?
Вчера ходих, но още не е излязъл. Казаха да го търсим най-вероятно в началото на септември.
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

HMH написа:
Вчера ходих, но още не е излязъл. Казаха да го търсим най-вероятно в началото на септември.
Мерси!
Значи сме в процес на очакване.
ИзображениеИзображение
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MissMarple »

а за общежитията при магистрите някои знае ли как се процедира?ако не си в същата специалност и изобщо трябва да се запишеш до 21 септември или това си остава само за бакалаври?
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

Правилникът за прием излезе днес. Ето линк:
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/magister.html
А някой знае ли дали излезе и справочника? Аз ходих в петък до Ректората и ми казаха в началото на септември. Та ако някой е ходил днес до Ректората и случайно е разбрал нещо друго нека да каже.
ИзображениеИзображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

аз ще ходя утре и ще питам, но честно казано не ми се купува цял справочник за две определени магистратури.ще бъда благодарна на някой само после да каже сроковете за кандидатстване, друго не ми трябва почти :roll:
Като птичка в небесата :)
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

sientelo написа:аз ще ходя утре и ще питам, но честно казано не ми се купува цял справочник за две определени магистратури.ще бъда благодарна на някой само после да каже сроковете за кандидатстване, друго не ми трябва почти :roll:
Сроковете за подаване на документи ги пише в правилника. Можеш да ги видиш на линка. А датите за изпитите трябва да ги каже всяка катедра. Но това по-нататък ще стане ясно. Смятам, че при подаването на документите вече би трябвало да са ясни. А някой знае ли колко е таксата при подаване на документите? Дали е както при кандидат- студентите тази година т.е по 20лв или при нас ще е по-висока? А и дали се плаща една такса, независимо на колко събеседвания ще ходиш? В воя факултет все още се мотат с магистратурите. В момента на дневен ред са поправителната сесия и колегите, които не си взеха държавния и сега трябва да ходят на 19-ти. То така и трябва, но можеха да разлепят някаква информация пред учебен отдел, а не да ми казват "минете в средата на месеца".
ИзображениеИзображение
kolejkata
В началото бе словото

Мнение от kolejkata »

Здравейте на всички след "дългата" ваканция!пак е време за сблъсък с отделите "Студенти" и "Учебен".искам да питам тези изпити за магистратура истински изпити ли са-писмени ли са,устни ли са,трябва ли да се готвим като за сериозен изпит или влиза само каквото се иска за държавния.сигурно има конспекти в справочника,но ако някой знае нещо повече,help pls!!!питам конкретно за БФ-то-Биотехнологии.мерси предварително!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”