Къде се готвихте?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

това с отдаването за мен са глупости. дори да пишеш като Селинджър или като Буковски ако не знаеш, че "Черна песен" е на Дебелянов- няма кой да те вземе. впрочем, ако пишеш като Селинджър или като Буковски- ако те приемат ще е чудо(=

иначе по темата- последно щях да си готвя пица, ама ме домързя и я ядох сурова
+
по история се готвех на частни при учител от СУ. далаверата е, че получаваш готови теми, гадното е, че никой не ти прави 4 часов изпит

по литература се готвех при една семейна приятелка- културолог. цар съм с поетите, от прозата Йовков и Елин Пелин не мога да ги гледам, другото се диша(=
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

По езиците курсовете на СУ 100% са най-добри просто защото те подготвят точно за съответния формат на изпита,пък и даскалите са различни и можеш да получиш повече гледни точки...
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

radja написа: по история се готвех на частни при учител от СУ. далаверата е, че получаваш готови теми, гадното е, че никой не ти прави 4 часов изпит
На курса по история, дето аз ходих, всеки месец имахме 5-часов изпит. Зависи на какви уроци се запишеш
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Готвих се самостоятелно. Взех си всички дадени учебници и почнах да си правя темите. И има резултат.
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.
Изображение
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

radja не казвам,че щом ти се отдава ,трябва да чакаш някой друг да ти прочете произведенията и да не полагаш труд... но ако един човек не може да пише и не може да разсъждава и да анализира,нещата няма да се получат толкова лесно! :)
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

plamKA написа:radja не казвам,че щом ти се отдава ,трябва да чакаш някой друг да ти прочете произведенията и да не полагаш труд... но ако един човек не може да пише и не може да разсъждава и да анализира,нещата няма да се получат толкова лесно! :)
Напълно съм съгласна с теб.На курса по история си скъсах задника от учене, но по простата причина, че в ръцете съм като спънат кон, като става дума за писане на теми и се осрах, тъй че е важно на човек да му се отдават тия работи
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Cappy
В началото бе словото

Re: Къде се готвихте?

Мнение от Cappy »

Divinity написа:Повечето от вас вече са студенти и дойде ред да помагате на следващото бодро поколение. Прочетох много теми за различни курсове, Образователни технологии и т.н. Мненията са различни, но много ще се радвам ако споделите как и къде се готвихте, колко време ви отне...
Много ще съм ви благодарна, а мисля че и другите, на които предстои това, през което вие вече преминахте. :wink:
мани ги тея образователни технологии. В който ВУЗ най-много искаш да учиш се записваш там на курс!
Аватар
Divinity
В началото бе словото

Мнение от Divinity »

иначе по темата- последно щях да си готвя пица, ама ме домързя и я ядох сурова
:lol: Най-после и аз да получа отговор по темата. :wink: Но мисля , че най-добре щеше да е на бавен огън.
А иначе благодаря на всички многооо!!! И да попитам, възможно ли е да се готвя по два предмета (напр. английски и история) за 1 година или е по-добре да се откажа от единия в името на по-добра подготовка? При вас как беше?
There is no religion higher than truth
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Всичко е относително...където и да се подготвяш,няма гаранция,че ще успееш...всичко зависи от човек и от огромна доза късмет.

Аз например не случих на учители за мое съжаление,въпреки,че наще наляха доста пари за моята подготовка...
в крайна сметка успеха ми се базира предимно на амбицията,нервите ми(които накрая почнаха да ми създават много ядове) и упоритостта ми в самоподготовката....според мен тя е най-важна...
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
mantut
В началото бе словото

Мнение от mantut »

за тези ,които ще кандидатстват с история, препоръчвам горещо извън препоръчаните учебници да четете много допълнителна литература. например задължително за Възраждане изчетете студията с лекции на Николай Генчев, а като почнете темите за културата и църквата прегледайте Райна Гаврилова, пише малко напудрено ,но е добра според мен , за Нова История си намерете учебника на Стайко Трифонов История на България 1878- 1944 на изд. Булвест ( един такъв с бълг. знаме отпред)...даже и да не използвате всичко, като инфо е много полезно да разберете същността на процесите ..има биографии на всичките политици, документи...темата за Македонското движение е много много добре разработена. :)
it is a hard life so live it well!
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

Divinity написа: И да попитам, възможно ли е да се готвя по два предмета (напр. английски и история) за 1 година или е по-добре да се откажа от единия в името на по-добра подготовка? При вас как беше?
Разбира се, че е възможно да се готвиш по два предмета едновременно, особено ако единият е език, по който ти все пак трябва да имаш знания и основното е да се готвиш по формата на изпита. Един вид, и за да свикнеш със самата изпитна ситуация. Два изпита ти дават и повече възможности при кандидатстването. Но трябва да си убедена, че го искаш, а не някой да те подбутва и да те кара да учиш някакъв предмет :wink:
Иначе си е напълно в рамките на постижимото - всяка година толкова хора минават през ада, но успяват, стига само да вярват в себе си и да си учат прилежно! :study:
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
Divinity
В началото бе словото

Мнение от Divinity »

El, доста ме окуражи, защото вече се замислям за кандидатсване. Ама при нас гадното е ,че може да има и матури... Допълнително ни обременяват. :(
There is no religion higher than truth
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

Това с матурите наистина идва в повече, освен ако не ги признаят като приемни изпити от ВУЗ-овете, но те си решават вече...
Въпреки всичко човек трябва да си организира времето достатъчно добре и няма причина да не се справи :wink:
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Divinity написа:El, доста ме окуражи, защото вече се замислям за кандидатсване. Ама при нас гадното е ,че може да има и матури... Допълнително ни обременяват. :(
Абе кво се коркате сички....15 минути на ден стигат :wink: :wink: :wink:
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

korpusito написа:
Divinity написа:El, доста ме окуражи, защото вече се замислям за кандидатсване. Ама при нас гадното е ,че може да има и матури... Допълнително ни обременяват. :(
Абе кво се коркате сички....15 минути на ден стигат :wink: :wink: :wink:
:shock: почивка ли? :lol:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”