Археология

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ехххх, първата практика, като си спомня че това беше преди цели 4-ри години :lol: :arrow: та първата ми практика беше жестока, бяхме с доц.Лещаков първо на с.Баня , Новозагорско временно за няколко дни, но като си спомня само какъв лукс беше базата 8) после се преместихме на Дядово, и тази база много си я обичам и бяхме първите които копахме на Сокол.С две думи беше страхотно, а вечерите бяха още по-култови, но ти имаш представа ,де.БТВ, познавам няколко човека от твоя курс и ви стискам палци, щото 3-ти курс е най-тегаво и трудно :wink: И да те питам случайно да знаеш кога ще ви е поправката по тракийска археология при доц. Стоянов, кой септември ще да е :roll: Айде , наздраве и успешна година после, пък аз продължавам да се мъча над океана от материали за държавния изпит :twisted:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Извинявайте, че се намесвам тук, където не ми е работа да пиша, ама ми стана много интересен един преподавател от ИФ, при когото със сигурност в някой курс сте имали лекции; той се казва Георги Мавров - та бихте ли споделили някакви отзиви за него и с какво точно се занимава той в историческия факултет. :wink:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Този господин нито съм го чувала, нито ми е предавал и май не предава на археолози доколкото ми е известно.Питай историците по-добре :idea:
Аватар
Пишете, о, братя
Курс: четвърти

Мнение от www »

Circle Line написа:Извинявайте, че се намесвам тук, където не ми е работа да пиша, ама ми стана много интересен един преподавател от ИФ, при когото със сигурност в някой курс сте имали лекции; той се казва Георги Мавров - та бихте ли споделили някакви отзиви за него и с какво точно се занимава той в историческия факултет. :wink:
Мавров ми преподаваше в първи курс, първи семестър - "Полева консервация и реставрация на археологически обект" (не съм напълно сигурен за името на предмета, но беше нещо подобно)
Аз лично бях много доволен и от предмета и от изпита (най-лесният ми изпит), но и той човека си каза, че има хора които учат за реставратори и че няма да ни напряга много ;). От нас се иска просто да знаем какво трябва да направим или да не правим на обекта, когато намерим находка.Както и основни "техники" за реставрация на метали(бронз,злато,сребро ...) стъкло; дърво ; камък ; керамика ...
Аватар
Пишете, о, братя

Мнение от www »

Circle Line написа:Извинявайте, че се намесвам тук, където не ми е работа да пиша, ама ми стана много интересен един преподавател от ИФ, при когото със сигурност в някой курс сте имали лекции; той се казва Георги Мавров - та бихте ли споделили някакви отзиви за него и с какво точно се занимава той в историческия факултет. :wink:
Мавров ми преподаваше в първи курс, първи семестър - "Полева консервация и реставрация на археологически обект" (не съм напълно сигурен за името на предмета, но беше нещо подобно)
Аз лично бях много доволен и от предмета и от изпита (най-лесният ми изпит), но и той човека си каза, че има хора които учат за реставратори и че няма да ни напряга много ;). От нас се иска просто да знаем какво трябва да направим или да не правим на обекта, когато намерим находка.Както и основни "техники" за реставрация на метали(бронз,злато,сребро ...) стъкло; дърво ; камък ; керамика ...
Аватар
Пишете, о, братя

Мнение от www »

sientelo написа:И да те питам случайно да знаеш кога ще ви е поправката по тракийска археология при доц. Стоянов, кой септември ще да е :roll: Айде , наздраве и успешна година после, пък аз продължавам да се мъча над океана от материали за държавния изпит :twisted:
За съжаление знам - 10 септември :( . Тази година от 45 човека само 1/3 го взеха изпита и аз не съм от тях .
Успех и на теб на държавния изпит.
Аватар
Пишете, о, братя

Мнение от www »

sientelo написа:И да те питам случайно да знаеш кога ще ви е поправката по тракийска археология при доц. Стоянов, кой септември ще да е :roll: Айде , наздраве и успешна година после, пък аз продължавам да се мъча над океана от материали за държавния изпит :twisted:
За съжаление знам - 10 септември :( . Тази година от 45 човека само 1/3 го взеха изпита и аз не съм от тях .
Успех и на теб на държавния изпит.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

да, ясна ми е картинката с тракийската археология, не пускат лесно на първата сесия, но после на септември хич няма да ви е трудно, ще се оправите.Аз затова сега го обмислям варианта с повишителния,че и без това ще ги уча тези работи за държавния,но ще видя.Ако седнеш стабилно да учиш за около 10 дена максимум си готов.Успех и на вас с изпита и не се притеснявайте :wink:
Аватар
jully
В началото бе словото

4estito na spe4elilite!!!

Мнение от jully »

:roll: 4estito na vsi4ki novoprieti studenti po Arheologia...niama da syjaliavate ,bydete sigurni..e ako ste vlezli v tazi specialnost samo za6toto ne vi e stignal nala za Politologia ili publi4na administracia si e va6 problem....
no i az minalata godina po tova vreme biah neorientirana to4no kakvo me o4akva,no sega sum super 6testliva zaradi tova 4e sym v Su,zatova ,4e u4a Arheologia,zaradi tova ,4e se zapoznah sys syper gotini hora!Kolegi,obi4am Vi!Ako imate vyprosi neiasnoti,pitaite,znam kakvo e vyv na4aloto.....
Аватар
jully
В началото бе словото

ps

Мнение от jully »

Ne vi e stignal bala...obyrkah...se
Аватар
Narsil
В началото бе словото

Мнение от Narsil »

Мен пак много ме е яд че съм писал археологията след историята :( ама така е като ходих да си пиша специалностите си без избрал 4 и след това ги надрасках как ми падне. за съжаление археологията ми е 5-та а на историята бала и е доста по нисък.
Въобще не съм полицай, господин пиян!!!
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

леле и аз съм на поправка при Тотко Стоянов, но аз сама реших да се откажа, защото материала беше мн наистина много
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

да, Тракийската археология е един от най-обемните изпити в цялото следване, но после идват и по-страшни.Хубавото поне е че нещата са доста по разбираеми.Успех на всички колеги и продължавайте все напред :wink:
Аватар
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
От дъжд на вятър
Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)

Мнение от БАН ЗА СПАМЕРИТЕ »

арее иманяри каде отидохте бе,никви ви няма :(
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

покрили сме се окопите и чакаме да дойде сезона :lol:
Заключено

Обратно към “ИФ”