Какво мислите за САЩ?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Ira_dei
Драскач

Какво мислите за САЩ?

Мнение от Ira_dei »

Любопитно ми е дали и тук ще чуя същата помия,която чувам и от доста други хора :) Вие какво мислите за САЩ?И ЗАЩО го мислите,обосновете се,а не с кратък отговор...
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

САЩ си е САЩ, каквото и да говорим... голяма и могъща държава, в която в най-висока степен консуматорството е цел и средство.

лично аз едва ли бих се чувствал комфортно там, но нямам нищо против хората, които са я избрали за свое постоянно местожителство... няма начин американското общество да има само положителни или отрицателни страни.
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Ми за САЩ не мога да кажа лоша дума.Както inaccessibility каза голяма и могъща държава.Аз бих добавил ,която знае как да отстоява принципите си и да налага своя модел над останалата част на света.Аз лично не поставям американците под общ знаменател "тъпи" или "умни" както някои го правят.Има и от двата вида както във всеки народ.Бих искал да живея там,но едва ли ще стане... 8)
.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Както каза Ридик, в САЩ, както във всяка друга страна има и много умни и много тъпи хора. Много велики хора са родени там и тях ги уважавам много като личности. Но от консуматорското общество и външната политика на странта ми се драйфа. А най ме дразни това налагане на техния малоумен модел над други страни, което също бе споменато.
Бих посетил страната като туристическа дестинация, там действително има какво да се види, но никога не бих живял там.
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Еее твърде добре започна темата,няма толкова обиди и псувни,чак съм очуден :shock: :) Но ще почакаме да видим някой който е недоволен :lol:
Smarfieta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Smarfieta »

И аз не мога да кажа лоша дума за САЩ.
Ще добавя, че уважавам техния начин да възпитават родолюбие. В Америка да не си знаеш химна е приравнено на грях. Децата го учат още преди да научат буквите като хората. И както каза един приятел "Може да живеят в кашони, но пак ще се бият по гърдите, че са американци".
It's full speed or no speed at all!
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Това пък ми е най-смешно от всичко. Пропагандата на американската история и патриотизъм. Бият се по гърдите, че са потомци на европейски престъпници, избягали в Новия свят да търсят амнистия и хора без работа, мечтаещи за лесно богатство? Лошо няма да се биеш по гърдите, че си американец, ама това могат да го правят само индианците.
Още повече, че това възпитаване на еднакви ценности и разбирания във всички ми мяза повече на промиване на мозъци, отколкото на нещо заслужаващо уважение.
Dr. Socrates
В началото бе словото

Мнение от Dr. Socrates »

Ñïåöèôè÷íà ñòðàíà, â êîÿòî õîðàòà òåïúðâà ñå ó÷àò äà ïðîõîæäàò. Íå èì å ÿñíî êàêâî çíà÷è àë÷íîñò, íåîòçèâ÷èâîñò è ò.í., ñëåäîâàòåëíî îùå ïî-ìàëêî ïúê çíàÿò, ÷å ÷îâåê òðÿáâà äà ñå áîðè ñðåùó íèçêèòå ñòðàñòè.

Âñå ïàê îò íàä 90% áàëàñòðà ó òåçè õîðà íàìèðàì íÿêîè ïîëîæèòåëíè êà÷åñòâà - èç÷åðïâàò ñå ñ äåòñêà íàèâíîñò/ îïòèìèçúì è äîáðî ÷óâñòâî çà äîñòîéíñòâî. Òðÿáâà èì áåçêðàéíî ìíîãî ðàáîòà, çà äà ìîãàò äà ñå ïðåâúðíàò â õîðà.

8)
Последно промяна от Dr. Socrates на 24 Ное 2007, 12:31, променено общо 1 път.
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Те са паплач.
Но паплач със самочувствие и съзнание на американци.
Нищо, че хлапето е с италиано-германо-испански произход, то от малко расте с ясната мисъл, че е американец и че живее, както пише в някои техни учебници, в най-великата и богоизбрана страна.
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Еми не че нещо,но те са най-могъщата страна в света и може би е нормално да имат такова мнение за себе си ;) А ние българите разбираме от всичко,за всичко имаме мнение,във всичко сме добри...а вижте ни къде сме...имаме по-велика история от САЩ,това казват много хора и е така...но великата ни история не ни прави по-щастливи днес според мен...хората едвам спестяват пари за да си купят хляб,преброяват всяка стотинка...а там си скъсват задника от работа,но срещу това си живеят много добре и който твърди че били такива и онакива просто да види стандарта там и стандарта тук и да се позамисли малко ;)
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Какво мислите за САЩ?
Терористична организация.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Хахаха, не че няма нотка истина...

Какво да мисля за САЩ... Постоянно гледам американски филми, слушам американска музика. Харесвам американските коли. Искам техния стандарт на живот и възможности за развитие. За обикновения американец нямам кой знае какво да кажа - хората навсякъде са умни и тъпи. Не ми харесва външната политика на САЩ, която водят със идеята, че са господари на света. По-конкретно, започна да не ми харесва с войната в Ирак. А толкова комични и жалки са изказванията им от сорта на "Ние сме тук, за да донесем свобода, мир и демокрация (и да се докопаме до петрола)".
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Ira_dei написа:Еми не че нещо,но те са най-могъщата страна в света и може би е нормално да имат такова мнение за себе си ;) А ние българите разбираме от всичко,за всичко имаме мнение,във всичко сме добри...а вижте ни къде сме...имаме по-велика история от САЩ,това казват много хора и е така...но великата ни история не ни прави по-щастливи днес според мен...хората едвам спестяват пари за да си купят хляб,преброяват всяка стотинка...а там си скъсват задника от работа,но срещу това си живеят много добре и който твърди че били такива и онакива просто да види стандарта там и стандарта тук и да се позамисли малко ;)
Да не би тук хората да не се скъсват от работа? Скъсват се дори повече от американците, защото тук 8 часов работен ден е рядкост. И с какво стандарта на една страна е определящ за качествата на обикновения човек? Ние сме на това дередже заради лоши решения в решителни моменти и още по-лош завършек на войните през 20-ти век, в които сме участвали. Но хората поне имат свобода на мислене, докато в САЩ ги моделират по свой си модел.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Vaskes написа:Това пък ми е най-смешно от всичко. Пропагандата на американската история и патриотизъм...

Още повече, че това възпитаване на еднакви ценности и разбирания във всички ми мяза повече на промиване на мозъци, отколкото на нещо заслужаващо уважение.
напълно съм съгласен! :evil:
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Vaskes написа:
Ira_dei написа:Еми не че нещо,но те са най-могъщата страна в света и може би е нормално да имат такова мнение за себе си ;) А ние българите разбираме от всичко,за всичко имаме мнение,във всичко сме добри...а вижте ни къде сме...имаме по-велика история от САЩ,това казват много хора и е така...но великата ни история не ни прави по-щастливи днес според мен...хората едвам спестяват пари за да си купят хляб,преброяват всяка стотинка...а там си скъсват задника от работа,но срещу това си живеят много добре и който твърди че били такива и онакива просто да види стандарта там и стандарта тук и да се позамисли малко ;)
Да не би тук хората да не се скъсват от работа? Скъсват се дори повече от американците, защото тук 8 часов работен ден е рядкост. И с какво стандарта на една страна е определящ за качествата на обикновения човек? Ние сме на това дередже заради лоши решения в решителни моменти и още по-лош завършек на войните през 20-ти век, в които сме участвали. Но хората поне имат свобода на мислене, докато в САЩ ги моделират по свой си модел.
Човеко там работят много повече от тук,само това ще кажа,имам познат който замина за САЩ,спечели зелена карта.Работи на 2 места,за да си изхранва семейството и няма време нито за себе си,нито за семейството си,камо ли за някакво забавление...При нас нито медийте са ни медий,нито съдийте са ни съдий,нито дори полицаите са ни полицаи...там като си работиш ти плащат и си получаваш правопропорционално заплащане за труда,а тука работиш за оня дето духа.Може ли учител в СОУ да получава 350 лв заплата...да не говорим професорите в многоуважаваното СУ,УНСС и т.н по какви смешни пари вземат...А що се отнася до стандарта...той се определя от хората в държавата,както и стандарта определя съдбата на хората...
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”