Тема за възхвала на всеки друг град освен София

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

radja написа:
Хората са различни,лишени са от изнервеността,предразсъдъците и може би изцяло манталитета от този на софиянци
ето какво не му харесвам на този град.
True, true...
Ira_dei написа:Варна-морската столица,вторият град по население след София(задминахме Пловдив,това е по най-нова информация). Имаме страхотни кроасани Браво,които ги няма в София,страхотни джобове,които също не ги предлагат тук.Веригата Хепи и Пикадили са варненски.И рибата която ядем е оттам(е не само оттам).Вива ла Варна!!!

ама много си забавен, честно! :lol:
Изображение
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Стига..
Варна е прекрасна, обичам я и ще ми липсва страшно много.
Но.. голяма част от варненци са комплексари..
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Cosa~Nostra написа:Стига..
Варна е прекрасна, обичам я и ще ми липсва страшно много.
Но.. голяма част от варненци са комплексари..

Би ли се обосновала,моля те,защо мислиш,че варненци са комплексари и защо точно те?

Бих написала само една велика мисъл на Ърнест Хемингуей,който си го е казал човечеца:ВСИЧКО,КОЕТО Е ДАЛЕЧЕ ОТ МОРЕТО,Е ПРОВИНЦИЯ" (Ей,как бих искала да го черпя една биричка за тези думи...)

Няма да говоря повече,това е напълно достатъчно да ми се схване мисълта ;)
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Мисълта си е мисъл, но каква е логиката? Да не би откъм морето под влиянието на разните там бризове, отливи и приливи да се въдят по-интелигентни хора? И какви са ти критериите, като казваш "не сме провинция"?
Личните ми впечатления от морски гларуси и звезди са в противоположната посока.
medicate, medicate
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

А аз най-обичам да чуя "ще ходим НА Бургас,или ще ходим НА Варна" и да ми се правят на големи софиянци като отидат на почивка...иначе провинция...прованса и т.н По-големи комплексари са софиянци,защото си мислят че са хванали Господ за шлифера с извинение саааамо защото живеят в столицата.Ако пък тръгне да се прави проучване на любимия въпрос към всеки софиянец...ама ти кореняк ли си-ооо да до 9то коляно,ще видите колко малко ще се окажат софиянците.Така че спора е безсмислен...няма София-провинция ...има България,ама докато им увре в главата на някои...
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

АРМЕНКА написа:Би ли се обосновала,моля те,защо мислиш,че варненци са комплексари и защо точно те?

Бих написала само една велика мисъл на Ърнест Хемингуей,който си го е казал човечеца:ВСИЧКО,КОЕТО Е ДАЛЕЧЕ ОТ МОРЕТО,Е ПРОВИНЦИЯ" (Ей,как бих искала да го черпя една биричка за тези думи...)

Няма да говоря повече,това е напълно достатъчно да ми се схване мисълта ;)
Аз съм варненка, както казах, и Варна ще ми липсва адски много.
Познавам много варненци, които презират софиянци, мислят ги за надути и прости. Веднъж в магазина една глупачка не искаше да купува някакъв продукт, защото бил произведен в София, а тя презирала софиянци. Казах й в очите, че е ограничена.
И има много други като нея. Аз не деля хората на столичани и нестоличани. Може на пъпа на София да си роден и пак да си с манталитета на последния селянин.
В интерес на истината, колкото пъти съм била в София, винаги хората са били любезни, упътвали са ме и прочее.
Никога не съм усещала високомерно отношение или нещо подобно.
Не се чувствам по-долу от никой софиянец, ако някой се чувства така - негов проблем.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Повече хора трябва да взимат пример от младата португалска филоложка.
Ти си попадала все на свестни хора, имам една позната от Бургас, която пък е имала напълно противоположния късмет. Всичко е до отделния човек.
Има свестни навсякъде, на стоп са ме возили софиянци, бургазлии, пловдивчани, шуменци и какви ли още не, а за мен лично това е един явен признак на различие от масата и освободеност от известни предразсъдъци, което и прави хората готини :)
medicate, medicate
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Boromir написа:
radja написа:
Хората са различни,лишени са от изнервеността,предразсъдъците и може би изцяло манталитета от този на софиянци
ето какво не му харесвам на този град.
True, true...
Попринцип хората от западна българия и тези от централна и източна си се различават, а морето също си има отражение :roll: Красотата на момичетата също 8) Нормално е да сме различни и географското положение си има отражение... Като не ми вярвате за България, то направете съпоставка на България, Италия и Испания помежду им и с Швеция, Финландия и Норвегия :)

П.П. И то е ясно, че на всякъде си има всякакви хора... Просто ви говоря като цяло за характерите на хората... Нормално е, когато градът ти е опасан от величествени планини да имаш едно усещане, а когато пред очите ти е безкрайната шир на морето, да имаш друго... Когато слънцето грее повече и настроението на хората е по-добро... Ако за някои освободеността и липсата на предразсъдаци преминава желаната граница покрай морето, то за шопите не случайно са популярни изрази, свързани с "благосъстоянието на вуте" и "обичта" към мисленето :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

Яворе, имаш интересна концепция за връзката между манталитета на хората и географското положение! :wink: А аз, като живея в град, който нито е "опасан от величествени планини", нито е в близост до "безкрайната шир на морето", какво светоусещане се предполага, че трябва да имам? :roll:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ами тепетата сигурно си имат някакво отражение... а и наоколо като е низината... там също се вижда нашироко :roll:
Всичко може да бъде плод на фантазия, но и напълно реално :wink:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

явор написа:Ами тепетата сигурно си имат някакво отражение... а и наоколо като е низината... там също се вижда нашироко :roll:
Всичко може да бъде плод на фантазия, но и напълно реално :wink:

Сладур! :wink:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Аз харесвам градовете близо до граница.. хората са някак си по различни... не мога да го обясня точно, дано ме разбирате :wink:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

Дъждът върху лицето написа:Аз харесвам градовете близо до граница.. хората са някак си по различни... не мога да го обясня точно, дано ме разбирате :wink:
Ами странни може би имаш предвид - имат черти и на двете съседни държави :) Интересни субекти са, поне тези по западната граница

А за по-горните ви мнения: ако софиянци не са софиянци а комплексирани провинциалисти, защо плюете софиянци тогава??? Едва ли са останали повече от 500 - 1000 кореняка, които съм сигурен че не сте срещали.

А ако някой пич е дошъл от Трапоклово и твърди че от Софеата, какво сме му виновни ние.

Колкото за ходенето "НА Варна и НА Бургас", ами то за софиянци това "отивам на море". Градът няма значение, затова е "НА". Те не отиоват за да гледат града, а морето.
Изображение

Изображение
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

това с морето, планините, низината и тн е мегапростотия, честно.

не забравяйте, че всеки човек е индивидуалност, все пак. и ако има културни различия- то те са, за да ни направят интересни един на друг и да има какво да ни сближи.

само че вие сте твърде заети да търсите причини за самоизтъкване...
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Велико Търново е прекрасен град,имам толкова хубави преживявания свързани с него,толкова е приятен,уютен и сещевременно съвремен,много си го обичам. :oops: :D 8)
Публикувай отговор

Обратно към “България”